Kai pavasaris nelepina šiltais orais ir dėl šios priežasties negalime dėvėti atvirų bei iš plonų audinių pasiūtų drabužių, vienas geriausių pasirinkimų tampa megztinis. Jis nebūtinai turi būti masyvus ir itin šiltas. Tokius palikite kitam žiemos sezonui.

Šiuo metu madingi megztiniai yra gaminami iš plono medvilnės audinio, tad jie puikiai tiks ir taip vadinamu šiltuoju sezonu.

Visgi toks rūbas reikalauja atidžios priežiūros. Jis gali būti ilgalaikis, tačiau jei tinkamai pasirūpinsime išvaizda. Vilnonis audinys turi savybę pradėti veltis arba, paprastai tariant, imti „burbuliuotis“, kai rūbo paviršius tampa nelygus, o ant jo susidaro ištisinis pūkelių sluoksnis.

Priežastys

Pasirodo, kad vilnos audinys pradeda veltis tada, kai pats siūlų pluoštas ima trūkinėti. Tiesa, prieš įsigijant naują megztinį, žinant tam tikrus niuansus, galima visai lengvai nuspręsti, ar jūsų norimas rūbas bus linkęs veltis nepraėjus ilgam laikui nuo jo įsigijimo. Kaip tai nustatyti?

Ieškokite iš merino vilnos pagaminto megztinio. Jis yra standžiau numegztas, neturi pralaidžių tarpų, tad jo audinys bus ne toks lankstus, veikiau standus. Tuo tarpu kašmyras turės savybę dažniau ir daugiau veltis.

„Zara“

Priežiūra

Garsesnis prekės ženklas ar dizainerio vardas neturi įtakos tam, kad megztinis išliks nepriekaištingos išvaizdos, o jo paviršius nesivels. Kuo ilgesnis siūlo pluoštas, tuo, deja, bus labiau linkęs susivelti. Tačiau perkant rūbą, yra sunku to išvengti.

Vienas iš patarimų, kaip būtų galima išvengti vėlimosi – megztiniui skirti pertraukas. Jeigu vieną dieną jį vilkėjote, kitą – duokite jam „pailsėti“. To priežastis yra paprasta, dėvint megztą rūbą, ilgainiui jo audinys ima tampytis, tad reikia skirti bent 24 val. pertrauką.

Jeigu toks būdas jums atrodo nepriimtinas, galimas kitas variantas, kurį atlikti reikės vos vieną kartą per metus. Įsigykite lanolino arba taip vadinamo avies odos riebalo, kurio nedidelį gabaliuką įmetus į karštą vandenį, reikėtų palaikyti kartu su užmerktu megztiniu. Nebijokite, lanolinas išnyks iš megztinio pluošto gerai jį išskalavus.

Dar vienas patikimas būdas – turėti pemzos gabalėlį. Perbraukus per mezginį juo, akimirksniu pašalinsite pūkelius, visiškai nepažeisdami audinio paviršiaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)