Natūralių audinių drabužiai turėtų tapti pagrindiniais jūsų spintoje. Lengvas bei plonas audinys leidžia odai kvėpuoti ir puikiai praleidžia orą, tad jie turi tą stebuklingą savybę, jog apsivilkus jaučiatės tarsi nuogi. Linas, viskozė ir šilkas – trys labai rekomenduotini audiniai, kurie leis jaustis laisvai, gaiviai, o, be to, ir labai stilingai.

Linas

Audinys, kuris savo vietą užsitikrino tikrai ne kiekvienoje spintoje. Nemažai žmonių į šį audinį vis dar žiūri skeptiškai – staltieses bei senovines močiučių užuolaidas primenantis audinys tikrai negali atrodyti stilingai, tačiau visa tai drąsiai galima paneigti. Ekologijai populiarėjant, natūralumą renkamės ne tik mityboje, bet ir drabužiuose.

Garsiausių pasaulio dizainerių kolekcijose vis dažniau pastebime lininius audinius, kurie atgyja naujomis formomis. Linas – aukščiausios kokybės audinys. Jis yra ilgaamžis ir pasižymi teigiamu poveikiu žmogaus sveikatai. Šis audinys leidžia odai kvėpuoti, palaikyti normalią kūno temperatūrą visais metų laikais. Idealiausia drabužius iš lino vilkėti vasarą, kadangi jie puikiai sugeria drėgmę ir prakaitą, prisitaiko prie kūno temperatūros, todėl vėsina arba šildo.

Šį sezoną nerasite drabužių parduotuvės, kurioje nebūtų lininio audinio drabužių. Nesvarbu, tai būtų suknelė, marškiniai ar šortai – sau tinkamiausią drabužį tikrai ras kiekvienas, su kuriuo atrodys labai stilingai.

Viskozė

Apie viskozę girdima įvairių nuomonių. Vieni mano, jog sintetiką primenantis audinys vasarą tikrai turi būti išbrauktas iš garderobo, kiti – vėsumas, kuris jaučiamas su šio audinio drabužiu, idealiai tinka vasarai.

Viskozė – dirbtiniu būdu iš celiuliozės pagamintas natūralus pluoštas. Savo savybėmis jis panašus į medvilnę, bet geriau nei ši sugeria drėgmę, todėl laikoma higieniškesne. Viskozė yra lengvas, minkštas audinys, kuris atrodo gerai, bet, svarbiausia, suteikia vėsumo pojūtį. Kas gali būti geriau už vėjyje besiplaikstančią midi ilgio suknelę ar laisvai krentančius marškinius? Nenurašykite šio audinio ir karštomis dienomis jausitės puikiai.

Šilkas

Vienas prabangiausių audinių, kuriuo žavisi kokybę vertinančios asmenybės. Plonas, lengvas, malonus odai audinys, puikiai tinkamas vasariniams drabužiams. Jis sugeria beveik dukart daugiau drėgmės nei medvilnė. Neretai šio audinio drabužius renkasi nuotakos, nes jis ir pačiam paprasčiausiam suknelės modeliui suteikia elegantiškumo bei prabangos įspūdį.

Taip pat šio audinio drabužius rekomenduojama rinktis ir biuruose dirbančioms moterims, kurių apranga privalo atrodyti santūriai bei profesionaliai.

Puoškitės šilkiniais drabužiais per artėjančias šventes, nes jie tikrai nenuvils.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)