– Laura, kokia brangakmenių spalva ateinančiais metais bus madingiausia?

– Anot tendencijų prognozavimo platformos WGSN, metų pasirinkimu skelbiama žydra (Al Aqua), nes ji geriausiai atspindinti sparčiai besikeičiantį pasaulį, kuriame technologijos vis labiau užvaldo kiekvieną mūsų. Juvelyrikoje šią spalvą atitiktų akvamarinas, larimaras, topazas, turkis. Prie minėtų brangakmenių labiausiai dera platina, baltasis auksas, sidabras, tačiau tai tikrai nėra jokia taisyklė ir šiuos akmenis galima puikiai inkrustuoti kitų spalvų metaluose.

Gruodžio 10 dieną savo metų spalvas paskelbė ir spalvų institutas „Pantone“. Anot šių prognozuotojų ateinančių metų pasirinkimas – pilka ir geltona spalvos, kurios iliustruoja stiprybę ir viltį, labiausiai šiuo metu reikalingas emocijas. Metų spalvos juvelyrikoje didelės įtakos neturi, visada galima į jas atsižvelgti, bet nuo šiandien puoštis vien citrinais ar sidabru nereikėtų. Akmenų ir metalo spalvas rekomenduoju derinti pagal savo pomėgius ir galimybes, rinktis tai, kas tinka ir patinka, nes juvelyrika tai ne metų mada, o ilgalaikė puošmena ar net investicija.

– O jei kalbėtume apie papuošalo dizainą? Juk vienais metais madingi būna vieni, o kitais metais – kiti modeliai. Kokios tendencijos prognozuojamos?

– Ateinančiais metais ir toliau karaliaus masyvūs kaklo papuošalai, apyrankės, žiedai ir auskarai: grandinės su įvairiais medalionais, perlų ar kitų karoliukų vėriniai, sukami aplink kaklą po keliskart ar derinami tarpusavyje, didelių metalo burbulų masyvūs karoliai.

– Jei karaliaus masyvūs gabaritai, tai frazė „mažiau yra daugiau“ tikrai ne kitiems metams?

– Žiūrint kurioje srityje, na, o kalbant apie juvelyriką, pavyzdžiui žiedus, tai jų ant rankų galima mautis tiek, kiek širdis geidžia, o jei žiedai netinka – keisti apyrankėmis ir derinti metalo variacijas kartu su vertomis iš akmenų. Madingos bus ir tos moterys, kurios nebijos dabintis sagėmis, puoštomis įvairiais akmenimis.

– Pakalbėkime apie dekorą. Jis taip pat kiekvienais metais skirtingas. Ko tikėtis ir ką rinktis?

– Gėlės! Ateinančiais metais neprašaus ir tos, kurios rinksis papuošalus, dekoruotus gėlėmis. Jos bus kalamos iš metalo ar veriamos iš akmenukų, gėlės gausiai puoš kaklo papuošalus, apyrankes, auskarus. Taip pat labai madingi burbulai ir apskritimai: pilnaviduriais puošti žiedai, didžiuliai lanko formos auskarai arba derinys.

– O pats pačiausias hitas – kas jis?

– Hitų bus net keli. Visų pirma – perlai. Juos drąsiai gali rinktis jauna moteris ar mergina ir tai bus ne tik stilinga, bet ir labai madinga. Ankščiau perlai buvo siejami su klasika, tačiau šiandien, ypač moderniojoje juvelyrikoje, jie yra privalomi.

Kitas hitas – masyvios grandinės. Nesvarbu, kokia metalo spalva, svarbiausia, kad stambus, netgi gremėzdiškas pynimas. Tokios grandinės gali būti derinamos su smulkių akmenėlių karoliukais tiek rankų tiek ir kaklo papuošalams. Na ir trečias hitas – iš močiutės skrynios trauktas. Tai sagė, bet būtinai masyvi sidabro ar aukso, puošta akmenimis. Ji gali taisytis ant palto atlapo, megztino, ar palaidinės. Labai gražu, labai šiuolaikiška!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)