Pasiremdami Irinos tinklaraščiu „Bright Side“ publikacijos autoriai pamėgino sukonkretinti dažniausiai pasitaikančias stiliaus klaidas, taip pat pateikė drabužių ir aksesuarų derinimo patarimų, neabejotinai praversiančių visoms šiuolaikinėms moterims.

Klaida Nr. 1. Per daug horizontalių linijų

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Horizontalios linijos dalija figūra į atskiras dalis ir tiktai ardo įvaizdį. Kairiojoje nuotraukoje stilistė pozuoja nesusikišusi golfo, segėdama pieštuko silueto sijoną ir avėdama kulkšnis dengiančius aulinukus. Akivaizdu, kad horizontalios linijos padalija vaizdą ir išbalansuoja proporcijas. Be to, nesusikišus golfo kojos atrodo trumpesnės, o visa figūra – dar neproporcingesnė. Turite patikėti: susikišti į vidų palaidines, trikotažinius trumparankovius marškinėlius ir megztinius stilistai rekomenduoja ne šiaip sau.

Dešiniojoje nuotraukoje stilistė pozuoja susikišusi golfą į sijoną, bet tai ne vienintelė atlikta įvaizdžio korekcija. Matyt, akivaizdžiausia permaina – kitas sijonas. Idealiu atveju sijonas turėtų būti arba aukščiau, arba gerokai žemiau kelių. Puiku, jeigu sijono apačia asimetriška: asimetrinis kirpimas – tai viena horizontalia linija mažiau. Be to, kad golfas dabar sukištas į sijoną, taliją pabrėžia diržas. Dėl šio aksesuaro figūra atrodo proporcinga, o kojos – ilgesnės. Pasikeitė ir apavas – aulinukų vietoje dabar rusvi aukštakulniai, o su tokiais batais kojos visada atrodo ilgesnės.

Klaida Nr. 2. Per siauri drabužiai

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Vėl tenka kalbėti apie horizontalias linijas – nesukištą golfą, aulinukus ir ties kulkšnimis susigarankščiavusius džinsus. Dėl tokio skaičiaus horizontalių linijų stilistė atrodo apkūnesnė. Visgi šiame pavyzdyje pademonstruota ir kita klaida, kurią neretai daro plačių klubų savininkės. Tenka kalbėti apie per siaurų, visiškai kūną apspaudžiančių drabužių pasirinkimą. Atminkite: aptempti klubai atrodo platesni.

Pradėti taisyti klaidas galim kad ir nuo figūros dailinimo. Jei jūsų figūrai būdingi išraiškingi linkiai ir turtingos formos, tačiau jų demonstruoti nesinori, galima apsivilkti juos maskuojantį drabužį, pavyzdžiui, švarką. Sukišti golfą į džinsus, žinoma, būtina. Reikėtų pasikeisti ir batus. Viena vertus, aulai iki kulkšnių jau nebemadingi. Kita vertus, apačioje susigarankščiavę džinsai dar niekam nepridėjo grožio.

Klaida Nr. 3. Platūs drabužiai ir jokio akcento talijos vietoje

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Vėl tenka minėti, kad detalės gali kardinaliai pakeisti galutinį rezultatą. Net su pačiais madingiausiais drabužiais kyla pavojus atrodyti kaip trijų durų spintai, jeigu nepagalvosite apie akcentą talijos vietoje. Palaidas klubus siekiantis megztinis darko figūros proporcijas, todėl jį reikia susikišti į sijoną. Toks žingsnis grąžina vaizdui harmoniją, vizualiai pailgina kojas.
Jeigu pasiraitosite rankoves ir atidengsite riešus, kaipmat atrodysite moteriškesnė ir grakštesnė.

Klaida Nr. 4. Kūno proporcijų iškraipymas

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Pirmoje nuotraukoje pademonstruotas įvaizdis atrodo nuobodus, be to, taip dėvimi drabužiai akivaizdžiai iškraipo proporcijas – viršutinė kūno dalis atrodo kone ilgesnė negu kojos.

Kaipgi pakoreguoti įvaizdį? Visų pirma, kad kojos atrodytų ilgesnės, batus galima pasikeisti į aukštakulnius. Beje, kai batų spalva sutampa su kelnių arba pėdkelnių spalva, kojos visada atrodo ilgesnės. Antra klaida – iki pat viršaus susagstyti marškiniai. Vieną arba porą viršutinių sagų reikia palikti atsegtas: taip kaklas atrodys ilgesnis, o visas įvaizdis moteriškesnis, žaismingesnis.

Trečias žingsnis – pasiraitoti rankoves. Jokiu būdu neturte bijoti pademonstruoti laibų riešų: tai būdas sukurti laibesnės figūros iliuziją. Kad įvaizdis neatrodytų nuobodus, galima panaudoti visada gelbstinčius aksesuarus. Tai gali būti ryškiai raudona rankinė arba juoda skrybėlė. Atskirą žodį norėtųsi tarti apie proporcijų koregavimą. Šiuo atveju yra du būdai: pabrėžti taliją susijuosiant diržu arba atsisagstyti marškinius ir taip sukurti vertikalias linijas. Antrasis būdas turėtų sudominti tas, kurios iš principo nemėgsta diržų arba neturi jokio noro akcentuoti juosmens. Nesusegti marškiniai kuria lieknumo įspūdį. Beje, po apačia pasivilktų marškinėlių spalva turėtų būti tokia pat kaip kelnių.

Klaida Nr. 5. Plonas trikotažas

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Daugelis moterų vis dar nenori tarti „Sudiev“ lengviems plono trikotažo megztinukams. Gerai bent tai, kad iš jų, lygiai kaip iš golfų, galima kurti ne tik viršutinį bet ir tarpinį drabužių sluoksnį. Ant plono megztinuko (jis gali būti sukištas į sijoną arba kelnes) galima užsimesti dirbtinės odos švarką. Jo susisegti tikrai nebūtina: atsagstytas švarkas sukuria papildomų vertikalių linijų, kurios išilgina figūrą.

Veikiausiai pastebėjote, kad madingiausi šiuo metu ilgi arba labai trumpi megztiniai, ir ačiū Dievui! Tikriausiai matote, kaip siaubingai atrodo klubus tesiekiantis ar net šiek tiek ilgesnis megztinis. Su tokiu moteris atrodo žemesnė ir drūtesnė, tarytum suspausta, platesnių klubų ir trumpesnių kojų.

Dabar apie sijoną. Moterys retai nutaria susikišti į sijoną megztinius arba golfus. Vis dėlto tokios jų įsivestos taisyklės stebina. Žvelgiant į nuotraukas, tampa akivaizdu, kad susikišus megztinį vaizdas pagerėja. Dėl sijono kojos atrodo ilgesnės, o visas siluetas – labiau subalansuotas. Jei kompleksuojate dėl neva pernelyg atsikišusio pilvo, susijuokite juosmenį plačiu diržu: jis kuo puikiausiai užmaskuos menamą defektą. Šviesios spalvos apavas suteikia įvaizdžiui lengvumo.

Klaida Nr. 6. Perspaustas uždarumas

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Turbūt sutiksite, kad ta pati suknelė papildyta vos viena detale atrodo visiškai kitaip. Ko iš šio pavyzdžio galima pasimokyti? Visų prima, jokiu būdu nesistenkite susisagstyti iki pat viršutinės sagos (jei tokia apskritai yra). Saikinga iškirptė – ypač veiksminga detalė, suveikianti kaip triukas, dėl kurio kaklas vizualiai pailgėja, o visas įvaizdis atrodo žaismingesnis, nebe toks griežtas ir rūstus.

Puiku, jei mėgstate diržus, nes juos galima rinktis kuo įvairiausius, tiktai ne tuos, kurie sudaro komplektą su drabužiu, mat tokiu atveju tai joks akcentas. O šiaip drabužio fone išryškėjantis diržas labai paįvairina įvaizdį, padaro jį įdomesnį ir labiau išbaigtą. Kad įvaizdis atrodytų mažiau dalykiškas, šmaikštesnis, galima šiek tiek pasiraitoti rankoves ir atidengti riešus. Kalbant apie batus, galioja jau išsakytas patarimas – šviesūs atrodo geriau nei tamsūs.

Dažniausiai bendrą vaizdą lemia aksesuarai

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Skirtumas tarp šių nuotraukų tiesiog akivaizdus, nors jį pasiekti pavyko visai nedideliais pakeitimais. Abiem atvejais stilistė vilki iš odą imituojančio audinio pasiūtą marškinių tipo suknelę, tik vienai nuotraukai pozuoja prasisegusi kelias viršutines sagas ir susijuosusi ne drabužio spalvą atitinkančiu dirželiu, o juodu plačiu diržu. Diržas, kaip matyti, tapo talijos akcentu, be to, su juo moters kojos atrodo ilgesnės.

Stilistė parodė, kokių klaidų vengti rengiantis

Laisvai krentanti mėlyna suknelė savaime nėra nestilinga, bet sujuosta diržu atrodo daug geriau, kadangi diržas pabrėžia juosmens liniją. Diržas suteikė įvaizdžiui konkretumo, tarsi įrėmina figūrą, be to, nors suknelė uždara, paryškina figūros pranašumus. Toliau tobulindama įvaizdį stilistė apsivilko marškinius, bet jų nesusisagstė. Toks sprendimas papildė bendrą vaizdą horizontaliomis linijomis, todėl siluetas vizualiai išilgėjo ir galutinis rezultatas automatiškai pagerėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)