Grįžę namo su naujai įsigyti drabužiu, kišenes, aišku, tuojau pat praardome. Ir kodėl gi jos apskritai užsiuvamos? Pasirodo, taip daroma tikrai ne be priežasties.

Drabužis užsiūtomis kišenėmis geriau priglunda prie jį besimatuojančio parduotuvės kliento kūno. Juk kelis kartus apsivilkus kišenės gali deformuotis.

Kai kišenės užsiūtos, džinsai geriau atrodo ne tik tada, kai juos matuojasi žmonės, bet ir užmauti ant parduotuvėse stovinčių manekenų.

Žinoma, yra ir tokių kišenėlių, kurios atlieka dekoratyvinę funkciją ir jas praardę gautumėte ne ką kitą, kaip didžiulę skylę.

Kaip atskirti, kada kišenių siūles reikia praardyti, o kada – ne?

Funkcionalios kišenės dažniausiai užsiūtos viena siūle, jei perkirptumėte siūlę ir truktelėtumėte ją, siūlė turėtų gražiai ir lengvai išsiimti. Jei ją išimti sunku – veikiausiai, kišenė yra tiesiog dekoracija.

Taip drabužių parduotuvėse apsigauti galite ne tik su džinsais, bet ir švarkais ar net striukėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)