Tendencijos paliečia ir įprastus drabužius ar aksesuarus, ir specifinius, pavyzdžiui, tokius kaip guminiai batai. Vienas populiariausių modelių jau regimas garsenybių nuotraukose. Šįmet juo tapo gana paprasto dizaino botai, turintys tik vieną detalę, išduodančią, kas juos pagamino, – tai aulo priekyje švytintis baltas mados namų „Chanel“ logotipas.

„Chanel“ 2022-2023 m. rudens ir žiemos kolekcijoje pristatyti guminiai batai tą kartą lydėjo Škotijos gamtos įkvėptus modelius: nuo tvido kostiumėlių, ilgintų švarkų iki vakarinių suknelių. Natūralu, kad šis lietaus skalaujamas kraštas prašyte prašosi tokio praktiško apavo, kuris dabar tapo ir mados žvaigžde. Anuomet Škotijoje besirangančios Tvido upės apylinkės pakerėjo dizainerę Gabrielle Chanel, čia trečiąjį dešimtmetį ji atrado ir prisijaukino tvido audinį, iki pat šių dienų vadinamą „Chanel“ klasika.

„Kurdama kolekciją, tarsi sekiau Gabrielle Chanel pėdomis palei Tvido upę, kad įsivaizduočiau galimus tvido audinius, nudažytus šio kraštovaizdžio spalvomis. Pavyzdžiui, ilgas rožinis paltas, išmargintas mėlynomis ir violetinėmis detalėmis, arba vyno raudonio kostiumas su subtiliu aukso blizgesiu – visi kolekcijos audiniai remiasi Škotijos krašto peizažais. Gabrielle Chanel, vaikščiodama po Škotijos kaimus, rinkdavo paparčius ir gėlių puokštes, kurias parodydavo vietos amatininkams kaip spalvinį jos geidžiamų tivdų įkvėpimą“, - apie kolekcijos idėją yra pasakojusi „Chanel“ kūrybos vadovė Virginie Viard.

Apie šios kolekcijos tvido gaminius kalbėta nemažai, visgi daugiau susidomėjimo sulaukė čia matyti botai. Jie ypač aktualūs lietingą žiemą, kai prireikia ne tik šiltų batų, bet ir tokių, kurie apsaugotų nuo šlapdribos ir balų.

Madisčių gretose šiandien populiaresni vidutinio ilgio „Chanel“ aulinukai, pagaminti iš kaučiuko, jų kaina siekia apytikriai 1 tūkst. eurų. Tačiau yra ir kiti, kur kas įspūdingesni botai. Tai „Chanel“ guminiai ilgaauliai, siekiantys net pusę šlaunies. Ekstravagantiški kaučiuko ilggaauliui matomi rečiau, tačiau stilingosios Paryžiuje juos avėjo dar praėjusiais metais, kai buvo pristatomos 2023 m. pavasario kolekcijos. Šie guminiai ilgaauliai kainuoja daugiau nei 2 tūkst. eurų.