Svarbiausia – patogumas

Prieš dešimt ar dvidešimt metų, ko gero, ne kartą yra tekę iškęsti dieną su dailiais, bet nepatogiais batais – pavyzdžiui, smailianosiais, kurie spaudžia pirštus, arba su labai plonais ar itin lygiais padais, o gal pasiūtais iš labai kietos odos, kuri nutrynė kojas iki pūslių. Tačiau, sulaukusi 40-ies, moteris paprastai jau supranta, kad svarbiausia renkantis batus yra patogumas. Ateina suvokimas, kad neverta investuoti į batus, kurie itin vargina kojas – jau nekalbant apie tai, kad netinkami batai kenkia laikysenai ir kaulams.

Seniai praėjo tos dienos, kai vaikščiodavote po namus įkišusi storomis kojinėmis apautas kojas į per mažus batus, kad šie išsitampytų. Dabar renkatės tik itin kokybišką, puikiai pasiūtą ir nuo pat pirmos dienos tobulai tinkančią avalynę.

Dalykiniai drabužiai – kruopščiai parinkti

Kalbant apie dalykinius drabužius, kuriuos velkatės į darbą, reikia išmokti dvi pamokas. Pirmoji – dalykiniai drabužiai neturi būti nuobodūs. Drabužiai turi atspindėti susiformavusį stilių, išskirtinumą ir profesionalumą. Pavyzdžiui, vietoj tamsiai mėlyno kostiumėlio, kuris vargu ar spinduliuoja džiaugsmą, ypač pirmadienį, septintą ryto, rinkitės pastelinės žydros spalvos kostiumėlį – jis suteiks įvaizdžiui gaivumo, žaismingumo.

Antroji pamoka – dalykiniai drabužiai turi būti jūsų garderobo pagrindas. Apsipirkinėjant akį gali patraukti blizganti palaidinė ar šilkinis sijonas, vis dėlto, jei kasdien einate į darbą, kur dažniausiai tenka dėvėti oficialią biuro aprangą, garderobe tai turi atsispindėti. Šiuos drabužius galima dėvėti ir savaitgaliais, derinant prie laisvesnio stiliaus drabužių – pavyzdžiui, švarką prie džinsų. Pastaroji pamoka gal ir nėra pati įdomiausia, bet ji jums padės išmokti neišlaidauti perkant nereikalingus daiktus.

Gatvės mada

Įvertinkite prabangią klasiką

Vieną kitą madingesnę palaidinę ar dailų sijoną gal ir galima nusipirkti greitosios mados parduotuvėse, tačiau pagrindiniams garderobo objektams geriau netaupyti pinigų – susipirkite kokybišką, klasikinę bazę. Tai nereiškia, kad reikia išleisti visą algą vienam drabužiui – galima rasti kokybiškų drabužių už prieinamą kainą.

Dažniausiai nešiojami drabužiai turi būti aukščiausios kokybės: juk juos dėvėsite dažnai, tad reikia, kad jie gerai nešiotųsi ir nesusidėvėtų per greit. Taigi, jei iš pradžių investuosite į kokybiškus bazinius garderobo objektus, tai ilgainiui padės sutaupyti, nes jų ilgiau nereikės atnaujinti, keisti.

Susiraskite gerą siuvėją

Tokį (-ią) siuvėją, kuris (-i) bet kada prireikus galėtų pataisyti naujai įsigytą suknelę, kad ji nekabėtų ties krūtine, arba patrumpinti kelnes, kad jų klešnės nešluotų grindų. Tobulai gulantys drabužiai suteikia prabangos įspūdį – tarsi būtų siūti pagal užsakymą. Pataisymas kainuoja pigiau nei siūdintis drabužį nuo nulio: 40 eurų kainuojančias kelnes siuvėja patrumpins ne brangiau nei už 10 eurų, tačiau tobulai pritaikytos prie jūsų ūgio ir figūros jos atrodys daug brangesnės už etiketėje nurodytą kainą.

Turėdama patikimą siuvėją, galėsite nešioti daugiau turimų drabužių – niekas nebus nugrūsta į drabužinės kampą ir palikta laukti geresnių laikų.

Eksperimentuokite su spalvomis

Apsirenkite minėtąjį pastelinį kostiumėlį į biurą, o į pobūvį ne mažą juodą suknelę, bet avietinę – dabar pats tinkamiausias metas eksperimentuoti su įvairiomis spalvomis. Kadangi dabar jau puikiai žinote, kokia forma ir kirpimas tinka būtent jūsų figūrai, išlaikydama siluetą galite paįvairinti stilių žaisdama spalvomis.

Pradėkite nuo spalvų, kurios jums patinka, ir išmėginkite šviesesnius, ryškesnius jų variantus. Pavyzdžiui, jei jums patinka ir tinka chaki spalva, išbandykite pistacijų žalumo, o jei patinka tamsiai mėlyna, kitas žingsnis būtų blyškiai žydra. Visai verta išeiti iš tamsių spalvų komforto zonos ir leistis į ryškiaspalvį nuotykį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)