Nors kai kurie C. Chanel patarimai stiliaus tema yra kiek griežtoki (šis bruožas, beje, būdingas ir jos tradicijos perėmėjui Karlui Lagerfeldui), daugeliu atvejų, jų paisydamos moterys tikrai nesuklys. Tiesa ta, kad kliaujantis vien C. Chanel stiliaus pojūčiu, galima susikurti nepriekaištingą įvaizdį garantuojantį garderobą.

Garsioji prancūzė turėjo aiškią nuomonę kone apie kiekvieną aprangos detalę, pradedant spalvomis ir baigiant aksesuarais, galinčiais gerokai patobulinti įvaizdį. Visuotinai pripažinta stiliaus ikona padarė didžiulę įtaką mados raidai, todėl tikrai neprašausite, jei atkreipsite dėmesį ir į tai, ką ji daro ir ką sako.

Svetainėje whowhatwear.co.uk išvardyta keletas auksinių C. Chanel padiktuotų taisyklių, kuriomis vadovaujantis pavyks susikurti klasikinio stiliaus standartus atitinkantį įvaizdį, tad perskaitykite jas ir dėl visa ko įsidėmėkite.

Idealus garderobas pagal Coco Chanel

1. Paprastumas – tobulumo garantas.

„Paprastumas – tikrosios elegancijos pagrindas.“

2. Kokybiška avalynė – būtinas atributas.

„Kokybiškus batus avinti moteris negali atrodyti prastai.“

3. Juoda ir balta – klasikinis derinys.

„Moterys svarsto apie visas spalvas, bet nepagalvoja, kad spalvos gali ir nebūti. Ne sykį kartojau, kad juoda yra visaapimantis variantas, kaip ir balta. Jų grožis – absoliutus. Jos sukuria visišką harmoniją.“

Coco Chanel

4. Drabužiai turi idealiai tikti.

„Mada – tarsi architektūra, todėl būtina išlaikyti tinkamas proporcijas.“

5. Suknelių negali būti per daug.

„Tikra moteris turi dėvėti sukneles. Jei ji nesijaučia moterimi, tai nedėvi ir suknelių.“

Coco Chanel

6. Einant iš namų būtina pasigražinti.

„Nesuprantu, kaip moteris gali žengti iš namų nors šiek tiek nepasigražinusi. To mažų mažiausiai reikalauja padorumas. Be to, niekad negali žinoti, kada sutiksi likimo skirtą žmogų. Su juo susitikus reikia atrodyti taip dailiai, kaip tik sugebi.“

„Jei apsirengsi prastai, visi įsimins suknelę, o jie nepriekaištingai – moterį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)