Priimdamos sudėtingus garderobo sprendimus, privalote būti tikros, kad jie yra reprezentatyvūs. Jei tokio tikrumo nejaučiate, geriau rinkitės paprastesnį variantą.

Kalbėsime ne apie klastotes, imituojančias prabangą. Žinoma, klastotės kartais gali atrodyti taip, kad jų neatskirsi nuo originalo, tačiau dažniausiai pirkdami „Chanel“ rankinę „AliExpress“ parduotuvėse mes rizikuojame tapti eiliniais istorijų apie lūkesčius ir tikrąją realybę herojais. Jei rizikuoti nenorite, verčiau pamirškite abejotiną prabangą ir pasistenkite rasti tai, kas priartins jus prie liukso klasės – tai padaryti padės paprasti gaminiai, kuriais perpildyta masinė rinka. Svarbiausia – suprasti, kokie požymiai leidžia priskirti daiktą prabangos kategorijai.

Brangaus daikto požymiai

• Lakoniškas sukirpimas. Mažos detalės, tvirtos siūlės ir panašūs dalykai padeda lengviau sukurti brangaus daikto įspūdį.
• Minimalus puošybos detalių kiekis. Furnitūros gausa išduoda pigumą.
• Bazinės spalvos. „Brangiomis“ spalvomis laikomos balta, juoda, kūno spalva.
• Klasikos kategorija. Labai svarbu rinktis daiktus, kurie asocijuojasi su aukštuomene. Ir tai nėra blizgesys ar žėrintys kristalai. Sieti juos su prabanga yra lemtinga klaida. Detales aptarsime žemiau.

Kūno spalvos suknelė – futliaras

Lakoniškas siluetas + „brangi“ spalva

Veikiausiai jums iš karto kilo klausimas: kodėl ne juoda spalva? Atsakymas akivaizdus. Tiek juoda, tiek kūno spalva yra „brangios“ spalvos, tačiau juoda jau yra pelniusi universalumo reputaciją, o prabanga siejasi su daiktais, nutolusiais nuo banalios kasdienybės. Egzistuoja ir dar vienas momentas, į kurį reikėtų atsižvelgti praktiškai. Neturėtume pamiršti, kad juoda spalva yra viena labiausiai išryškinančių dulkes ir plaukus. Jei apsivilksite nebrangią juodą suknelę, turėsite nuolat nešiotis drabužių šepetį ir antistatinę priemonę. Prilipę siūlai ar katės pūkai juodą, elegantišką Coco Chanel dvasios drabužį akimirksniu pavers grindų skuduru.

Neįmantrus juodas švarkas

Klasikinis sprendimas + asociacijos su aukštuomene

Pats prabangiausias švarkas yra smokingas. Būtent jis ryškiausiai siejasi su aukštuomenės gyvenimu. Tačiau yra viena bėda: mes nuolat pamirštame, kad smokingas yra vakarinis apdaras. Dienai iš tikrųjų brangius drabužius dėvinti moteris jo niekada nesivilks. Tačiau išeitis yra: galime pasirinkti tik kai kuriuos elementus, susijusius su smokingu. Pavyzdžiui, spalvą ir sukirpimo pobūdį. Smokingas visuomet būna juodas ir pasižymi pusiau atvira krūtine. O štai atlasinius atlapus galime ignoruoti – jie atrodo pernelyg šventiškai. Išvada: „brangus“ švarkas – tai juodos spalvos modelis, dailiai apgulantis figūrą. Matavimosi kabinoje taip pat reikėtų patikrinti, ar prie švarko audinio nelimpa plaukai ir kiti nepageidaujami dalykai.

Kūno spalvos megztukas aukštu kaklu

Lakoniškumas + bohemiškos sąsajos + „brangi“ spalva

Megztinis yra reikalingas ir madingas drabužis. Jis buvo madoje šį pavasarį, bus madingas ir ateinantį rudenį. Taigi vertėtų įsigyti šį daiktą, ypač jei pavyktų aptikti pačią „bohemiškiausią“ jo variaciją – megztinį aukštu kaklu. Atpažinti nertinį, kuris sėkmingai slėptų savo nebrangią kilmę, padės šie požymiai: neutrali spalva (kūno arba nebalintos drobės), lengvas melanžas, apimtis, vidutinis mezgimo tankumas, nepretenzingi mezgimo raštai (galite rinktis stambų mezgimą ir pynes).

Safario stiliaus suknelė

Klasikinis sprendimas + nenusakomos kainos furnitūra

Safario stilius yra parankus tuo, kad apima iš karto dvi svarbias asociacijas - demokratiškumą ir bohemiškumą. Safario stiliui būdingi konkretūs audiniai ir detalių išvaizda. Laimė, nustatyti jų kainos kategoriją yra tiesiog neįmanoma. Plastikas, imituojantis vėžlio atspalvius, vienodai atrodo tiek brangių, tiek pigių pirkinių atveju. Safario stiliaus suknelės siuvamos iš medvilnės ar lino. Nuspėti šių audinių vertę taip pat nėra lengva. Jus išduoti gali tik įmantrus suknelės sukirpimas. Būtent šito ir reikėtų vengti. Rinkitės lakonišką safario stiliaus chalatą ar marškinių tipo suknelę.

Kelių (rudos – rusvos) spalvų rankinė

Lakoniškumas + „brangi“ spalva + sąsajos su prabanga

Kad rankinė atrodytų brangi, ji turi būti maksimaliai paprasta. Idealiausia rinktis bazinės spalvos neutralų atspalvį. Jeigu jums tai atrodo nuobodu, atkreipkite dėmesį į bohemišką geometriją – spalvinius rudos ir kūno spalvos blokus. Apie tai, kad būtent šios spalvos siejasi su elegancija ir prabanga, mes jau kalbėjome. Tačiau rankinių sferoje paskui jas driekiasi ir dar siauresnės asociacijos. Analogiška spalvų gama yra būdinga virtinei prabangių prekės ženklų, įskaitant „Burberry“ ir „Fendi“. Tie, kas nėra artimiau susipažinę su šių gamintojų asortimentu, pasąmonės lygyje jiems priskirs visus analogiškus masinės rinkos artefaktus.

Didžiulė rankinė iš rafijos

Bohemiška nuotaika + nenuspėjamos vertės medžiaga + „brangios“ spalvos

Rafija – medžiaga, kuri vienareikšmiškai siejasi su nerūpestingu laisvalaikiu Prancūzijos Žydrojoje pakrantėje. Jei turite kūno spalvos palaidinę, baltas linines kelnes ir rudus sandalus, idealiam atostogaujančios, turtingos moters įvaizdžiui trūks tik rankinės iš rafijos. Šis aksesuaras, kaip ir safario stiliaus suknelė, tiesiog negali išduoti tikrosios savo vertės. Rafijos pluoštas paties įvairiausio kainų diapazono gaminiuose atrodo visiški vienodai. Jei rinksitės kombinuotą rankinės modelį, pirmenybę teikite rudai arba rusvai odai.

Akiniai „raginiais“ rėmeliais

Bohemiška nuotaika + sunkiai nusakomos vertės medžiaga

Kodėl akiniai su ragą primenančiais rėmeliais visuomet siejasi su aukštu statusu? Viskas labai paprasta: rėmeliai iš tikros raginės medžiagos yra tikrai brangūs. Šiais laikais, žinoma, gaminamos jos imitacijos. Dažniausiai tokie rėmeliai būna iš plastiko, kuris gaunamas gerokai paprasčiau, negu vėžlio šarvai. Laimingi visi: ir vėžliai, ir moterys, kurios, sužaidusios tvirtai įsišaknijusiomis asociacijomis, sugeba apgauti akis. Jeigu tiksliai nežinote, kaip atrodo raginė medžiaga, tiesiog dairykitės stambių plastiko rėmelių su išplaukusiomis dėmelėmis. Jos gali priminti bet kokį šiek tiek išsiliejusį gyvūninį raštą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)