Viena madingiausių šio sezono spalvų – žolės žalumas. Tai intensyvus atspalvis, kurį greičiau sietume ne su balta žiema, o su gyvybingu pavasariu. Tačiau žalia būtent šaltuoju metu pakerėjo daugybę mados namų, nuo Prada, Stella McCartney, Dvid Koma ir Anna Sui iki Collina Strada ar Staud. Tai tik saujelė dizainerių, žiemą siūlančių neutralių spalvų garderobą paįvairinti žaliomis detalėmis.

David Koma ruduo-žiema 2021/2022
Prada kolekcija ruduo-žiema 2021/2022

Peržvelgus kolekcijas, kuriose vyrauja žali tonai, matyti, kad dažnai ją lydi juoda spalva. Juodos ir žalios derinys ypač išpopuliarėjo isntagramo platybėse, kur madistės pateikė ne vieną idėją, kaip juodą aprangą pagyvinti žaliais akcentais.

Dažnas derinys – juodos kelnės ir žali bateliai arba ilgas juodas paltas ir griežtesnės formos žalia rankinė. Žalių detalių gali būti vos viena ir mažesnė, pavyzdžiui, skarelė arba šalikas, tačiau kitos madistės derina ir kelias, tarkim, aukštakulnius, rankinę ir klasikinį švarką.

David Koma ruduo-žiema 2021/2022
David Koma ruduo-žiema 2021/2022

Toms, kurios pirmenybę teikia neutralioms spalvoms, verta pasidairyti visai mažų žalių akcentų. Tokiais galėtų tapti auskarai, žiedai, žalio nefrito papuošalai, odinės pirštinės, dirželiai arba tiesiog vaiskiai žalias nagų lakas.

David Koma ruduo-žiema 2021/2022