Nors yra vietų ir renginių, į kurių aprangos kodą derėtų atsižvelgti, šiais laikais mada kaip niekad liberali. Mados tendencijos yra tarsi dizainerių siūlomas žaidimas, į kurį smagu įsitraukti nepamirštant, kad tai, ką dėvime, visų pirma yra mūsų pačių pasaulėžiūros ir skonio atspindys.

„Vogue“ skelbia karą mados taisyklėms, kurios yra visiškai pasenusios ir nebemadingos.

Tamsiai mėlynos negalima derinti su juoda.

Kodėl?! Lygiuokitės į tokias mados ikonas, kaip Phoebe Philo ir sesrys Olsen, ir meskite šią pasenusią taisyklę iš galvos. Juoda ir tamsiai mėlyna yra elegantiškiausias žmonijai žinomas spalvų derinys. Tamsiai mėlynas kašmyrinis megztinis, aptempti džinsai ir juodos odos bateliai – toks ansamblis yra elegantiškas, nepretenzingas, puikiai paslepiantis galimus figūros trukumus ir pabrėžiantis privalumus.

Rankinė ir batai visada turi derėti

Ar esate Anglijos karalienė? Ko gero, ne. Šiais laikais niekas nebederina rankinės prie batų. Šeštajame dešimtmetyje moterys investuodavo į tokį derinį, kuris tiktų visiems sezonams ir progoms. Dabar labiau realistiška ir smagiau prie dailaus damos rankinuko derinti sportbačius, o prie aukštakulnių – ant juosmens segamą piniginę-diržą. Vis dėlto kartais galima pažaisti su šia taisykle ir ryškius batus priderinti prie ne mažiau ryškios rankinės – tik tegul tai būna labiau išimtis, o ne kasdienė taisyklė.

Negalima derinti papuošalų iš skirtingų metalų

Ar jums labiau patinka, auksinė, ar sidabrinė spalva? Kam tai rūpi! Pamirškite taisyklę, leidžiančią puoštis tik vienos spalvos metalu, ir leiskite sau derinti ir sluoksniuoti taip, kaip norisi. Metalų įvairovė suteiks jums dar daugiau išskirtinumo.

Aukštakulniai – privalomas vakarinės aprangos atributas

Visiškai ne! Plokščiapadžiai bateliai šiais laikais laikomi ne mažiau elegantiškais, nei aukštakulniai, be to, su jais daug patogiau judėti, tad atrodome laisvesnės. Vargu ar šlubčiojanti ir vos ant aukštakulnių išsilaikanti moteris atrodo elegantiškai. Drąsiai aukitės plokščiapadžius batelius į formalų renginį ir mėgaukitės atmosfera, netrikdoma kojas ir judesius varžančių aukštakulnių.

Drabužių formą ir stilių reikia rinktis priklausomai nuo dydžio

Stilingiausi pasaulio žmonės panašūs tuo, kad yra skirtingų figūros tipų ir dydžių. Jie renkasi drabužius, kurie jiems tinka, kurie pabrėžia jų figūros privalumus ir išryškina asmenybę. Jie neleidžia pasenusioms taisyklėms ir etiketėms varžyti savo pasirinkimų. Garsios moterys dėvi įvairiausio ilgio, silueto ir formos drabužius, nepriklausomai nuo savo dydžio. Lygiuokitės į jas ir pamirškite šią nuobodžią taisyklę.

Nederinkite skirtingų raštų

Ši taisyklė nuobodi visomis prasmėmis. Ieškokite įkvėpimo tokių dizainerių, kaip Richardas Quinnas ir Matty Bovanas kolekcijose – jose šios taisyklės visiškai nepaisoma. Šiais laikais, kuo daugiau įvairovės, kuo daugiau skirtingų raštų – tuo geriau, ir, tiesą pasakius, smagiau.

Moterys turi dėvėti tik moteriškus, vyrai – tik vyriškus drabužius

Na jau ne! Požiūris į lytinę tapatybę pasaulyje kinta, vis dėlto šie pokyčiai ne visada atsispindi mados rinkodaroje. Čia vis dar vyrauja tik moterims, ir tik vyrams skirti drabužiai. Tačiau kai lytinė tapatybė peržengia šias binarines ribas ir su jomis siejamą estetiką, galima derinti tai, kas konservatyvių pažiūrų žmonėms atrodo nesuderinama. Mada yra žaidimas, kurį žaisti smagiau, kai peržiangiamos normos ribos. Nebijokite eksperimentuoti ir išreikšti savo asmenybės per madą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)