Žmogaus įvaizdis kalba apie asmens socialinę padėtį, formuoja sėkmingo žmogaus įspūdį, pakelia pagarbos lygį, didina potraukį, simpatiją pašnekovui bei sukuria fizinį ir dvasinį komfortą. Kaip dirba stilistai? Nuo ko pradedamas formuoti stilingas ir taisyklingas įvaizdis?

1. Pradėkite nuo bazės

Baziniai drabužiai – tai „nesenstanti klasika“ – visa tai, kas buvo madinga prieš 10 metų, madinga šiandien ir bus madinga ateityje. Visi drabužiai neutralių, ramių ir „prie visko“ tinkančių spalvų – ruda, pilka, juoda, balta, smėlio, bordinė.

Baziniai modeliai lengvai atpažįstami savo paprastumu, jų pasiuvimas yra daugeliui tinkantis, be papildomų dekoracijų, perforacijų ir sudėtingų elementų. Šie daiktai tinka daugeliui gyvenimo atvejų – ir į darbą, ir į vakarėlį. Jie laiko savo formą, turi griežtas linijas ir lengvai komplektuojami, ir todėl niekada neišeina iš mados.

Rekomenduoju investuoti į bazinius drabužius ir jų garderobe turi būti ne mažiau nei 70%.

2. Bazę papildykite sezono tendencijomis

Vilkint vien klasiką išsiskirti iš minios ir pademonstruoti savo išradingumą mados srityje bus nelengva. Turint savo spintoje neutralių, „prie visko“ tinkančių drabužių, būtinai papildykite ją madingais elementais – ryškiais raštais, sudėtingomis faktūromis, naujomis blizgančiomis medžiagomis.

Nesiūlyčiau pirkti neoninės spalvos palto rudeniui, tačiau neoninis diržas kartu su klasikiniu juodu švarku atrodys pritrenkiančiai. Galite leisti sau įsigyti madingo gyvatės rašto avalynę arba auskarus.

Svarbiausia – neinvestuokite didelių pinigų į madą. Mada yra žaidimas, kuris daro mūsų gyvenimą spalvingesnį ir įdomesnį. Trendinių ir momentinių drabužių ar aksesuarų Jūsų spintoje turi būti ne daugiau – 30%.

3. Žinokite, kokios spalvos jums tinka

Apie spalvinius tipus – žiema, vasara, pavasaris, ruduo – greičiausiai esate girdėjusi kiekviena, tačiau ar kiekviena žinote savo spalvinį tipą? Kodėl taip svarbu žinoti savo spalvas?

Atsakymas paprastas – sėkmingai parinktos plaukų, makiažo ir drabužių spalvos daro odą jaunesnę, gaivesnę, pabrėžiamas jūsų įgimtas grožis, sutaupomas laikas apsiperkant, drabužiai spintoje dera tarpusavyje ir svarbiausia – pastebimas ne drabužis, o visų pirma – moteris!

Spalvos skirstomos į šiltas ir šaltas, ryškias ir prigesintas, bei tamsias ir šviesias. Atsižvelgiant į jūsų įgimtą grožį ir veido bruožus reikia visada blaiviai įvertinti, kas iš tikrųjų jus puošia. Netinkanti spalva gali pridaryti žalos išvaizdai, net jums to nežinant – pridėti papildomų metų, išryškinti paakius, pagilinti raukšleles. Ar tikrai to norite?

4. Žinokite savo figūros tipą

Greičiausiai kiekviena moteris žino savo kūno silpnąsias ir stipriąsias puses. Žinant savo figūros tipą, internetinėje erdvėje šiandien lengva rasti begalę patarimų ir drabužių modelių, kurie tinka būtent jūsų figūrai. Pavyzdžiui, jeigu Jūsų krūtinė yra putlesnė, ją puikiai koreguoja V formos negili iškirptė, jeigu Jūsų šlaunys stambios, nereikia aptempti jų „slim fit“ džinsais, siekiant maksimaliai sumažinti apimtis probleminėje zonoje – tai klaidingas sprendimas.

5. Svarbu ne kas, o kaip

Paskutinė taisyklė – derinti nesuderinamus dalykus. Šiandien aš ją įvardinčiau kaip pačią svarbiausią. Patys stilistai dažnai laužo standartus ir nesilaiko visų aukščiau išvardintų drabužių derinimo taisyklių – bet jie yra stilistai, jie eksperimentuoja, jie žino kaip tai pateikti teisingai ir skoningai.

Šiandien svarbu „ne kokį drabužį jūs turite, o kaip mokate jį pateikti“. Jei pasakysiu, kad šiandien madingos kojinės prie atvirų basučių, bijau, kad kiekviena iš jūsų pateiks ir supras tai skirtingai.

Ieškokite įkvėpimo šaltinių, lankykitės parodose, mugėse, pristatymuose, stebėkite, ką aktualu dėvėti šiandien bei derinti drabužius tarpusavyje. Interneto platybėse tiek daug gražaus, tad raskite savo stiliaus įkvėpimo šaltinį ir nebijokite bandyti, eksperimentuoti, domėtis ar klausti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)