Ką dėvėti su plisuotu odiniu sijonu?

Visų pirma, sijoną reikėtų rinktis ne su gumele, o su juostele arba dirželiu. Tai – viena iš taisyklių, jei norite atrodyti lieknesnė. Jei plisuotas sijonas yra su guma per liemenį, siluetą jis gali „išpūsti“.

Prie plisuoto sijono tinka daug drabužių – paprasti trikotažiniai marškinėliai, balti marškiniai, megztukas, palaidinė. Svarbu ir tai, kokią avalynę renkamės: aukštakulnius, ilgaaulius ar sportinius batelius. Įvaizdis priklauso nuo viso derinio.

Kaip vilkėti oversize (liet. padidinto dydžio) drabužius, jei esi apvalesnių formų? Lengva atrodyti lyg burbului.

Svarbu pasirinkti vieną padidinto dydžio drabužį – arba viršutinį, arba apatinį. Jei pasirenkame viršutinį oversize silueto drabužį, proporciją galime sukurti megztinį, marškinius ar palaidinę sukišę į kelnes, sijoną. Taip pat gali pasitarnauti ir liemens diržai.

Jei pasirenkame padidinto dydžio apatinį drabužį, pavyzdžiui, šį sezoną populiarias apkritusio (angl. baggy) modelio kelnes, galime šiek tiek paraitoti kelnių apačią ir apnuoginti čiurnas tai siluetui vizualiai suteikia lengvumo. Taip pat patarčiau nesirinkti grubios avalynės, verčiau ją keisti lengvesniais bateliais arba neaukštais aulinukais.

Vienos sekundės triukas: jei paraitotumėte rankoves arba kelnes ir apnuogintumėte riešus bei čiurnas, žmogaus akys vizualiai fiksuotų šias liaunas jūsų kūno dalis ir visas įvaizdis atrodytų kur kas lengvesnis, moteriškesnis.

– Vakarėlis vyks bare, kodas kokteilinė apranga. Ar prie suknelės galiu nevilkėti pėdkelnių? Jei pėdkelnes vilkėti privalu, kokias rinktis kūno spalvos ar juodas?

– Etiketas jau seniausiai nereglamentuoja, dėvėti ar nedėvėti pėdkelnes. Jei kojos tvarkingos, jei nėra trūkumų, kuriuos norisi paslėpti, galima drąsiai pasiblizginti odą kūno aliejumi ir keliauti į vakarėlį be pėdkelnių. Jei vis dėlto be pėdkelnių į viešumą eiti nedrąsu, prie kokteilinės suknelės rekomenduoju rinktis juodos spalvos labai plonytes 5 denų pėdkelnes.

– Ar megztukai su perlais vis dar madingi? Šį sezoną jų galima išvysti beveik kiekvienoje greitosios mados parduotuvėje.

– Perlais siuvinėti megztiniai buvo madingi prieš keletą metų. Anksčiau perliukai buvo siuvinėjami ant rankovių, dabar – per visą drabužio plotį. Rinktis ar ne – kiekvieno žmogaus nuožiūra. Aš tikrai nerekomenduoju rinktis tokio drabužio, nes jį sudėtinga derinti. Papildomai reikės apgalvoti, kokius aksesuarus rinktis, – perlai dera ne prie visko, todėl vienas iš variantų – minimalistiniai papuošalai.

– Jei reikėtų įvardyti penkis garderobo būtiniausius drabužius, kas tai būtų?

– Apatiniai (juokiasi). Neįsivaizduoju garderobo tik iš penkių drabužių, bet, jei reikėtų pasirinkti, tai būtų:

1. Vyriško tipo balti marškiniai.

2. Trikotažiniai marškinėliai (juodi ir (arba) balti).

3. Juodas švarkas.

4. Džinsai.

5. Kelnės arba sijonas.

Siųskite jums rūpimus stiliaus klausimus paspaudę ant šios nuorodos, o mes pasistengsime ne tik į juos atsakyti, bet ir pateikti konkrečių pavyzdžių!

Apie laidą „Stiliaus DNR“:

DELFI TV laida „Stiliaus DNR“ kviečia pasinerti į grožio ir mados pasaulį. Keturios laidos per mėnesį = keturios skirtingos temos.

„Parduotuvių reido“ metu kartu su stiliste lankysimės skirtingose Lietuvos parduotuvėse ir kviesime kartu pasinerti į įkvepiančią stiliaus kelionę – ne tik aptarsime naujausias mados tendencijas, bet ir pasižvalgysime, ką šiuo metu siūlo madų diktatoriai.

„Kosmetikos laboratorija“ kvies iš arti pažvelgti, kaip gimsta kosmetika, supažindins su grožio pramonės paslaptimis, be to, mokys atpažinti dažniausiai priemonių sudėtyje esančius ingredientus ir suprasti, kurie jų yra naudingi mūsų odai, o kurie daro daugiau žalos nei naudos.

„Drabužinės dilema“ pašvęsta mūsų kasdienėms garderobo problemoms narplioti. Kokie džinsai šiuo metu yra madingi? Kokia suknelė tinka pagal figūros tipą? Kaip neprašauti renkantis batus pagal sezoniškumą? Apie tai ir dar daugiau diskutuosime su Lietuvos mados žinovais.

Paskutinė, tačiau tikrai ne prasčiausia rubrika – „Grožio SOS“, kurioje be užuolankų kalbėsime apie įvairias grožio procedūras ir naujoves, sveikatingumą ir su grožio ekspertais skatinsime dar labiau rūpintis savimi.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)