Jojiko ilgaauliai

Tai – patys žinomiausi, klasikiniai ilgaauliai batai. Ypatingai patogūs, jei kokybiški – puikiai šildo ir apsaugo nuo purvų bei šlapių kojų sindromo. Kelerius metus aukštumoje buvę ilgaauliai virš kelio šiemet kiek nusileidžia klasikiniam jų modeliui.

Rinkitės ilgaaulius iki kelių, geriausia – su nedidelėmis kilpelėmis viršuje aulo. Tos kilpelės šį batų modelį lydi dar nuo tada, kai jie buvo pritaikyti išskirtinai jodinėjimui.

Dėvėti juos galite praktiškai su viskuo. Mėgstate tampres? Juodos tamprės + padidintas jūreiviškų dryžių megztinis + juodi ilgaauliai. Mėgstate sijonus? Midi sijonas + ties liemeniu pasibaigiantis kardiganas + ilgaauliai. Suknelės? Nėra paprasčiau – ilgaauliai tiks kone prie kiekvienos.

Kaubojiški ilgaauliai

Kaubojiški batai – absoliutus 2022-ųjų trendas. Šie batai visų derinių ir patarimų viršūnėse. Kaubojiški aulinukai gali būti labai trumpi, iki pusės blauzdų ar iki pat kelio. Norint suderinti klasiką (ilgaaulius) su mada (kaubojiškais batais), atsakymas – kaubojiško stiliaus ilgaauliai.

Tačiau čia reikia žiūrėti atsargiai. Iš esmės kaubojiškų batų pasirinkimas labiausiai priklauso nuo ūgio bei proporcijų. Žemesnėms moterims rekomenduojami trumpi aulinukai arba pusiau ilgaauliai – kaubojiški batai iki blauzdos vidurio. Tačiau svarbu, kad jie nesibaigtų ties plačiausia blauzdos vieta!

O ilgieji kaubojiški batai, siekiantys kelius, geriausiai tiks aukštoms merginoms ir moterims. Galima, be abejo, juos nešioti ir žemesnėms, bet tada reikia labai atsižvelgti į proporcijas ir visą derinį, kad netyčia nepadalintumėte figūros į tris vienodas dalis – taip ją vizualiai „sustumsite“. Žodžiu, matuotis, matuotis ir matuotis – kol rasite savo.

Ilgaauliai su platforma

Platforma yra dar vienas 2022-ųjų trendas. Mada, sugrįžusi dar iš Jane Birkin laikų, 70-ųjų. Itin madingas derinys šiemet yra platėjantys džinsai, balta palaidinė ir dangų siekiančios platformos. Bet visuose mados pavyzdžiuose dažniausiai matome platformines basutes. O kaip šią tendenciją pritaikyti rudeniui?

Kūrėjai platformą tuoj pat pritaikė ilgaauliams batams. Ilgaaulių su aukšta platforma galite rasti praktiškai visose greitosios mados kolekcijose – nuo „Bershka“ iki „Zara“. Kiek patogūs? Klausimas. Bet kad pataikysite ir su stiliumi, ir su mada – faktas.

Ilgaauliai ant kulno

Iš esmės jie tokie pat populiarūs ir klasikiniai, niekada nesenstantys, kaip ir įprasti jojiko ilgaauliai. Skirtumas labai nedidelis. Ilgaauliai su kulniuku – kiek elegantiškesni, net ir visiškai paprastiems rūbams priduoda elegancijos.

Svarbu, kad tokie batai būtų atitinkantys amžiną klasiką – tai yra, kiek smailėjančiu priekiu ir arba smailiu, arba kvadratiniu kulnu. Verčiau vengti praėjusio sezono mados, išlenkto kulno ar „įdomių“ detalių.

Ko atsisakyti: zomšiniai ilgaauliai

Priežasčių nesirinkti verstos odos ilgaaulių – daugiau negu viena. Pirmiausia, jie išsimindo per laiką. Kuo ilgiau nešiojate, tuo nepatogesni, labiau kaip plonos medžiagos, darosi, padas išslysta iš vietos, o ir išoriškai atrodo nebe puikiai. Pakinta forma – pakinta išvaizda.

Kitas dalykas, jie itin nepraktiški mūsiškiems orams. Vienas ar du kartai lietuje, sniege – batams amen. Geriau rinktis tvirtos ar eko odos, kokybiškus, drėgmei atsparius batus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją