1 žingsnis. Prileiskite į kriauklę drungno vandens ir įpilkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą plaukams skirto kondicionieriaus arba vaikiško šampūno. (Jei drabužis susitraukė išties stipriai, galite įpilti ir daugiau.)

2 žingsnis. Įmerkite į vandenį sumažėjusį megztuką ir leiskite jam maždaug pusvalandį pamirkti.

3 žingsnis. Išleiskite iš kriauklės vandenį ir atsargiai išspauskite iš megztinio vandens perteklių. Nei skalauti, nei gręžti jokiu būdu nereikia. Patarimas: vandenį galima išsunkti spaudžiant megztinį į kriauklės sienelę.

4 žingsnis. Ant lygaus pagrindo (pavyzdžiui, grindų ar stalo) patieskite storą medvilninį rankšluostį. Ant jo ištieskite megztinį. Tada, nenuėmę megztinio, rankšluostį susukite į ritinį, kad jis geriau sugertų vandenį.

5 žingsnis. Kol megztinis tebėra drėgnas, atsargiai ištempkite jį iki pirminio dydžio ir pakabinkite, kad natūraliai išdžiūtų. Štai ir viskas – megztinis vėl tapo tinkamas jums. (Jei megztinis labai susitraukė, jo nekabinkite – palikite gulėti ir kol džius, kas pusvalandį vis patampykite į šalis.)

Jei kyla klausimas, kodėl šis būdas toks veiksmingas, žinokite, kad kondicionierius suminkština ir atleidžia drabužį sudarančias gijas. Jos tampa pakankamai paklusnios ir pasiduoda tempiamos. Tik kitą kartą megztus drabužius vis dėlto skalbkite rankomis ir jokių problemų nepatirsite.
Megztiniai
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)