Apatiniai drabužiai

1. Jei turite, vilkitės šiltas apatines kelnes ir palaidines ilgomis rankovėmis

Termoapatiniai ir šilkiniai apatiniai drabužiai sugeria drėgmę, juos galima vilkėti praktiškai po bet kokiais drabužiais – neprakaituosite ir bus šilta. Termodrabužių audinys gaminamas iš vilnos ir poliesterio arba medvilnės ir poliesterio. Šilkiniai apatiniai drabužiai plonesni, juos patogiau vilkėti po apgludusiais drabužiais.

2. Vilkėkite apatinius marškinėlius iš drėgmę praleidžiančios medžiagos

Jei neturite apatinių drabužių ilgomis rankovėmis, pasivilkite marškinėlius. Geriausia, kad marškinėliai būtų iš drėgmę sugeriančios medžiagos – merino vilnos, arba sportavimui skirti marškinėliai iš polipropileno. Medvilnės marškinėlių geriau nevilkėti prie odos – kai suprakaituojate, medvilnė sugers ir greitai neišgardins drėgmės, todėl palei odą susikups drėgmė ir jums bus šalta.

3. Mūvėkite tampres ar pėdkelnes po kelnėmis – bus šilčiau

Jei neturite ilgų apatinių, apsimaukite po kelnėmis plonas tampres ar pėdkelnes. Galima netgi pasimauti po apačia kitas plonas kelnes – su dviem sluoksniais kojoms tikrai nebus šalta. Po kostiuminėmis, siauromis kelnėmis patartina įsigyti plonas vilnones tampres.

4. Apsaugokite pėdas nuo šalčio vilnonėmis kojinėmis

Vilnonės kojinės – puikus variantas, nes jos praleidžia drėgmę. Kojinės turėtų būti iki kelių – kad šaltis nepasiektų blauzdų.

Vidurinis drabužių sluoksnis žiemą

1. Vilkėkite marškinėlius, megztinį, kurį būtų lengva nusivilkti

Ant apatinių drabužių (arba pirmo drabužių sluoksnio) apsivilkite marškinėlius, kuriuos patogu nusivilkti. Žiemą labai svarbu, kad prireikus būtų patogu nusivilkti drabužius. Jūsų marškinėliai ar palaidinė turi būti patogiai nusivelkami per galvą arba užsegami sagomis ar užtrauktuku. Dar vienas variantas – megztinis, kurį bus galima nusivilkti, jei patalpoje pasidarytų per šilta.

2. žiemą pirkite drabužius iš vilnos, flanelės, kad būtų šilta

Drabužiai iš tvirtos, storesnės medžiagos puikiai tinkami jūsų viduriniam sluoksniui žiemą – tokie drabužiai saugo šilumą, tuo pačiu praleidžia orą, todėl nėra rizikos sušilti, perkaisti. Tarkime, flanelės marškiniai, dėvimi prie džinsų ir sportinių, suvarstomų batų – neabejotinai žavus stilius. Kitas žiemos ansamblis – tamprės, vilnonis megztinis, sijonas ir aukštakulniai ilgaauliai.

3. Mūvėkite storesnių medžiagų kelnes – džinsus ar velveto kelnes

Lengvos medžiagos, pvz., nailonas, neišlaikys šilumą, net jei bus dėvimos keliais sluoksniais. Žiemą patartina rinkttis sunkesnius audinius – džinsą, velvetą, vilną, tada šalčiausiais metų mėnesiais tikrai nesušalsite. Vertinga investicija – kelnės su termopamušalu.

4. Į darbą ar į paskaitas apsivilkite ilgą susagstomą megztinį – kardiganą

Net jei biure ar auditorijoje vėsoka, nesėdėsite visą dieną viduje su paltu ar striuke. Žiemą jums pravers kardiganas – su juo nesušalsite nei darbe, nei kur nors kitur, be to, jei per karšta, jį patogu nusivilkti. Pasivilkite po tokiu megztiniu dailius marškinėlius ar palaidinę.

5. Ant apatinių drabužių apsivilkite suknelę

Tikrai nėra reikalo šaltu žiemos oru atsisakyti noro puoštis, vilkėti sukneles. Nusipirkite storesnio audinio, megztų suknelių ir vilkitės jas ant apatinių drabužių. Sarafanas ant golfo – dar vienas jaukus ir elegantiškas ansamblis žiemai. Megzta suknelė lengvai ir dailiai atrodys prie tamprių ir batų iki kulkšnių.

Viršutiniai drabužiai ir aksesuarai
1. Skirkite didesnę sumą storam neutralios spalvos paltui

Kai paspaudžia šaltukas, visur eisite su paltu. Tamsiai rudas, ar juodas žieminis paltas tiks prie visokių drabužių, su juo visada bus šilta. Patys šilčiausiai žieminiai paltai ir striukės – su pūkų užpildu. Jei daug laiko praleisite lauke, jums pravers slidinėjimo striukė, kuri dėl specialios gamybos technologijos yra nepralaidi drėgmei ir saugo nuo vėjo.

2. Saugokite galvą nuo šalčio – įsigykite žieminę kepurę

Žieminių kepurių būna pačių įvairiausių – megztos vilnonės kepurės su bumbulu, prie galvos prigludusios megztos kepurės, megztos ar medžiaginės kepurės su snapeliu ir t. t. Kepurės žiemai siuvamos ir mezgamos iš kašmyro, vilnos, kelių siūlų derinių, iš storo trikotažo ir kt.

Ausinė kepurė – žavus galvos apdangalas, kuris puikiai saugo nuo šalčio ausis. Jeigu turite ilgus plaukus, paieškokite megztos kepurės su skylute viršugalvyje – pro ją galima ištraukti į išorę pintą kasą ar į uodegą surištus plaukus.

3. Įsigykite šiltas pirštuotas arba kumštines pirštines

Šaltą žiemos dieną pirmiausia ima žvarbti rankos ir kojos, tad neišsiversite be odinių, vilnonių ar kt. siūlų megztų pirštinių. Vilnonės kumštinės pirštinės nebrangios ir praktiškos, jos ypač rekomenduojamos toms, kurios linkusios pamesti pirštines. odinės pirštinės su kailiu puoštais rankogaliais – toms, kurios nori būti stilingos.

4. Svarbus žiemos apavas – vandeniui nepralaidūs šilti batai

Nebūtina išsižadėti dailios, madingos avalynės žiemą, tiesiog šaltuoju metų laiku apavas turėtų būti praktiškas. Ieškokite pirkti batų, pasiūtų iš vandeniui nepralaidžių medžiagų; labai svarbu, kad padai būtų neslidūs. Ilgaauliai iki kelių žema pakulne – tiek praktiški, tiek madingi.

5. Apsivyniokite kaklą puriu šaliku ar šilta skara

Galbūt nepagalvojote, vis dėlto vėsiu oru storas šalikas teikia daug šilumos. Jaukumo ir šilumos sutieks skara, pončas. Paeksperimentuokite su įvairiais šaliko, skarų rišimo būdais – patarimų rasite internete, ir atrodysite žaviai bei stilingai.

6. Tikro ar dirbtinio kailio kailiniai – neabejotinai jaukus žieminis drabužis

Nesvarbu, ar jums labiau patinka tikras ar sintetinis kailis, abeji variantai puikiai saugo nuo šalčio žiemą. Būna įvairiausių viršutinių drabužių ir aksesuarų, puoštų visokių spalvų kailiu. Kodėl nenusipirkus kailinės liemenės – su ja atrodysite išskirtinai stilingai. Pasidairykite ir kailiu puoštos kepurės, skrybėlės, pirštinių, kailinės movos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją