Lygiuodamiesi į karalienę Elžbietą II, kuri 50 pastarųjų metų avi to paties stiliaus batelius, kiti karališkosios šeimos nariai – ir vyrai, ir moterys – kasmet visomis progomis lieka ištikimi pasirinktam apavui.

Net ir naujausioji karališkosios šeimos narė, Sasekso kunigaikštienė, kuri labiausiai iš kitų šeimos narių linkusi paisyti mados tendencijų, renkasi nuosaikesnius, vos kelių pagrindinių stilių batus. Prie dizainerių kurtų apdarų ji tikrai nederina vis naujų batų.

Jos vyras, princas Harry, ir šio brolis princas Williamas taip pat neimprovizuoja batų tema: oficialiomis progomis jie avi juodus kostiuminius batus, o likusį laiką – rudos arba tamsiai mėlynos spalvos verstos odos pusbačius užapvalintais galais (vadinamuosius „desert boots“).

Mados ekspertė ir komentatorė Karine Laudort pasakė „Femail“, kad taip daroma iš praktinių paskatų, o taip pat siekiant subtiliai pademonstruoti taupumą.

Kate Middleton ir Meghan Markle per karališkąsias Kalėdas

Pasak ekspertės, daug lengviau kaskart prie drabužių derinti praktiškus ir neutralius batus, pavyzdžiui, kūno spalvos klasikinius aukštakulnius, kuriuos dažnai avi Kate.

„Visi žino, kad karališkoji šeima laikosi griežtų aprangos taisyklių, kurių niekam nevalia sulaužyti, ypač kalbant apie apavą. Leidžiama avėti tik uždarus batus, o atviri batai, atidengiantys kojų pirštus, laikomi neformaliais, netinkamais avėti pavyzdžiui, vestuvėse.“

O renkantis tokio tipo apavą daug paprasčiau, jei jis bus neutralios spalvos, pavyzdžiui, kūno spalvos arba juodos, nes toks tiks prie daugumos drabužių.

„Visada lengviau prie drabužių priderinti neutralų apavą, ypač tais atvejais, kai vykdant viešąsias pareigas reikia pakeisti kelis apdarus. Tokio kodo laikosi ir vyrai, ir moterys iš karališkosios šeimos, net ir karalienė.“

Be to, pasak jos, ši tendencija, kai dauguma progų avimi tokie patys batai, o ne kaskart demonstruojami nauji, patys madingiausi, padeda neatrodyti pernelyg ekstravagantiškai. „Nors kartais karališkosios šeimos atstovai ir renkasi dizainerių kurtus drabužius, neutralūs batai jiems padeda išlaikyti kuklesnį įvaizdį“, – sako ji.

Šiai tendencijai toną davė karalienė, kuri pastaruosius 50 metų avi to paties stiliaus apavą– rankų darbo, specialiai jai pagal užsakymą iš aukščiausios kokybės veršiuko odos (dažniausiai juodos) pasiūtus batelius su žalvario sagtimi arba nedideliu kaspinėliu. Karalienės bateliai visuomet yra „Anello & Davide“ prekės ženklo.

Per visus tuos metus karalienė turėjo šimtus porų kone identiškų batelių, tačiau vienu metu jos garderobe yra apie dešimt porų – juodos odos, baltos odos ir smėlinės spalvos odos dieniniai, ir satino, sidabro ir aukso spalvos vakariniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)