Matuokite pagal geriausiai jums tinkančią liemenėlę – tai neturi būti sportinė liemenėlė; liemenėlė turi būti ta, kurią nešiojate kasdien, segite po palaidine ar kt. drabužiais.

Kaip pamatuoti liemenėlės apimties juostos ilgį:

Matuokite tiesiai po krūtimis, palei šonkaulius. Prie gauto matmens pridėkite tris colius. Pvz., jei apimtis palei šonkaulius yra 31 colis, jūsų liemenėlės juostos ilgis yra 34 coliai. Jei apimties skaičius yra nelyginis, rinkitės toliau einantį liemenėlės apimties dydį. Pvz., jei apimtis palei šonkaulius – 32 coliai, prie 32 pridėkite 3 colius, bus 35 coliai, juos suapvalinkite iki 36 dydžio apimties juostos. Tas pats galioja ir matuojant centimetrais.

Kaip nustatyti kaušelių dydį:

Pamatuokite palei didžiausią krūties dalį. Iš šio matmens atimkite juostos ilgį. Pagal šį skaičių matysite, kokio dydžio liemenėlės kaušelių jums reikia. Žr. į žemiau esančią lentelę:

Skirtumas – Kaušelių dydžiai

0 colių (arba iki 2 centimetrų) – AA;

1 colis (arba 2,5 cm) – A;

2 coliai (arba 5 cm) – B;

3 coliai (arba 7,5 cm) – C;

4 coliai (arba 9 cm) – D;

Ir t.t.

Pavyzdys: jeigu po šonkauliais jūsų matmuo yra 31 colis, o per krūtis – 37 coliai, liemenėlės dydis bus 34C. Jūsų apimties juostos dydis – 34. 37 – 34 = 3, jūsų kaušelių dydis – C.

Naudingi patarimai:

Jei apimties juostos dydis – nelyginis skaičius, rinkitės toliau einančio dydžio apimties juostą.

Jeigu jūsų dydis tarpinis arba jums sunku suvokti, koks tinkamas dydis, išbandykite šį metodą: kaušelių dydį rinkitės didesnį, o apimties – mažesnį arba apimties juostos dydį – didesnį, o kaušelių – mažesnį. Pvz., jūs segite 42D liemenėlę, bet jaučiate, kad apimtis kiek ankštoka, tada išbandykite 44 dydžio apimties juostą su mažesniais – C dydžio kaušeliais.

Jeigu jūsų krūtys nevienodo dydžio, derinkite liemenėlę pagal mažesnę krūtį.

Kaip suprasti, ar tinkamą liemenėlę išsirinkote:

Visų pirma pagalvokite: ar patogiai jaučiatės su liemenėle? Ar liemenėlė neveržia?
Ar krūtys telpa į kaušelius?

Jeigu dalis krūtų iškilusi iš kaušelių, vadinasi, kaušeliai per maži.
Jei kaušeliuose yra laisvos vietos, jei jie sukrenta, įdumba, akivaizdu, kad yra per dideli.

Ar liemenėlės užsegimas nugaroje neslankioja? Jei pakyla aukštyn, tai rodo, kad reikia mažesnės liemenėlės apimties po krūtine. Ar priekyje liemenėlės centras išlieka prigludęs prie krūtinkaulio? Jei ne, tikėtina, kad kaušeliai per maži.

Ar liemenėlės petnešėlės neįsirėžia į pečius? Jei spaudžia, įsirėžia, gali būti, kad reikia liemenėlės su platesnėmis petnešėlėmis arba liemenėlės juosta po krūtine ir kaušeliai turėtų būtų tvirtesnės struktūros, kad petnešėlėms netektų laikyti viso svorio.

Liemenėlių technologijos ir terminologija

Kompresija

Elastinės prilaikančios medžiagos išlaiko krūtis arčiau kūno; tada einant krūtys mažiau juda, kita vertus, jei jos suspaustos per arti viena kitos (atrodo tarsi būtų viena krūtis), gali nelikti tarpelio tarp krūtų, kas patinka ne visoms moterims.

Prilaikymas (inkapsuliavimas)

Tai dar vienas būdas prilaikyti krūtis – šiuo atveju gamintojai siūlo standesnius kaušelius, kurie prilaiko krūtis. Tam tikru būdu su juosta susiūti kaušeliai prilaiko krūtis, jos mažiau juda.

Daugelis liemenėlių siuvamos taikant kompresijos ir prilaikymo technologijas, kad tinkamai prilaikytų krūtis.

Lankeliai kaušeliuose

Lankeliai liemenėlės kaušeliuose kilsteli ir laiko krūtis, kad jos dailiau atrodytų. Lankeliai atlieka dalį krūtų palaikymo funkcijos.

Petnešėlės

Per pečius einančios petnešėlės prilaiko krūtų svorį, tarsi atlieka kabančio tilto funkciją. Jei krūtys didesnės, reikia platesnių, neelastingų petnešėlių.

Liemenėlių užsegimas

Liemenėlės užsegimas gali būti nugaroje arba priekyje. Kad užsegimas netrintų, jis turi būti aptrauktas medžiaga, uždengtas, kad netrintų odos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)