Tačiau mada yra sąlyginis ir trumpalaikis dalykas, o vyrų dėmesys tokios figūros moterims visada yra garantuotas. Tokie siluetai itin patiko P. P. Rubensui ir garsiausiems Renesanso dailininkams – kodėl nepasitikėjus didžiųjų meistrų skoniu?

Jeigu tai jūsų neįtikino, pažiūrėkite į pasaulines žvaigždes. Pamatysite, kad daugelio jų figūra priklauso būtent šiam tipui. „Trapecijos“ figūrą turi seksualioji Christina Aguilera, Rihanna ir popmuzikos karalienė Beyonce. Nebloga kompanija, ar ne?

Beyonce

Ką reikėtų nešioti?


Pokalbį apie aprangą pradėkime nuo malonių dalykų: kokius drabužius „trapecijos“ figūros moterims ne tik galima, bet ir būtina nešioti. Kad daugiau nekiltų klausimų, iš karto pasakysiu, kad figūros korekcijų drabužiais siekis nėra „smėlio laikrodžio“ figūra (kodėl visoms moterims reikėtų lygiuotis tik į šį figūros tipą?). Mūsų užduotis – tiesiog paslėpti kai kuriuos figūros ypatumus, kurie kai kuriems žmonėms gali atrodyti kaip trūkumas.

Iš karto pranešiu džiugią naujieną visoms moteriško stiliaus gerbėjoms: merginoms ir moterims, turinčioms šio tipo figūrą, renkantis sukneles praktiškai nėra jokių apribojimų. Idealus variantas būtų A silueto suknelės, karaliavusios praėjusio amžiaus 3-ajame ir 7-ajame dešimtmečiuose. Taigi prisiminkime Twiggy įvaizdį ir semkimės iš jo įkvėpimo. Vienintelė pastaba: renkantis tokią suknelę, pirmenybę teikite standesniam audiniui, o ne plonam šilkui, kad suknelė paslėptų klubus, o ne juos išryškintų.

Twiggy

Taip pat neturėtume pamiršti ampyro stiliaus suknelių paaukštintu juosmeniu (kai juosmens linija prasideda šiek tiek žemiau krūtinės) ir „New Look“ stiliaus suknelių, kurias siuvo nuostabusis Christianas Dioras. Tai dar vienas nepriekaištingas variantas „trapecijos“ figūros moterims. „New Look“ stiliaus suknelės ne tik pabrėžia taliją, bet ir pridengia klubus, todėl reikėtų rinktis suknelių modelius su pakankamai pūstu sijonu.

Beje, apie sijonus. Plačių klubų savininkėms tinka tiek trapecijos formos, tiek tiulio, tiek kliošiniai sijonai. Prie jų galima derinti tiek siaurą, tiek laisvą palaidinę, tik šiuo atveju būtinai sukiškite ją į vidų, o ne nešiokite ją ant sijono viršaus!

Keletą žodžių tarsiu ir apie kelnes bei džinsus. Jūsų garderobe būtinai turi atsirasti plačios kelnės – „palazzo“ iš plazdančio audinio, tiesaus kirpimo kelnės iš standaus vilnonio ar medvilninio audinio arba kelnės – „bananai“, kurie savo klostėmis pridengs tai, ką reikia pridengti.

Pirkdamos švarką, pirmenybę teikite ilgiems modeliams, kurie baigiasi arba žemiau, arba virš klubų vidurio linijos – vizualiai tai juos sumažins. Tuo pačiu principu vadovaukitės ir pirkdamos kardiganą. Bus dar geriau, jei įsigysite platų, jaukų kardiganą, į kurį galima susisukti, tarsi į pledą. Apskritai „trapecijos“ figūros moterims „oversize“ siluetas yra itin dėkingas variantas, o tai, kad jis šiuo metu dar ir madingas, yra dvigubai maloniau.

Tiesa, pamiršome šortus. Trumpi šortukai, šortai paaukštintu liemeniu, madingi šortų modeliai iš denimo – nešiokite, ko tik širdis geidžia! Šortai „trapecijos“ figūrai suteikia itin daug patrauklumo, nes leidžia pademonstruoti dailius klubus. Vyrai, laikykitės!

Beyoncé

Kokių drabužių reikėtų vengti?


Kad nelietumėte daug ašarų, greitai išvardinkime daiktus, kurių „trapecijos“ figūros moterims reikėtų vengti:

1. Aptempti džinsai („skinny“) ir į apačią siaurėjančios kelnės. Deja, bet šių praktiškų drabužių teks atsisakyti. Jie pernelyg pabrėžia klubus.

Kaip rengtis moterims, turinčioms plačius klubus

2. Džinsai ir kelnės pažemintu juosmeniu. Jų taip pat atsisakome ir dėl jų net neverkiame. Šiuos modelius seniai derėjo pamiršti.

3. Futliaro stiliaus suknelės. Gaila, bet jų tenka atsisakyti, nes šis kirpimas ne koreguoja, o tik išryškina „trapecijos“ figūros ypatumus. Jei atsisakyti tokios suknelės nenorite, tuomet subalansuokite įvaizdį plačiu bei ryškiu šaliu, šviesios spalvos kardiganu ar įliemenuotu švarku.

4. Pieštuko formos sijonai. Jų tenka atsisakyti dėl tos pačios priežasties, kaip ir futliaro stiliaus suknelių: tokie sijonai pernelyg išryškina klubus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)