Ryškia tendencija išliks loaferai grubiais padais

„AMOUR781“ bendrakūrėja ir stilistė Ashley Full teigia, kad loaferai su grubiu padu ir toliau liks populiarūs, ypač pavasarį. Grubūs padai reiškia, kad šie batai turi storus, guminius padus su giliais grioveliais.

„Loaferai grubiais padais, kuriuos merginos buvo pamėgusios šį rudenį, išliks madingi ir pavasarį, – sakė ji leidiniui „Insider“. – Jūsų grubūs loaferai puikiai papildys mokyklinius teniso mini sijonėlius, kurie 2022 metais atsirado visų merginų spintose.“ Tokį įvaizdį stilistė taip pat rekomendavo papildyti koledžo stiliaus įkvėptu kardiganu.

Ant bangos – žali atspalviai

Stilistė A. Full leidiniui „Insider“ sakė, kad šiemet tikisi pamatyti įvairių žalios spalvos atspalvių, įskaitant paparčių ir samanų žalumą.

„Šį pavasarį ir artėjant rudeniui matysime daug paparčių ir samanų žalumos, – sakė ji. – Ši spalva kai kam gali kelti iššūkių, tačiau galėsite ją prisijaukinti per audinių raštus ar aksesuarus.“

Rožinė taip pat bus populiari

Rožinės spalvos atspalviai gali būti drąsus pareiškimas, ir A. Full pažymi, kad šiemet šios spalvos gali būti itin daug, ypač kai liepos mėnesį pasirodys naujas filmas apie Barbę.
„Tikėkitės pamatyti drąsių nuo galvos iki kojų tarpusavyje derančių linksmų bei ryškių rožinių atspalvių, – sakė ji. – Santūresnės mados sekėjos juos galės prislopinti samanų ar paparčio spalvos potėpiais. Bet aš sakau, kad nebijotumėte rengtis vien tik rožinių atspalvių drabužiais.“

Neblės ir balerinos batelių populiarumas

„Alterre“ dizainerės bei įkūrėjos Harmony Pilobello ir Shilpa Iyengar tvirtina, kad toliau išsilaikys balerinos batelių tendencija.

„Kadangi žmonės nebedirba namuose su šlepetėmis ar sportbačiais, balerinos bateliai yra patogi alternatyva darbui biure ir tvarkant reikalus, – sakė jos. – Taip pat spėjame, kad vis daugiau žmonių rinksis atlasinius balerinos batelius tokiems iškilmingiems renginiams kaip vestuvės.“

Niekur nedings perregimos detalės, primenančios 2000-ųjų madą

Asmeninė stilistė Susan Padron mano, kad batų, rankinių ir drabužių sferoje išliks 2000 metų tendencijos, įskaitant permatomas detales.

„Pagalvokite apie skaidrų plastiką, bet aukštesnės klasės ir brangesnį, – sakė ji „Insider“. – Tokie prekių ženklai kaip „Mach & Mach“ netgi siūlo perregimus batelius, kuriuos galima avėti per renginius ar derinti prie džinsų.“

Blizgučiai tobulai tinka puošniai aprangai

„Builtgracefully“ įkūrėja ir vyriausioji stilistė Grace Thomas sakė, kad 2023 metais blizgučiai ir toliau gaivins mūsų aprangą.

„Manau, kad iki šiol regėjome tik šios tendencijos viršūnėlę, juk šventinis sezonas visada yra blizgesio ir spindesio metas, – sakė ji ir pridūrė. – Megztiniai su puošniomis sagomis, batelių pakulnės su žėrinčiais akmenukais ir džinsai su deimantus primenančiomis detalėmis – tai tik kelios kryptys, kurios atgis.“

Sugrįžta „cargo“ kišenės

Pasak Lanos Blanc, Niujorke dirbančios stilistės, įsteigusios „The Blanc House“, šiais metais įvyks didysis „cargo“ kišenių sugrįžimas.

„Mes jau matėme, kad ši („cargo“ stiliaus kelnių) tendencija įsibėgėjo jau 2022 metais, tačiau šiemet ji dar labiau įsitvirtins, – teigė ji. – Didžiules kišenes matėme beveik ant kiekvieno 2023 metų pavasario / vasaros podiumo, įskaitant, bet neapsiribojant „Miu Miu“, „Fendi“, „Dior“, „Chanel“, „Louis Vuitton“, „Marant“, „Versace“ ir „Brunello Cucinelli“ mados namais.“

Stilistė sakė, jog „cargo“ kišenes matysime ant visų drabužių, pradedant kelnėmis bei šortais ir baigiant sijonais bei paltais.

Šie metai atneš daugiau metalo

L. Blanc teigė, kad toliau išsilaikys madingos metalinės detalės, ypač sidabro spalvos.

„Iki šiol su jomis matėme rankines, batus ir aksesuarus, tačiau 2023 metų pavasario podiumuose mūsų naujosios bičiulės pasirodė ant tokių netikėtų daiktų kaip džinsai, švarkai, šortai, kelnių kostiumai ir, žinoma, begalės pribloškiančių suknelių“, – sakė ji „Insider“.

Hitu taps dirbtinės odos tamprės

Asmeninė stilistė ir mados tinklaraštininkė Jackie Condura leidiniui „Insider“ sakė, kad šiais metais ir toliau bus populiarios dirbtinės odos tamprės.

„Dirbtinės odos tamprės buvo virusinės, ir ši tendencija išsiskyrė kaip viena ryškiausių, – teigė ji ir pridūrė. – Tai tarsi atnaujinta mūsų pamėgtų juodų tamprių versija, suteikianti mūsų aprangai aštrumo. Be to, jos dera beveik prie visko.“ Stilistė tokias tampres siūlo derinti su stambaus mezgimo megztiniais ir klasikiniais sportiniais bateliais.

Švarkai toliau liks populiarūs

J. Condura sakė, kad šiemet žmonės toliau sluoksniuos savo drabužius ir viską užbaigs švarku.

„Kadaise švarkai buvo skirti tik biurui, bet dabar jie peržengė posėdžių kambario ribas ir tapo pagrindiniu mados akcentu, – sakė ji. – Atgimstant 1990-ųjų ir 2000-ųjų nostalgijai bei plintant šių dešimtmečių mados manijai, dizaineriai ir toliau pristatinės naujus audinius bei jų dėvėjimo būdus.“ Stilistė teigė, kad švarkus galite lengvai derinti prie laisvalaikio džinsų arba jais puoštis į renginius.

Moterų mada atranda vyriškus drabužius

Mados ir garderobo stilistė Jasie Style sakė, kad naujai interpretuojama vyriška apranga keičia biuro drabužių segmentą.

„Pasiruoškite pozityviai į kūną žvelgiančiai, konservatyvesnei vyriškų drabužių įkvėptai madai, – sakė ji. – Dabar yra puikus metas papildyti savo garderobą laikui nepavaldžiais kūriniais, kurie tarnaus jums ir ateinančiais sezonais. Tarp mano mėgstamiausių drabužių patenka plačios odinės kelnės ir megzta liemenė, tinkanti darbui ar savaitgaliui.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją