Būtent todėl pagrindinis kokybės rodiklis yra kaina. Kokybiškai pagamintų batų iš geros odos parduotuvių lentynose surasti už 50 ar 100 EUR tikrai nepavyks. Ir visiškai nesvarbu, ką sakys skambios prekės ženklo antraštės ar parduotuvės darbuotojai. Geri ir kokybiški batai mažai nekainuoja. Taškas.

Gerų batų kaina prasideda nuo 200 EUR ir gali drąsiai pasiekti 1000 EUR ar net daugiau. Jums atrodo nesąmonė? O, kad prabangus ir kokybiškas automobilis kainuoja gerokai daugiau, nei žemesnės klasės – sąmonė? Batai niekuo nesiskiria nuo automobilio – kuo geresni, tuo daugiau kainuoja. Taip, žinoma, kartais kainą gerokai pakoreguoja prekės ženklo pavadinimas ar jo sukurtas prestižo įspūdis, tačiau kompanijos, kurios užsiima tik vyriškų batų gamyba, kainą nurodo pagal tai, kiek kokybiški yra jų batai.

Jūs dabar turbūt galvojate, kad ne kiekvienas gali sau leisi pirkti batus, kad ir už 200 EUR ir geri ir batai yra prieinami tik pasiturintiems, todėl geriau pirki pigius ir tokiu būdu sutaupyti. Tačiau reali situacija yra tokia, kad pigūs batai ilgame periode kainuos daugiau arba bent jau tiek pat, kiek geri. Kodėl? Todėl, kad kokybiškų batų pora, jeigu ji yra prižiūrima, gali tarnauti 10, 15 ar dar daugiau metų. O kiek laiko jums tarnauja pigi batų pora ir kiek jų reikia įsigyti per 10 ar 15 metų?

Kitas svarbu dalykas, kuo tarpusavyje skiriasi prastesni ir geresni batai yra išvaizda. Pigiai kainuojantys vyriški batai niekuomet neatrodys taip pat gražiai ir stilingai, kaip tie, kurie jau yra gaminami daugiau nei 100 metų. Prie stilingo ir gražaus kostiumo, skirto svarbiam renginiui, darbiniam susitikimui ar kitai progai, visiškai nederės pigūs, nudėvėti ir negražūs batai. Juk aukštesnės klasės automobilių savininkai neperka savo transporto priemonėms restauruotų padangų iš kaimynystėje esančio serviso.

Tad prieš pirkdami naują batų porą gerai pagalvokit, ar nebūtų naudingiau išleisti kiek daugiau, tačiau įsigyti gerus ir kokybiškus batus, kurie, pasibaigus žiemos sezonui, keliautų ne į šiukšlių, o į batų dėžę ir lauktų naujos žiemos. Ir taip kokius 10 metų iš eilės.