Vinted“ tvarumo vadovė Isabel Nazaré pranešime spaudai pateikia penkis patarimus, kaip naudingus pasirinkimus klimatui įdarbinti ir savo rūbų spintoje.

1. Kaip naudotus daiktus paversti pirmu pasirinkimu?

Labai paprastai – užėjus norui įsigyti kažką naujo, pirmiau patikrinkite ar to paties daikto negalite įsigyti „iš antrų rankų“. Mada – cikliška, todėl didelė tikimybė, kad panašų daiktą jau rasite, o tuo pačiu jis kainuos ir pigiau. Be to, jei turite konkretų biudžetą, tikėtina, jog, pirkdami „iš antrų rankų“, galėsite įsigyti panašų, bet geresnės kokybės prekės ženklo daiktą, kuris tarnaus ilgiau.

2. Kaip rasti geriausią pasirinkimą „iš antrų rankų“?

Pirmiausia atkreipkite dėmesį į daikto sudėtį – ieškokite patvarių medžiagų, pavyzdžiui, lino, vilnos ar kašmyro ar medvilnės. Iš jų pagaminti rūbai tarnauja ilgiau – galėsite dėvėti juos ne tik patys, bet ir vėliau perleisti naujam savininkui.

Dar prieš pradedant rūbų paieškas apsispręskite kokia spalvų gama jums priimtiniausia, išsimatuokite savo apimtis ir nuolat pasižymėkite kokie skirtingų prekės ženklų dydžiai jums yra tinkami. Tai gerokai palengvins tinkamų daiktų paiešką. Be to, visada pagalvokite prieš pirkdami. Jei nesate 100 proc. tikri, kad jums patikusio daikto reikia, palaukite 24 valandas ir tada priimkite sprendimą.

3. Kaip rūpintis drabužiais, kad jie ilgiau tarnautų?

Skalbti natūralaus pluošto, kaip šilkas ar vilna, daiktus reikia rečiau. Dažnai, norint panaikinti kvapus, pakanka šiuos audinius pravėdinti ar palaikyti šaldytuve per naktį. Kalbant bendrai, tikrai nėra būtina skalbti visus drabužius, užsidėjus juos tik vieną kartą – taip prailginsite jų gyvenimo laiką. Taip pat skalbiant verta atsiminti, kad dažnai pakaks 30 laipsnių temperatūros – tokiu atveju mažiau paveiksite audinį ir sutaupysite elektros energijos.

4. Kaip supakuoti rūbus?

Pardavėte drabužius ir norite paruošti juos siuntimui? Apsidairykite aplink namus. Pavyzdžiui, sausų dribsnių ar makaronų dėžutės tiks mažiems daiktams, o batų – didesniems. Jei dirbate biure, paprašykite kolegų neišmesti siuntų dėžių.

5. Kaip išlikti draugiškam klimatui siunčiant rūbus?

Jei turite galimybę, rinkitės paštomatus ir nekvieskite, kad kurjeris prekes paimtų iš jūsų. Paštomatuose vienu metu yra vežamos kelios prekės, o kurjeris, atvykstantis į namus, dėl kiekvienos siuntos turi atlikti atskirą kelionę ir ne visada randa siuntėją ar gavėją namuose. Taip pat pagalvokite kaip keliausite iki paštomato. Jei galite, eikite pėsčiomis arba pasistenkite vienos kelionės metu atlikti ir kitų darbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją