Atsižvelgiant į jau ilgai besitęsiantį nežinomybės ir niūrumo laikotarpį, pasauliui reikėjo spalvų ir pozityvumo, todėl artėjantį šiltąjį sezoną dominuos ryškūs, įdomūs, laisvei ir džiaugsmui įkvepiantys atspalviai.

Spalvų instituto Pantone direktorės Leatrice Eiseman teigimu: „2021 metų pavasario ir vasaros sezono spalvos derina savyje komfortą ir atsipalaidavimą, kartu su energijos kibirkštimi, kuri mus padrąsina ir pakelia mums nuotaikas“.

Taigi, pagrindinės šių metų pavasario ir vasaros spalvos:

Pistacijų. Simbolizuoja gamtos ramybę ir gaivą. Geriausiai atrodo deriniuose su pastelinėmis spalvomis (žydra, švelniai rožine, levandų ir pan.).


Pudrinės rožės. Švelnumo spalva. Labai tinka elegantiškiems įvaizdžiams, kelnių kostiumams, vasarinėms suknelėms. Puikiai dera su šviesiu džinsu.


Fuksijos. Ryškiausia sezono spalva. Sodri, viliojanti ir „skani“. Labai atkreipia į save dėmesį, todėl eksperimentų su stiliumi pradžioje, geriau rinktis šios spalvos aksesuarus.


Oranžinė. Simbolizuoja ugnies jaukumą ir šilumą, bet tuo pačiu užtaiso gera energija ir optimizmu. Puikiai atrodo deriniuose su ryškaus atspalvio mėlyna ar žalia.


Raudona. Klasikinė aistros spalva. Neutraliame, tamsiame derinyje užtenka raudonų lūpų ar nagų, kurie pilnai užbaigia įvaizdį.


Dangaus žydrumo. Lyg permatoma, ramybės ir skaidrumo spalva, tinkanti įvairiems drabužiams: nuo paltų iki maudymosi kostiumėlių. Labai tinka natūraliai šviesių plaukų savininkėms.


Sodri geltona. Viena iš metų spalvų. Optimizmo, vilties, džiaugsmo ir draugystės spalva. Dera prie smėlio ir kitų žemės spalvų, taip pat prie klasikinio džinso.


Visos aukščiau įvardintos spalvos buvo išskirtos neatsitiktinai. Karantino sąlygos, izoliacijos, apribota judėjimo laisvė privertė mus labiau vertinti supantį pasaulį ir gamtos grožį. Populiarėjanti tvarumo tendencija taip pat turėjo įtakos, nes tekstilės pramonė vis labiau linksta prie audinių spalvų, kuriuos galima išgauti natūraliais dažais. Todėl sezono spalvomis tapo būtent gamtą iliustruojantys atspalviai.

Su šiomis spalvomis įdomu žaisti, įtraukti jas tiek į neutralų, tiek į ryškesnį garderobą, sukurti naujus, originalius derinius su jau turimais drabužiais. Jos psichologiškai gali padėti pradėti kažką naujo, eksperimentuoti, užtaisyti energija ir drąsa.

Atkreipkite dėmesį į šias spalvas, nes jos bus naudojamos visų segmentų prekės ženklų kolekcijose, namų interjeruose ir kitose madai artimose srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)