Pėdkelnių temą su portalu „Hello!“ sutiko pagvildenti verslininkė iš Kanados Katherine Homuth, įkūrusi įmonę „Sheertex“, garsėjančią kaip pirmoji pasaulyje plyšimui atsparių pėdkelnių platintoja. K. Homuth ir jai talkinanti komanda yra išbandę daugybę medžiagų ir mezgimo technologijų (kai kurie verpalai pasirodė tokie stiprūs, kad tiesiog stabdė mezgimo mašinas), kol pagaliau laimėjo aukso puodą – atrado tvirčiausius pasaulyje polimerą, nailoną ir laikrą, nei vaizdu, nei kaip nors kitaip nesiskiriančius nuo įprasto permatomo trikotažo. Visiškai neseniai prekyba „Sheertex“ pėdkelnėmis startavo ir Jungtinėje Karalystėje: dešimties modelių asortimente – dydžių nuo XS iki XXXL pasirinkimas.

Aukščiau kelių

Podiumus okupuojant pirmuoju šio amžiaus dešimtmečiu madingiems kostiumėliams, tikrai neprošal žinoti, kaip puikiai kojinės aukščiau kelių (iki pusės šlaunų) atrodo vilkint trumputį švarkelį ir mini sijonėlį. Šitokios kojinės tiesiog privalo atsirasti jūsų drabužinėje.

Beje, per 2023-iųjų pavasario ir vasaros mados mėnesio renginius kojinių aukščiau kelių tendenciją su užmoju eksploatavo begalė gatvės madą diktuojančių influencerių.

Pėdkelnės aukščiau kelių

Raštai

„Raštuotos, pavyzdžiui, tinklinės arba taškuotos, pėdkelnės tolydžio populiarėja, ir tai puiku, nes tokios pėdkelnės akimirksniu suteikia įvaizdžiui glamūrinių natų, – aiškina Katherine Homuth. – Pačios populiariausios, kaip ir kiekvieną sezoną, – 6-uoju praeito amžiaus dešimtmečiu išpopuliarėjusios kojinės su siūle. Jos atrodo labai elegantiškai. 2022-ųjų rudeniui ir žiemai skirtose kolekcijose nebuvo galima nepastebėti kojinių su dviem siūlėmis. Šią tendenciją išnaudojo ir prekės ženklas „Mugler“, ir superžvaigždė Dua Lipa per paskutinį pasaulinį koncertų turą. Kojines su dviem (per priekį ir užpakalį einančiomis) siūlėmis reikėtų vadinti karščiausia šio sezono tendencija. Bet kokį įvaizdį jos paverčia elegancijos viršūne ir priverčia padvelkti išskirtinai Paryžiui būdinga romantika.“

Pėdkelnės

Ryškūs tonai

Juodos pėdkelnės buvo, yra ir bus laikomos nemirtinga klasika: be jų neįsivaizduojamas jokio sezono garderobas. Vis dėlto, sprendžiant iš 2022 rudens ir žiemos kolekcijų, rekomenduotinomis pėdkelnių spalvomis reikėtų laikyti it brangakmeniai žaižaruojančius, ryškius tonus. Brangakmenių tonai turėtų tapti tikra šio sezono aktualija: šitai įrodo žalsvai mėlynos spalvos akcentai ant mados podiumų. Pavyzdžiui, „Valentino“ ir „Bottega Veneta“ ryškias spalvas pateikė kaip pagrindinį rudeniui ir žiemai skirtų kolekcijų sprendimą. Matinės ryškios pėdkelnės paprastai laikomos būtinu elementu rudeniui skirtuose rūbų ansambliuose, tačiau jau keletą metų joms nebuvo teikiama deramo dėmesio.

Pėdkelnės

Formuojančios ir koreguojančios

„Populiarėjant figūrą formuojantiems drabužiams (prie šios tendencijos aktualumo, be abejo, labai prisidėjo toks prekės ženklas kaip „Skims“), ne paskutinė vieta tenka ir formuojančioms pėdkelnėms: jos teikia galimybę pasipuikuoti dailiu siluetu, puikiausiai išryškėjančiu dėvint prigludusią suknelę, – sako Katherine Homuth. – Mūsų, t. y. „Sheertex“, siūlomos plonos formuojančios pėdkelnės yra pagamintos iš naujo tankaus (50 DEN) trikotažo, gerokai minkštesnio už bet kurį kitą, bet tvirtumu nenusileidžiančio nė vienai rūšiai. Pėdkelnės yra su palaikančia viršutine dalimi, veiksmingai išlyginančia kūno linijas ir garantuojančia, kad neteks susidurti su ypač erzinančiu pėdkelnių juosmens užsiraitymo efektu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją