„Užsienio garsenybės jau keletą metų įvairiuose pramogų pasaulio renginiuose renkasi lengvo, perregimo audinio sukneles. Tačiau tam pasiryžta toli gražu ne visos.

Iš pirmo žvilgsnio tokia apranga gali atrodyti gana vulgariai, tačiau seksualumas ir elegancija neturėtų būti maišomi su vulgariu įvaizdžiu“, – sako A. Brazdžius.

Stilistai I. Cybina ir jai asistuojantis A. Brazdžius džiaugiasi, kad stilingiausios Lietuvos moterys išskirtinėms progoms taip pat nesibodi peršviečiamų suknelių ir net tendencingai jas renkasi pramoginiams renginiams.

Irina Cybina

Šįkart DELFI Stilius stilistų klausė, kur slypi riba tarp seksualaus-vulgaraus įvaizdžio, kokios yra pagrindinės perregimų suknelių dėvėjimo taisyklės ir kokių stiliaus klaidų šiukštu nedaryti.

– Perregimos detalės ant raudono kilimo: kokie pasirinkimai būtų laikytini subtiliais, o kokie vulgariais?

– Paslaptingumas ir subtilumas žavi, todėl renkantis perregimą audinį reikėtų įsitikinti, kad nebus atskleista per daug moteriškos elegancijos detalių. Apnuoginta ranka, kojos arba šonai sukelia intrigą, išlaiko mažą moterišką paslaptį, o noras atskleisti visas kortas atima iš šio žaidimo prasmę ir atrodo vulgariai.

Puikus subtilaus ir elegantiško įvaizdžio pavyzdys – aktorės Jurgitos Jurkutės suknelė su perregima viršutine dalimi ties pečiais.

Jurgita Jurkutė su vyru

Neretai pastebimas drąsus variantas – ilga suknelė su perregima šonine dalimi. Ar tai – ne per daug rizikingas sprendimas? Į kokius renginius siūlytumėte nesivilkti tokio apdaro?

– Tai labai rizikingas sprendimas. Būtina atsižvelgti į savo figūros niuansus, juk korseto po tokia suknele neužsidėsi. Taip pat svarbu, kad apatiniai būtų tarsi nepastebimi. Tad teks rinktis kūno spalvos apatinius arba priimti drąsų sprendimą jų nemūvėti.

Kitas niuansas – reikia atsakingai pasirinkti vietą ir laiką tokio modelio apdarui. Į naujo restorano atidarymą ar grožio salone vykstantį naujų tendencijų pristatymą tokiu apdaru tikrai nerekomenduočiau puoštis.

Nepriekaištingų kūno linijų Simona Albavičiūtė-Bandita suknelę su peršviečiamomis detalėmis vilkėjo per savo gimtadienio vakarėlį.

– Sakykime, pasirenkame suknelę su perregimu audiniu ties krūtine. Turime dvi galimybes: juoda arba kūno spalvos liemenėlė. Kurią pasirinkti?

– Jei turite gražią krūtinę, galite tiesiog nevilkėti liemenėlės. Kitu atveju tinka abu variantai – tiek juoda, tiek kūno spalvos liemenėlė. Jei norite pabrėžti nėrinius krūtinės srityje, tuomet rinkitės kūno spalvos liemenėlę.

Yra ir vienas griežtas ne: jokiu būdų negalima bandyti derinti kūno spalvos perregimo audinio ir ryškių, intensyvios spalvos apatinių apatinių!

– Ar rekomenduotumėte dekolte sritį perregimu audiniu akcentuoti moterims, turinčioms didesnę krūtinę?

– Moterims, turinčioms didesnę krūtinę, vis dėlto, rekomenduočiau rinktis sukneles iš tvirtesnio audinio. Jei jau nusprendėte perregimu audiniu akcentuoti krūtinės sritį, tuomet tebūnie suknelė ilga.

Televizijos žvaigždė Indrė Stonkuvienė parodė pavyzdį, kaip išlaikyti subtilumą ir tuo pačiu pabrėžti savo privalumus.

Mantas ir Indrė Stonkai

– Ar perregimo audinio gali būti per daug? Tarkime, persišviečia ir suknelės viršus, ir apačia.

– Priklauso nuo to, kur ketinate dalyvauti. Jei žengsite raudonu kilimu, perregimo audinio gali būti ir daugiau: ir viršutinėje, ir apatinėje suknelės dalyje. Vis dėlto, nepamirškite, kad tokio tipo sukneles galima drąsiai rinktis tik turinčioms nepriekaištingą figūrą. Antraip aplinkiniai aptarinės kiekvieną jūsų kūno linkį ar papildomą kilogramą.

Raudonas kilimas – ta vieta, kur peršviečiamas audinys gali atidengti ir daugiau kūno. Tą įrodė ir aktorė Eglė Jackaitė.

Eglė Jackaitė (kairėje)

– Perregimos suknelės, kurias matome šou pasaulio renginių fotogalerijose, neretai atrodo lengvutės, tarsi apkabinančios kūną. Kokius audinius siūlote rinktis?

– Natūralumas visada griežia pirmu smuiku, tad geriausi variantai yra šilkas, medvilnė, viskozė. Tačiau tai yra brangios medžiagos, todėl šiuo atveju tinka ir poliesteris, kuris duos norimą efektą už prieinamą kainą.

Paminėtina, kad plunksnos + perregimas audinys yra nekoks derinys. Kodėl? Įsivaizduokite paukštį su vietomis prasišviečiančiais odos lopinėliais...

– Dažniausiai pastebimas pasirinkimas – juoda spalva. O ką manote apie perregimą kūno spalvos suknelę, tarsi sukuriančią nuogo kūno iliuziją?

– Pavojinga! Tačiau tuo pačiu išskirs jus iš minios, nes perregimos kūno spalvos suknelės pasirenkamos pakankamai retai. Siūlyčiau šį variantą rinktis tik aukštoms ir lieknoms merginoms. Stambesnio kūno sudėjimo moterį tokia suknelė optiškai stambintų.

Modelis Karolina Toleikytė su perregima kūno spalvos suknele atrodė nepriekaištingai.
Karolina Toleikytė

Saugiausi variantai, vis dėlto, yra rinktis klasikinę juodą, tamsiai bordinę ar tamsiai mėlyną suknelę.

Jei mintyse kirba mintis vilkėti kontrastingą juodos ir baltos spalvos perregimą suknelę, verčiau šios minties atsisakykite...

– Ryškios perregimos suknelės – už ar prieš?

– Ryškios perregimos suknelės gali atrodyti vulgariai, todėl siūlau rinktis tik vieną: arba ryškią suknelės spalvą, arba perregimą audinį. Čia galioja ta pati taisyklė, kurią pritaikome ir darant makiažą – arba akcentuojame akis, arba lūpas. Be to, šiais metais ryškios spalvos yra labai madingos, tad vienai suknelei užteks ir vienos 2018 m. tendencijos.

Monique pasirinko ne ryškiai raudoną, o prislopintos bordinės spalvos suknelę ir pasiuntė mados ekspertus į nokautą.

Monika Pundziūtė-Monique

Visus apdovanojimų ceremonijos svečių įvaizdžius išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)