Štai septyni būdai, kaip galite panaudoti actą savo skalbiniams.

1. Paryškina spalvas

Prieš pradėdami skalbti drabužius, įpilkite į juos pusę stiklinės acto. Jis privers efektyviau skalbti jūsų skalbimo priemonę, apsaugos audinių spalvas nuo blukimo ir ištirpins nuosėdas, kurias drabužiuose gali palikti muilas ir kiti skalbikliai. Rezultatas – ryškesnės spalvos.

2. Minkština audinius

Brangius komercinius audinių minkštiklius pakeiskite baltuoju actu. Tai natūralus minkštiklis, kuris suminkštins jūsų audinius ir nepaliks jokių apnašų. Paskutiniam skalavimo ciklui naudokite pusę stiklinės acto.

3. Sumažina statinį elektros krūvį

Kad išvengtumėt statinio elektros krūvio, paskutiniam skalavimo ciklui supilkite pusę stiklinės acto.

4. Pašalina muilo nuosėdas

Acto rūgštis suardo muilo nuosėdas, kurios gali kauptis drabužiuose, rankšluosčiuose ir patalynėje. Tokios muilo liekanos gali dirginti jautrią odą, ypač kūdikių ir mažų vaikų. Kad ištirpintumėt muilo nuosėdas, į skalavimui skirtą stalčiuką supilkite vieną stiklinę acto.

Jei skalbiate rankšluosčius ar patalynę, supilkite 2 stiklines acto. Tai ištirpins visas muilo nuosėdas, kurios galėjo susikaupti per ilgą laiką. Jūsų rankšluosčiai po šios procedūros bus gerokai minkštesni ir puresni.

5. Padeda išvengti pūkų ir augintinių plaukų

Actas ne tik sumažina statinį krūvį, bet ir apsaugo nuo pūkų bei augintinių plaukų. Jei skalausite drabužius su puse stiklinės acto, prie jūsų drabužių nelips pūkai ir naminių gyvūnų plaukai.

6. Išbalina baltus drabužius

Actas padeda išsaugoti baltų skalbinių baltumą ir pašalina gelsvas ar patamsėjusias dėmes. Kad užkirstumėt kelią dėmėms, skalbdami baltus drabužius paskutiniam skalavimo ciklui supilkite pusę stiklinės acto.

Jei norite pašalinti jau atsiradusias dėmes, užvirinkite didžiulį puodą vandens ir supilkite į jį 1 stiklinę acto. Nukelkite puodą nuo ugnies ir sumeskite į jį baltus drabužius. Mirkykite pernakt, o tada išskalbkite, kaip įprastai.

7. Apdoroja dėmes

Nesisielokite dėl išsiliejusios kavos. Skalbimo patalpoje laikykite baltojo acto butelį su purškikliu ir juo apipurkškite kavos, vyno, gazuotų gėrimų, šokolado ir uogienės dėmes. Actu prieš skalbimą taip pat galite apdoroti grynos medvilnės, poliesterio ar presuotos medvilnės dėmes.

Leiskite actui susigerti į dėmę, palaikykite 10 minučių, patrinkite švelniu šepečiu ir tada išskalbkite pagal instrukcijas drabužio etiketėje. Jei norite pašalinti dezodoranto dėmes, jas taip pat sumirkykite actu ir švelniai išvalykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)