Mados tendencijų analitikė M. Palaikytė sako, kad rūpinantis savo stiliumi, peržiūrint spintą ar tiesiog svarstant kuo apsirengti labai svarbu mėgautis procesu. „Svarbiausia yra įvairovė – būti savimi, atrasti geriausią savo paties versiją ir mėgautis tuo. O mada yra įrankis tam, kad pabrėžtume savo privalumus ir nustotume kalbėti apie trūkumus“, – sako ji.

Nors labai dažnai stilistai sulaukia klausimo, kaip paslėpti trūkumus, M. Palaikytė ragina jį apversti ir galvoti, kaip pabrėžti privalumus.

„Jei mes patys kalbėdami apie save, kalbame apie bėdas, problemas, apie tai, ką turime slėpti, mes jau sukuriame saviplakos nuotaiką, baudžiame savo kūną. Teko skaityti labai šmaikštų pavyzdį – jeigu mum netinka bateliai, mes nepykstam ant savo pėdos, mes tiesiog įsigyjame naujus batelius. Tai kodėl, jei mum netinka švarkelis ar palaidinė, mes nusiviliam savo kūnu? Mums reikia tiesiog kito drabužio!“, – šypsosi ji.

Raskite kūno vietą, kuri džiugina

Pasak M. Palaikytės, labai svarbu objektyviai įvertinti savo kūną ir atsakyti sau, kurias vietas norime akcentuoti.

Mados tendencijų analitikė pateikia idėjų, kaip akcentuoti liekniausias kūno dalis. Pavyzdžiui, juosmuo gali būti sujuosiamas siauru dirželiu arba pasirenkant tamsios spalvos drabužį, grakštumo suteikti gali atitrauktos rankovės, atidengiančios riešus, kojas išryškinti padės atidengta kulkšnis. Taip pat ne veltui dažnai mėgstamos ir atviros dekoltę, nes jos optiškai ilgina kaklą ir išryškina vertikalę.

„Principas yra sukurti savo ašį visiškai nepriklausomai, nuo to, kokio dydžio drabužius dėvime. Apskritai stilius neturi nieko bendro nei su lytim, nei su amžium, nei su kūno proporcijom. Svarbiausia yra surasti savo ašį, išryškinti vertikalę ir mes visi būsim ir lieknesni ir aukštesni optiškai, jei tokį tikslą turim“, – apibendrina M. Palaikytė.

Pasak jos, pažįstant savo kūno proporcijas galima improvizuoti. Pavyzdžiui, jeigu juosmens dalis yra trumpesnė, tada rinkitės ilgesnį švarkelį, kuris optiškai ištempia viršutinę kūno dalį. Ir atvirkščiai, jei ilga juosmens dalis, galima rinktis dabar ypač madingus trumpus švarkelius, tokiu būdu sužaisti ir pasimėgauti naujausiomis mados tendencijomis.

Norint įvertinti savo proporcijas mados žinovė rekomenduoja paanalizuoti savo atvaizdą veidrodyje. Tai daryti reikėtų truputėlį atsitraukus, nestovint per arti veidrodžio. Jeigu turite galimybę, stilistė rekomenduoja nusifotografuoti, nes dažnai veidrodyje galima save matyti kitaip nei nuotraukoje. „Svarbiausia sukoncentruoti dėmesį į tai, kas mums labiausiai patinka ir tada ryžtis, pabandyti. Nebijoti! Pabandyti kažką naujo“, – drąsina ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją