Karantinas baigėsi, tačiau savisaugos įpročiai ar prekių pristatymo namo patogumas niekur nedings. Daugelis verslų sunkiuoju laikotarpiu persikėlė į internetinę erdvę ir suprato, jog taip galima sutaupyti daugybę kaštų patalpų nuomai. Kaip pavyzdys – masinės mados tinklas „Zara“ planuoja šiais metais uždaryti 1 tūkst. 200 parduotuvių visame pasaulyje, taip skatinant apsipirkimą internetu.

Internete, be kita ko, dažniausiai yra platesnis asortimentas nei galime pamatyti parduotuvėse. Žinoma, visuomet išlieka noras prekę palytėti, ją pasimatuoti. Tačiau visos internetinės parduotuvės šiuo metu siūlo palankias tiek pristatymo, tiek prekių grąžinimo sąlygas, todėl daiktui nepateisinus lūkesčių, galima jį grąžinti be galvos skausmo.

Shutterstock nuotr.

Apsipirkimo internetu rekomendacijos:

Nuspręskite, kokį daiktą ar drabužį norite įsigyti ir kodėl jums jo reikia. Apsvarstykite, kokia turėtų būti pirkinio kokybė, kiek pinigų galite išleisti. Sudarykite pirkinių sąrašą, nes taip sumažinsite emocinių pirkinių riziką ir sutaupysite laiko susikoncentravus ties tuo, ko reikia.

Jei planuojate pirkti drabužius, iš anksto išmatuokite figūros matmenis. Jei tai daiktas, pamatuokite, ar pirkinys tilps numatytoje vietoje.

Nepatingėkite peržiūrėti visas nuotraukas iki mažiausių detalių, kad gavus drabužį nesulauktumėte siurprizo. Pasidomėkite pilnu prekės aprašymu: nuo ilgio iki audinio sudėties bei peržvelkite gamintojo pateiktas dydžių lenteles. Atkreipkite dėmesį, jei yra rašomas modelio ūgis, nes pagal tai galėsite preliminariai nuspręsti, kokio ilgio kelnės, sijonas ar suknelė bus jūsų ūgiui.

Gavus drabužius rekomenduojama juos pamatuoti su kitais, esančiais jūsų spintoje. Pasistenkte su nauju pirkiniu sukurti bent 3-5 skirtingus derinius, nuspręskite, kiek kartų ir kur jį galėsite vilkėti. Tuomet apsispręskite, ar jis ras vietą spintoje. Jei daiktas nedera savo spalvine gama, modeliu, prie jo netinka turima avalynė ir panašiai, vargu ar jį verta pasilikti.

Prieš priimant sprendimą – pasilikti naują drabužį ar grąžinti – pagalvokite, ar neturite į jį panašaus savo garderobe. Mes linkę pirkti panašius drabužius į jau turimus, o paskui stebimės, kodėl neturime, ką apsirengti.

Kad apsipirkimas atneštų naudos, prieš tai rekomenduojama atlikti namų darbus ir paruošti savo spintą naujam sezonui: atlikti reviziją bei atsisveikinti su netinkamais daiktais, susidėlioti savo bazinio garderobo spalvinę gamą bei pasidaryti reikalingų pirkinių sąrašą.

Asta Nevedomskytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)