Kaip teigė stilistė Agnė Gilytė, avalynė tinka bet kokios figūros ir sudėjimo žmonėms. Tad mums nereikia itin abejoti ir vargintis, ar tinkamai atrodysite avėdamos tam tikrus batelius.

Mados viršūnėje

Dar, regis, ne taip seniai buvo mano, kad smailianosiai modeliai yra vienas iš daugelio stiliaus nesusipratimų, tačiau nuomonė turėtų pasikeisti jau netrukus, kadangi tokie batai sugrįžta į madą, nuošalėje palikdami pakankamai ilgai dominavusius apvalianosius.

Jie bus ne bet kokie: metalizuoto atspalvio, apnuoginantys pėdas ir kulnus, įsispiriami kaip patogios namų šlepetės, primenantys balerinų batelius, plonyčio pado, be kulno arba aukšto kulno, su aulu ir be jo.

„Zara“, „H&M“

Tiesa, smaili nosis dažniausiai būdinga aukštakulnei avalynei, o toks batelių modelis yra tapęs universaliu ir įprastu, nepaisant tendencijų kaitos. Visgi, ar tai būtų lygiapadžiai, ar aukštakulniai smailianosiai, nevisoms tokia avalynė yra tinkama.

Tinkamumas

Kalbant apie komfortabilumą, apvalianosiai tinka daugumai moterų, priešingai nei smailėjantys batai. Jeigu jūsų pėdos yra plačios, tokiu atveju, avėti pastarąjį modelį bus lemta tik siauresnių pėdų savininkėms.

„H&M“, „Zara“

Be to, verta atsiminti, kad smailianosiai optiškai išilgina ir padidina pėdas, tad jei jūsų kojos nėra mažutės, tokie batai nebus geriausiu pasirinkimu. Nevisada reikia aklai sekti naujausiomis tendencijomis, bet žiūrėti, kas jums tinka labiau ir nedarko bendros išvaizdos.

Tačiau kartais mums norisi to, kas iš pažiūros netinka. Jeigu vistiek negalite atsilaikyti neįsigijusios tokius batus, atkreipkite dėmesį į tai, ar smailianosiai ties kulkšnimis turi dirželius. Juos turintys trumpins kojų ilgį, o neturintys - ilgins.

„Zara“

Derinimo būdai

Prie kokios aprangos derinti, kad smailianosiai atrodytų tiesiog idealiai ir kartu nesudarkytų jūsų kūno proporcijų? Ar tai būtų smailianosiai ilgaauliai, ar atviri bateliai, idealiausiai atrodysite vilkėdamos dabar itin madingas platėjančio silueto kelnes. Plačios kelnių klešnės optiškai sumažins jūsų pėdas, tad be jokio rūpesčio galėsite avėti ir smailius ilganosius batus.

Kitas variantas - midi ilgio sijonas, kuris būtų dekoruotas raukiniais arba papildomais sluoksniais. Atkreipkite dėmesį į savo figūros tipą. Tokio modelio sijonas geriausiai tiks apversto trikampio bei berniukiškai (stačiakampio) figūroms.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)