– Kokios rankinės bus aktualiausios 2020 m. rudens sezoną?

– 1. Šią vasarą ir ateinantį rudenį bus ypač populiarios rankinės su masyviomis metalo ar plastiko grandinėmis. Jos gali atstoti rankeną per petį arba būti tiesiog papildomu dekoru.

2. Mikro rankinės artėja prie populiarumo viršūnės. Praėjusių metų pabaigoje išpopuliarėjusios tarp Instagramo madisčių, šiais metais šturmuoja gatves. Jos kabinamos prie diržų, rankinių ar net nešiojamos skersai kartu su rankine per petį, kaip aksesuaras.

3. Taip pat bus aktualus prabangus vintažas, lyg iš močiutės spintos ištrauktos delninės masyviais užsegimais, primenančios didelę piniginę. Šios vasaros topas yra „Bottega Veneta“ mados namų rankinė, kurią kopijavo ne vienas greitos mados ženklas.

4. Didelių gabaritų, minkštos odos delninė. Taip pat labai populiarios pūstų formų, lyg pagalvė, delninės.

5. Rankinės trumpa rankena, nešiojama praktiškai po pažastimi. Gali būti tiek minkštos odos, tiek laikančios formą. Tokias rankines drąsiai gali rinktis platesnių klubų savininkės arba mažesnio ūgio moterys.

Noriu atkreipti dėmesį, kad šį sezoną aktualus pynimo raštas, įvairios masyvių grandinių detalės. Taip pat aktualu miksuoti įprastą rankinę su prie rankenos prisegta maža pinigine arba mikro rankine.

– Iš stiliaus ekspertės pusės – ar tam, kad neatsiliktum nuo mados, iš tiesų reikia kas sezoną atnaujinti rankinę? O galbūt atvirkščiai, tai netikslinga ir skatina vartotojiškumą?

– Tikrai nebūtina pirkti naujų rankinių kiekvieną sezoną. Turint savo spintoje geros kokybės klasikinį rankinės variantą, visuomet jį galima paįvairinti skarele, pakeisti rankeną arba rankeną nusegus, rankinę nešioti kaip delninę.

Žinoma, galima įsigyti būtent naujam sezonui aktualų aksesuarą ir jį prisegti prie turimos rankinės. Pavyzdžiui, skarelę galima užrišti prie vieno rankenos galo, gal net apvynioti visą rankeną, o šiuo metu madingos mikro rankines galima kabinti ant kaklo kaip pakabutį.

– Kokius rankinių modelius turėtume bent kurį laiką pamiršti?

– Manau, verta atsisakyti mažų kuprinių, kurios ne nebėra madingos, bet suaugusiai moteriai netinka – atrodo tiesiog juokingai.

– Kaip manai, kas rankinei suteikia prabangos, o kas, atvirkščiai – ją vizualiai nupigina?

– Rankinės pigumą išduoda jos furnitūra, t.y. užsegimai, sagtys, grandinėlės ir pan. Todėl rekomenduoju rinktis rankines, turinčias kuo mažiau papildomų detalių. Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į siūles bei rankinės apvadus – jei jie atrodo tvarkingai, be atplaišų, padengti vienodai, tokia rankinė niekada neišduos savo kainos.

– Jei reikėtų čia ir dabar pasirinkti vieną rankinės modelį, kuris bus aktualus ir šiandien, ir po 5 ar 10 metų – kokia rankinė tai būtų?

– Kokią rankinę pasirinkti, priklauso nuo moters stiliaus bei gyvenimo būdo. Jei moteris didelę dalį laiko praleidžia sportuodama arba jos darbas susijęs su sportu, žinoma, ji rinksis kuprinę. Versli moteris pasirinks griežtos formos rankinę, o jos dydis priklausys nuo to, kokie būtinai daiktai, ar tai būtų kompiuteris, dokumentai ar kita, turi joje tilpti.

Jau kelis metus iš eilės madingos talpios rankinės trumpomis rankenomis, angliškai vadinamos Shopper bag arba Tote bag. Jos gali būti kvadrato, stačiakampio ar trapecijos formos. Norint, kad rankinė derėtų prie daugelio drabužių komplektų, reiktų ją rinktis bazinių spalvų: juodos, rudos, vasarai galima rinktis baltos ar pilkos spalvos. Rankinė gali būti minkštos arba laikančios formą odos, vis dėlto, rekomenduoju rinktis tvirtesnės odos ar jos pakaitalo rankines, nes tokie modeliai tarnaus ilgesnį laiką ir neatrodys nudėvėtos.

Antrą vietą skirčiau rankinėms per petį. Priklausomai nuo rankenų ilgio, jos skirstomos į Shoulder bag arba Crossbody bag. Čia vyrauja apvalios, kvadratinės formos, pasiūtos iš tvirtos, formą laikančios odos. Rankinė per petį ypač patogi keliaujant, mamoms su mažais vaikais, nes rankos visuomet būna laisvos. Priklausomai nuo pasirinkto modelio, tokia rankinė gali tarnauti tiek dieną einant į parduotuvę, tiek vakare išėjus susitikti su draugėmis.

Elegantiško ir moteriško stiliaus gerbėjoms rekomenduojama rinktis klasikinę rankinę trumpa rankena, skirta nešti rankose. Jį dažniausiai būna griežtos formos. Tokia rankinė puikiai tinkama tiek dienai, tiek vakarui.

Minkštos odos, šiek tiek primenanti pirkinių maišelį rankinė puikiai derės prie boho ar laisvalaikio stiliaus. Rekomenduojama rinktis iš odos ar jos pakaitalo, kad po kelių mėnesių neprarastų formos bei išvaizdos. Šiuo metu ypač populiarūs pintos odos variantai.

Kiekvieną vasarą visuomet madingi pinti šiaudiniai krepšiai. Formą galima rinktis pagal savo stilistiką, o kad ji būtų aktuali ateityje, rekomenduojama rinktis bazinį variantą be papildomų detalių ar siuvinėjimų.

Todėl išpardavimų metu galima pasinaudoti didelėmis nuolaidomis ir nusipirkti patinkantį variantą kitai vasarai. Tarkime, pasirinkus variantą, kuris yra oda apsiūtais ar kitaip apdirbtais kraštais, odine trumpa rankena, tokia rankine galima pasipuošti ne tik einant į paplūdimį, bet ir išeiti į miestą suvalgyti ledų.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)