Kiekvienas kvapas ant skirtingo odos tipo atsiskleidžia skirtingai. Įtemptai ieškant mėgstamų kvepalų prisiminkite savo kūrybinius sugebėjimus. Nebijokite maišyti skirtingų aromatų siekdami sukurti išskirtinį ir individualų kvapą. Geriausia tai, kad aromaterapijos studijuoti neprireiks, o išskirtinius kvapus galėsite lengvai sukurti pačios!

Vaizduotės žaismas ir skirtingų aromatų sluoksniavimas

Norint tinkamai suvokti kvapų sluoksniavimo esmę, svarbu prisiminti, kad bet kurie kvepalai yra sudaryti iš kelių sluoksnių: viršutinių, vidurinių ir pagrindinių natų. Viršutinės natos gaivios, žaižaruojančios, užuodžiamos iš karto. Vidurinės natos gali būti sodresnės, pereinančios į pagrindines. Jos apibrėžia aromato savitumą. Norint tinkamai tarpusavyje suderinti skirtingas aromato natas, reikia žinoti keletą taisyklių.

Kvapų sluoksniavimas prasideda dar prieš užpurškiant kvepalus

Skirtingų aromatų sluoksniavimas prasideda gerokai prieš užsipurškiant kvepalus ant kūno. Visų pirma, pradėkite nuo mėgstamos dušo želės ar putų, kurių aromatą norėtumėte užuosti ant savo odos arba rinkitės neutralų kvapą, kuris neužgoš norimo išgauti kvapo. Rinkdamiesi odos priežiūros priemones nepamirškite - kad ir ką naudotumėte: kūno losjoną, purškiklį, dezodorantą ar juos visus, rinkitės priemones, kurių aromatas dera prie naudojamų kvepalų arba nėra pernelyg stiprus.

Paruošus odą, galima pradėti sluoksniuoti kvepalus

Kvapų derinimas – kūrybingas procesas, kurio metu visgi derėtų laikytis pagrindinių principų.

Skirtingų kvapų sluoksniavimas pradedamas nuo sunkesnio/stipresnio aromato. Tai - pagrindinė asmeninio kvapo nata. Tuomet pridedamas antrasis, lengvesnio kvapo dvelksmas. Svarbu išbandyti skirtingą sluoksnių skaičių, nes tik taip galima atrasti geriausią variantą. Taip pat rekomenduojama nenaudoti daugiau kaip vieno stipraus aromato, o jį pasirinkus, maišyti su vienu ar dviem lengvesniais.

Eksperimentuoti galima ne tik purškiant kvepalus vieną ant kito, bet ir skirtingais kvapais padengiant atskiras kūno dalis: vienu kvapu padenkite vidinę riešų pusę, o kitu – kaklą. Galite pirmuoju aromatu pakvėpinti riešus ir kaklą, o antruoju – tik plaukus.

Svarbu įsidėmėti, kad sluoksniuojant kvepalus, papurškimų skaičius neturėtų viršyti įprasto. Stengiantis išgauti subtilų rezultatą, rekomenduojama iš pradžių purkštelėti po vieną kartą.

Skirtingų kvapų šeimų aromatų derinimo subtilybės

Dauguma kvapų skirstomi į šeimas. Dažniausios yra šios: gėlių, vaisių, medienos ir rytietiškų aromatų. Viršutinės natos skirstomos dar į keletą grupių. Žalumos, gaivios ir citrusinės natos būna lengvesnės. Citrusinės natos dera su visų kitų šeimų kvapais – jos suteikia bet kuriam kvapui energingumo. Gaivieji kvapai – oro (lengvi) arba vandens – papildo vaisinius aromatus, sumažindami šių saldumą ir suteikdami ryškumo. Žalumos aromatai – rozmarinų, bazilikų, šalavijų ar kitų žolelių – puikiai dera su stipriais medienos kvapais. Intensyvius rytietiškus aromatus palengvina citrusiniai ar gaivieji kvapai, o jų jausmingumą sustiprina gėlių natos.

Norint susikurti asmeninį kvapą, labai svarbu naudoti kvepalus, kurie jums tikrai patinka. Tada bandykite derinti šį kvapą su kitu, turinčiu tą pačią pagrindinę natą.

Pavyzdžiui, baltosios gėlės, tokios kaip kvapiosios tuberozos arba jazminai. Gali būti medienos natų – santalų ar kedrų. Jei esate linkę drąsiai žaisti su kvapais, išbandykite priešingus aromatus: ambros natas derinkite su prieskoniniais, bet druskingais aromatais. Derinys išeis nepaprastai jausmingas. Arba vanilės ar panašų šiltą aromatą derinkite su sodria gėlių nata.

Sluoksniavimas itin praverčia ir pereinant nuo dieninio prie vakarinio aromato. Jeigu dieną mėgstate kvepintis gaiviais gėlių kvapais, o vakarėjant norisi sodresnio aromato, gėlių puokštę verta papildyti muskuso arba santalų nata. Kvapui tai suteiks jausmingumo, elegancijos, nors jis išliks gaivus ir lengvas.

Koncentruotų kvapų derinimo paslaptis

Ne tik kvepalai, bet ir kvapų koncentratai gali pripildyti kambarį jūsų asmeninio kvapo. Gryni kvepalai yra labiausiai koncentruoti, po jų rikiuojasi kvapusis vanduo, tualetinis vanduo ir odekolonas. Kaip ir sluoksniuojant aromatus, reikia pradėti nuo stipriausio kvapo, taip pat ir derinant koncentruotus kvapus, pirmiausiai reikia naudoti labiausiai koncentruotus. Jei norite derinti kvapųjį vandenį ir odekoloną, pagrindinė nata turi būti kvapiojo vandens. Nepamirškite kvapiųjų kūno aliejų ir kremų, nes jie taip pat puikiai praverčia sluoksniuojant kvapus. Pradėkite nuo tirščiausių priemonių – aliejaus ar kremo. Paskui eis lengvesnė – kvepalai.

Dabar atėjo laikas susikurti savąją aromatinę aurą. Linkime nuostabiai kvapnios kelionės ir dar kvapnesnio rezultato!