Užsukus į juvelyrinių dirbinių parduotuves kyla klausimas, kokio tauriojo metalo gaminius rinktis, jei norisi auksinių auskarų, bet daugiau jokių kitų auksinių papuošalų neturi.

Sigitas akcentuoja, kad nebereikia baimintis, kokiais papuošalais – sidabriniais ar auksiniais – puoštis ir, juolab, panikuoti, jei rankinės užtrauktukas auksinis, o batų – sidabrinis. Iš mados vadovėlių išbraukiama ši papuošalų derinimo taisyklė, rašoma pranešime spaudai.

Vienu metu galima nešioti sidabrinę apyrankę ir auksinį žiedą. Net viename juvelyriniame gaminyje, kaip pavyzdžiui, kaklo vėrinyje, gali būti maišomas auksas su sidabru.
Sigitas Praspaliauskas

Kaklo papuošalai gali būti grupuojami į minimalistinius ir maksimalistinius. Minimalistiniams priskiriami gaminiai iš brangiųjų metalų arba jų imitacijų. O antrajai grupei – masyvūs, įvairių geometrinių formų papuošalai, kurti iš plastiko, plunksnų.

Tiesa, kasdienai reiktų rinktis kuklesnius aksesuarus, pavyzdžiui, perlų ar koralų vėrinius. Jie tinka pagyvinti nuobodžią kostiumėlio eilutę, o ekstravagancijos gali įnešti asimetriškų arba vieno auskaro tendencijos, kurios kuo toliau tuo labiau ryškėja. Dar vienas populiarėjantis papuošalas, tinkantis tiek vyrams, tiek moterims, – smeigės į atlapus.

Sigitas Praspaliauskas

Kalbant apie vyriškų aksesuarų madą, smeigės į atlapus, ypač dekoruotos blizgančiomis akutėmis, atkreipia visų moterų dėmesį, tad vyrai, norintys sulaukti komplimentų iš damų, privalo įsigyti būtent šį aksesuarą.

Sigitas siūlo vyrams taip pat nešioti ne tik vestuvinius, bet ir masyvius, su akutėmis žiedus, rinktis auksinių ir sidabrinių apyrankių derinius.

Kiti, labiau klasikiniai, aksesuarai yra sąsagos, kaklaraiščio segtukai, kaklaskarės, kurios išlaisvina nuo veržiančių kaklaraiščių bei šildo, ir laikrodžiai: sportinis ir klasikinis, kurie gali būti su keičiamomis apyrankėmis. Tai suteikia galimybę tą patį aksesuarą su vis kitokia apyranke derinti prie skirtingų aprangos detalių.

Sigitas Praspaliauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)