DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Apskritai kalbant, rankinės dydis turi būti proporcingas jūsų pačios dydžiui. Didžiulę kuprinę tempianti smulkutė moteris atrodo taip pat juokingai (ir turbūt nereikia nė sakyti – neelegantiškai), kaip ir prie didelės krūtinės mažutę rankinę spaudžianti apkūni dama.

Be to, didesnė rankinė visada atrodo ne taip puošniai. Didelės rankinės tinka tik keliaujant ar paplūdimyje, o kalbant apie kitą barikadų pusę, pati elegantiškiausia rankinė vakarui – delninukė, kuri beveik telpa jūsų delne.

Elegantiška rankinė dažnai yra kokybiškos rankinės sinonimas, na, o kokybiška, deja, neretai reiškia ir didelę kainą! Tačiau viena gerai pasiūta aukščiausios kokybės rankinė tarnaus ilgiau nei trys ar keturios pigesnės, ir galiausiai bus tikrai naudinga investicija. Be to, gerai suderintam garderobui reikia tik kelių rankinių, sakyčiau, mažiausiai šių keturių:

1. Didelės rankinės kelionėms ir kiekvienai dienai.

Amal Clooney

2. Popietinės rankinės, kurią derintumėte su miesto drabužių ir šiek tiek puošnesniais ansambliais. Be jokios abejonės, praktiškiausias pasirinkimas – iš geros odos pasiūta juoda vidutinio dydžio rankinė su žavinga sagtimi.

Zomšinė rankinė reikalauja daugiau priežiūros, o lakuotos odos rankinės apskritai neatrodo elegantiškai. Gražiai atrodo ir su dviejų ar daugiau spalvų rankine suderinta vienspalvė apranga, tačiau, turint ribotas galimybes, praktiškiausias pasirinkimas yra juodos, smėlinės arba rudos spalvos rankinė.

Paryžiečių stilius

3. Vakarinio rankinuko iš šilko, satino ar atlaso. Jis gali būti juodos spalvos arba tokios pat kaip jūsų vakarinis paltas. Idealiausia būtų turėti kelis skirtingų spalvų rankinukus, kurie derėtų prie skirtingų vakarinių apdarų.

Jei jūsų nevaržo finansai, galima rinktis iš didžiulės įvairovės vakarinių rankinių, kurios labiau primena juvelyro sukurtą šedevrą, o ne odos pramonės gaminį. Tačiau čia moterų, kurios negali pasigirti puikiu skoniu, tyko daugybė spąstų.

Niujorko gyventojų stilius

Pavyzdžiui, karoliukais siuvinėtos delninukės atrodo stilingai tik tada, kai yra vienspalvės, ypač jei jos yra vieno iš mirguliuojančių atspalvių, tokių kaip juodo ir mėlyno, tamsiai pilko, blizgančio juodo ar varinio. Idealiausia mažos juodos suknelės palydovė yra maža juoda delninukė su auksine juvelyrine sagtele, tačiau sagtis turi būti aukščiausios kokybės, kitaip tariant, – iš tikrųjų pagaminta juvelyro.

4. Šiaudinio smėlio spalvos krepšio vasarai. Galima rinktis šiek tiek grubesnio pynimo, jeigu vasaras leidžiate užmiestyje. O jeigu liekate mieste, puikiai tiks smulkesnės tekstūros, kaip smulkiai pintų skrybėlių. Šiaudinė rankinė yra nepakeičiamas aksesuaras prie medvilninių ir lininių suknelių.

Irina Lakicevic

Rankinių mados keičiasi periodiškai, bet toli gražu ne taip dažnai kaip drabužių. Klasikiniu tapęs modelis, toks kaip per petį permetama „Hermès“ rankinė, gali būti stilingas dešimtis metų, o ekscentriški modeliai iš mados išeina daug greičiau.

Kadangi odinių gėrybių dizaineriai yra tokie pat išradingi kaip ir drabužių kūrėjai, sunku kažką planuoti į ateitį. Tačiau nesvarbu, ką jie pasiūlys, visada išmintingiau keistų formų įmantriais papuošimais apsiūtą krepšį iškeisti į klasikinės formos rankinę, dekoruotą konservatyviomis detalėmis.

Londono mados savaitės gatvės stilius

Negana tiesiog turėti gražių rankinių kolekciją, elegantiška moteris privalo suprasti, kaip išsirinkti konkrečiai progai ir konkrečiam drabužių deriniui tinkančią rankinę. Nors laisvalaikiui skirtas krepšys prie puošnios aprangos ir atrodo šokiruojančiai, tačiau parinkus šiek tiek už drabužius puošnesnę rankinę visai įmanoma pridėti formalumo ir paprastai juodai suknelei ar kostiumėliui.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)