Tai reiškia, kad apranga turi būti apgalvota, o į garderobą turi grįžti džinsinis audinys. Dar vienas patarimas – įsigykite prabangią rankinę.

Investuokite į kokybiškus akinius

Tiesiog privaloma išsirinkti stilingus akinius nuo saulės, o įžengus į septintą dešimtį metas investuoti į išties kokybiškus saulės akinius. Galbūt jus traukia neutralūs, švelnūs rėmelių atspalviai, bet patartina traktuoti saulės akinius kaip aksesuarą, tegu jie tampa jūsų įvaizdžio dalimi. Spalva neturi būti labai ryški, netikėta – rinkitės vėžlio kiauto, kreminius ar rudus, jeigu juodi rėmeliai per ryškūs prie jūsų veido. Katės akies ar drugelio formos rėmeliai kilsteli veidą, paryškina skruostikaulius, o dideli, kvadratiniai akiniai paplatins siaurą veidą.

Tuos pačius principus taikykite pirkdami paprastus akinius – juk jie neturi būti nuobodūs. Tikrai rasite elegantiškų, klasikinių su trupučiu žaismingumo akinių.

Džinsinis audinys jums tinka

Įžengusios į šeštą dešimtį, išsižadėjote džinsinių drabužių, o dabar tinkamo stiliaus džinsiniai drabužiai bus puiki alternatyva jūsų mėgstamiems sijonams ir palaidinėms. Yra įvairiausių atspalvių ir kirpimų džinsinių drabužių, tinkamų visokio amžiaus moterims.

Pasirinkusi netinkamo kirpimo ar atspalvio džinsinį drabužį, atrodytumėte netvarkingai, o dailesnis stilius – svarbiausias suaugusių žmonių džinsinių drabužių aspektas. Platus ar lengvai platėjantis sijonas, gero kirpimo švarkelis atitinkamai prie vienspalvės palaidinės ar sijono suteiks nerūpestingos elegancijos. Šį įspūdį sustiprinsite priderintais papuošalais ir apavu. Rinkitės tamsiai mėlyną ar žydrą džinsą – šie atspalviai dailesni už visiškai šviesius išblukusius atspalvius, oficialesni.

Nebijokite lengvo stiliaus drabužių

Kad jau prakalbome apie lengvą stilių, metas paskatinti jus prisiminti kasdieniškesnio stiliaus drabužius, kurių vengėte, sulaukusios 50 m. Be abejo, nereikia įlįsti į pilką per didelį megztinį ir išblukusius džinsus. Toms dienoms, kai nesinori suknelės, yra daug dailių kasdieniško stiliaus drabužių (kad ir minėti džinsiniai).

Pirmas variantas – dryžuota palaidinė. Klasikinis jūreiviškas stilius – nepavaldus laikui, tokia palaidinė tinka prie kostiumėlio su kelnėmis, prie maskuojamosios spalvos kelnių, kurios būtų antras nepamainomas kasdienis drabužis.

Net jei jūsų mėgstamiausia spalva – smėlinė, nepamirškite kareiviškos žalios, terakotos, žydros – jos stilingos ir pagyvins kiekvieną pavasarinį ansamblį.

Trečias privalomas drabužinis – pastelinės spalvos nertinis. Jį galite dėvėti ištisus metus: vasarą – ant gėlėtos suknelės, žiemą – po paltu. Rekomenduojamos spalvos – švelni žydra, rožinė, šviesiai žalia a citrininė.

Įsigykite prašmatnią rankinę

Sukaupusi gražių, efektingų drabužių garderobą, įsigykite išskirtinę rankinę – ji bus tarsi vyšnaitė ant torto. Juk ne vienerius metus investavote į laikui nepavaldžius, kokybiškus drabužius, taigi kokybiška rankinė, kurią nešiosite kasdien, bus logiškas pirkinys.

Yra labai garsių dizainerių rankinių, yra kiek pigesnių, bet ne prastesnių variantų.

Nenutolkite nuo mados

Kiekvieną abejotiną mados tendenciją (tarkime, sijonai su kutais ar latekso švarkeliai) atsveria pritaikomi suaugusių žmonių drabužiai (satino švarkeliai, ilgos suknelės) – jie atnaujins jūsų stilių.

Lengviausias būdas atsinaujinti – įsigyti madingos sezono spalvos drabužį. Jei norite atgaivinti savo klasikinį stilių, įsigykite išbandyto, tinkančio silueto pistacijų žalumo drabužį. Jis tiks prie jūsų stiliaus, figūros, derės prie kitų spintoje kabančių drabužių. Pasisemkite įkvėpimo iš aktorės Angelos Basset – ji mėgsta kostiumėlius, taigi šį pavasarį pasipuošė fuksijų spalvos švarku ir kelnėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)