Kiek lėšų pagal galimybes skirti rankinei? Ar tiesa, kad jei rūbai gali būti pigesni, rankinė ir batai turi būti tikrai kokybiški, ne vienam sezonui.

– Kaip sakė mano mokytoja, jūsų rankinės kaina turi būti tokia, kaip mėnesinis darbo užmokestis. Iš tiesų, kokybiška ir brangi rankinė gali „ištempti“ visą įvaizdį. Jūs galite būti apsirengusi drabužiais iš mass marketo (masinės gamybos prekės, – Red.), tačiau jeigu jūsų rankinė bus kokybiška, įvaizdis niekada neatrodys pigiai. Tačiau vienas labai svarbus pastebėjimas – rankinė turi būti ne tik kokybiška, bet ir aktualaus modelio.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Ir nebūtinai nelabai brangi rankinė nupigins įvaizdį. Eko odos rankinė taip pat gali atrodyti gerai, svarbu, kad ji būtų šiuolaikiška. Ji gali sugadinti įvaizdį tuo atveju, jeigu bus akivaizdžiai nekokybiška ir neaktualaus modelio. Tačiau įvaizdį lygiai taip pat gali sugadinti ir brangi rankinė, kuri yra nebemadinga ir nešiuolaikiška.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Rekomenduočiau turėti bent vieną brangesnę klasikinio modelio rankinę. Tokia rankinė greitai neišeis iš mados, ja galėsite džiaugtis ilgą laiką, tai lyg savotiška investicija. Dėl batų mano nuomonė tokia pati, jie, kaip ir rankinė, turi būti šiuolaikiški ir kokybiški. Apsirengus brangiais rūbais ir priderinus akivaizdžiai pigią, neaktualaus modelio avalynę, rizikuojate sugadinti visą įvaizdį.

Oda šiais laikais kartais nesirenkama dėl etinių priežasčių. Vadinasi, galima rasti kokybiškų ir netikros odos gaminių?

– Šiuo metu tikrai galima rasti labai gražių ir kokybiškų eko odos rankinių. Mitas, kad graži ir madinga rankinė gali būti tik odinė. Yra net prekės ženklai, kurie gamina išskirtinai netikros odos gaminius („Nanushka“, „Stella McCartney“ ir kt.). Kai kuriais atvejais būna net sunku atskirti netikros odos rankinę nuo odinės. Gausus ir eko odos modelių pasirinkimas, tad moterys, kurios dėl etinių priežasčių nesirenka odinių aksesuarų, manau tikrai nesijaučia nuskriaustos, nes parduotuvėse galima rasti labai gražių eko odos gaminių.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Kokios rankinių spalvos bei modeliai šį pavasarį/vasarą labiausiai ant bangos?

– Šiuo metu ypač madingos ryškių spalvų rankinės, o taip pat pintos ir megztos rankinės, rankinė – kibirėlis, cilindro formos rankinė, širdies formos rankinė, mini rankinės, oversize dydžio rankinės, neįprastų formų rankinės, apvalios formos rankinės. Dabar aktualu nešioti kelias rankines vienu metu, o taip pat visada aktualios klasikinių modelių rankinės.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Esate minėjusi formulę rankinės dydžiui nustatyti. Gal galėtumėte apie ją plačiau papasakoti ir kaip ją apskaičiuoti?

– Rankinę rekomenduojama rinktis atsižvelgiant į kūno proporcijas. Egzistuoja formulė, pagal kurią galima apskaičiuoti idealios crossbody rankinės dydį. Crossbody rankinė – tai nedidelė rankinė su ilgu dirželiu, kuri nešiojama per petį, maždaug ties klubais, arba permesta įstrižai per krūtinę, laikoma priekyje. Kaip apskaičiuoti tinkamos rankinės dydį? Štai formulė:

– išmatuokite savo klubų apimtį;
– padalinkite iš dviejų;
– iš gautos sumos atimkite 15-20 сm.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Gautas rezultatas (centimetrais) ir bus jūsų idealios crossbody rankinės dydis. Pavyzdžiui, mano klubai yra 88 сm, dalinam šį skaičių iš 2 = 44. Iš 44 atėmus 20 cm (arba 15 cm) = mano idealios crossbody rankinės dydis turėtų būti 24 cm (maksimaliai – 29 cm).

Taip pat egzistuoja dar viena formulė, pagal kurią galima apskaičiuoti proporcingos jūsų kūnui rankinės dydį. Jūsų ūgį reikia padalinti iš 4 ir iš gauto skaičiaus atimti 5-10 cm. Gautas skaičius bus maksimalus jūsų rankinės dydis (kuri atrodytų proporcingai).

O pagal ką rinktis didelę rankinę? Kiekvienai reikia bent vienos didelės rankinės ar darbo dokumentams/į paskaitas, ar važiuojant į kitą miestą, kai turi tilpti ne tik piniginė su telefonu, bet ir butelis vandens, knyga ir panašiai. Kokias dideles rankines geriausia rinktis? Į ką reiktų atkreipti dėmesį mažo ūgio merginai, kad su didele rankinė neatrodytų kaip su lagaminu?

– Bet kokiu atveju norint atrodyti harmoningai rankinę reikia rinktis atsižvelgiant į savo kūno proporcijas. Aukštai ir vidutinio ūgio merginai galima rinktis ir didesnę rankinę. Jeigu mergina aukšta, bet liekno kūno sudėjimo, rekomenduočiau rinktis rankinę su detalėmis, kurios nėra labai masyvios. Reikėtų atsižvelgti ir į rankinės dirželio plotį – liekno, smulkaus kūno sudėjimo merginai nerekomenduoju rinktis rankinės su plačiu diržu.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Stambaus kūno sudėjimo mergina atrodys neharmoningai su mažyte rankine, jai derėtų rinktis didesnę rankinę, kuri gali būti su platesniu dirželiu ir masyvesnėmis detalėmis. Mažo ūgio merginai ypač svarbu atsižvelgti į rankinės dydį. Rekomenduočiau nesirinkti didelės rankinės ilgomis rankenomis. Jeigu mažaūgei labai reikia didesnės rankinės, rekomenduočiau rinktis vidutinio dydžio, plokštesnės formos, su plonesniu dirželiu ir ne masyviomis detalėmis.

Kokiais atvejais rankinė turi derėti su batais ir kokiais – ne?

– Iš tiesų, buvo laikas, kai moterys visada rankines derindavo ir prie drabužių, ir prie batų. Vėliau vyravo tendencija, kad toks derinys buvo laikomas nuobodžiu ir nuspėjamu. Pastaraisiais metais griežtų aprangos, avalynės ir aksesuarų derinimo taisyklių laikomasi vis rečiau. Tačiau kalbėti apie tai, kad vienodos spalvos rankinės ir batų derinys laikomas senamadišku ir neaktualiu irgi negalima. Juk juodos rankinės ir juodos avalynės tandemas yra klasika ir išgelbės bet kokioje situacijoje. Dabar yra daugybė kombinacijų, kaip galima derinti rankinę prie įvaizdžio, ir tik jums spręsti, laikytis įprastų rankinės derinimo taisyklių ar ne. Svarbiausia yra viso jūsų įvaizdžio darna.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Kaip apskritai derinti rankinę prie aprangos? Ar ji turi sutapti su bent vieno rūbo spalva, ar nebūtinai?

– Rankinė gali būti tiek savarankišku įvaizdžio akcentu, tiek priderinta prie aprangos. Geriausiai perkant rankinę visada įvertinti savo dažniausius rūbų pasirinkimus. Rankinę galima derinti prie palaidinės, suknelės, sijono, džinsų, kelnių, palto ir panašiai. Jeigu, pavyzdžiui, apsirengiate baltą palaidinę, raudonas kelnes ir smėlio atspalvio avalynę, prie įvaizdžio tiks tiek balta, tiek raudona, tiek smėlio atspalvio rankinė. Visiškas atspalvių suderinimas tikrai nėra būtinas, pageidautinas panašumas, o ne identiškumas.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Jeigu apsirengiate drabužį su raštu arba kontrastinėmis detalėmis – jums tiks rankinė, atkartojanti vieną iš rašte esančių atspalvių. Rankinė nebūtinai turi atkartoti įvaizdyje esančią spalvą, ji gali būti ir savarankišku įvaizdžio akcentu. Pavyzdžiui, net prie baltos suknelės tiks juoda rankinė, arba prie geltono palto tiks alyvinės spalvos rankinė. Tokie deriniai visada atrodo labai efektingai.

Kokios spalvos/modelių rankinės universaliausios ir tiks prie visų aprangų?

– Išskirčiau kelis atspalvius: pilka, smėlio atspalvio ir ruda. Pirmos dvi labiau universalios, negu ruda. Būtent pilko atspalvio rankinę ir avalynę lengviausia priderinti praktiškai prie bet kurios aprangos. Tačiau, žinoma, tai priklauso ir nuo to, kokia spalva dominuoja garderobe. Pavyzdžiui, jeigu garderobe dominuoja šviesios, neutralios spalvos, ir rankinę reikėtų rinktis smėlinės arba rudos spalvos, pilka gali ir netikti.

Rankinių, kurios madingos arba tiks prie daugelio derinių, pavyzdžiai

Įprasta manyti, kad juodos ir baltos spalvos rankinės yra pačios universaliausios. Iš tiesų jos pakankamai kontrastinės ir šiuos atspalvius ne visada paprasta priderinti prie harmoningo garderobo. Dar išskirčiau bordo atspalvio rankinę – ji taip pat pakankamai universali ir dera prie daugelio įvaizdžių.

Dėl rankinės modelio – su minimaliu kiekiu dekoro, be ryškių akcentinių detalių, kuri dera prie daugumos jūsų spintos elementų, klasikinio modelio, kuris ilgą laiką nepraranda aktualumo. Išskirčiau tokius modelius : „tote bag“ – didelė talpi rankinė su dviem rankenom, „hobo“ – rankinė su viena rankena ir turi suapvalintą siluetą. Taip pat geometrinės formos (stačiakampio, trapecijos) rankinė – jos puikiai laiko formą ir yra geras pasirinkimas dalykiniam stiliui. Crossbody rankinė – skirta dėvėti įstrižai kūno, nedidelio dydžio, minkštos arba kietos formos, su ilgesniu dirželiu, tai puikus pasirinkimas kasdieniams deriniams.

Už kokią mažiausią sumą ir už kokią didžiausią sumą esate įsigijusi rankinę (arba ne pati įsigijusi, bet mačiusi gerą, patikusią)?

– Turiu tik vieną eko odos rankinę, kurios praktiškai nenešioju. Pirkau ją masinės gamybos daiktų parduotuvėje, berods už 30 eurų. Norėjau trendinio (madingo, – Red.) modelio rankinės, tačiau žinodama, kad ji greitai išeis iš mados, investuoti į tokį pirkinį pinigų nebuvo prasmės. Tad tokiu atveju nebrangi, bet trendinė rankinė man buvo puikus variantas, nes žinojau, kad tai trumpalaikis trendas ir ilgai jos nenešiosiu.

Julija Bakštonienė

Turiu kelias mylimas bazines, klasikinių modelių rankines, jų kaina – nuo 100 eurų iki 350 eurų. Ir kelias mažesnės kainos odines rankines, kurias irgi nešioju pakankamai dažnai, jų modeliai taip pat universalūs. Mano garderobe galima rasti įvairių spalvų rankines: kelias juodas, rudą, bordo, smėlinę, baltą.

Daugiau informacijos galite rasti stilistės instagrame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją