„Vis daugiau dėmesio skiriama laikrodžių spalvoms. Kiekvieną sezoną laikrodžių gamintojai pristato dominuojančias spalvas: 2022-taisiais dominavo žalia spalva. Laukiame ką laikrodžių gamintojai pristatys 2023-taisiais“, – pranešime spaudai pastebi laikrodžių ekspertas Aidas Gužauskas.

Jis taip pat priduria, kad didelis dėmesys kasmet skiriamas laikrodžių dizainų naujovėms. Industrijos ekspertų spėjimu, 2023-taisiais dominuos minimalizmas, tvarumas ir vintažas.

Mažiau yra daugiau

1950-aisiais Amerikoje išgarsėjusi filosofija „less is more“ (liet. „mažiau yra daugiau“) ilgai netruko paplisti pasaulyje ir pavergti savo paprastumu ir elegancija. Amerikietis laikrodžių kolekcininkas ir ekspertas Peteris Machlupas teigia, jog dažnas pirkėjas renkasi laikrodžius, kurie yra praktiški, elegantiški ir lengvai pritaikomi prie kasdienių ir svarbesnių gyvenimo progų.

Šios tendencijos atsiradimą Lietuvoje pastebi ir laikrodžių ekspertas „Šveicarija.eu“ salonų vadovas A. Gužauskas: „Perkamiausi yra tie laikrodžiai, kurie gali būti pritaikomi daugelyje gyvenimo situacijų: nėra per daug sportiški, elegantiški ar ekstravagantiški. Norima, jog šie būtų dinamiški – pritaikomi, patikimi ir ilgaamžiai.“

Numatoma, jog ši filosofija atsispindės ir 2023-tųjų laikrodžių kolekcijose – dominuos paprastumas, elegancija ir praktiškumas.

Vintažas – amžiaus ir patirties sąjunga

Laikrodžių gamintojai vis dažniau semiasi įkvėpimo iš senųjų laikrodžių modelių, kurie savo vardą užsitikrino puoselėdami ilgaamžiškumą, klasiką ir neblėstančią eleganciją.

Naujųjų laikų modeliai, įkvėpti senųjų gamintojų preciziškumo, suteikia laikrodžiui charakterį ir pasakoją ilgaamžę istoriją – tuo žavisi ir ypatinga dėmesį šioms vertybėms šiuo metu skiria laikrodžių gamintojai.

„Atsižvelgiant į gan platų vintažinių laikrodžių paplitimą industrijoje, nepanašu, jog ši tendencija ketina trauktis, o priešingai – tai ilgainiui gali tapti pirkėjų mėgstamiausiu pasirinkimu“, – sako laikrodžių kolekcininkas ir ekspertas P. Machlupas.

2023-iųjų investicija

„Nuvertėjus pinigams, vis daugiau žmonių linkę investuoti į laikrodžius ir ši tendencija ketina dominuoti 2023-uosius. Laikrodžių gamintojai į šiuos pokyčius reaguoja ir taikosi prie naujų pirkėjų tendencijų“,- pastebi A. Gužauskas.

Tai reiškia, jog planuojančiam įsigyti naują laikrodį, kaip aksesuarą ar investiciją, svarbu skirti ypatingą dėmesį į esamas laikrodžių tendencijas. Naujas ir stilingas laikrodis 2023-taisiais gali tapti ne tik nuostabia dovana sau ar artimajam, bet ir sumania investicija ateičiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)