„Petite“ – kitaip tariant žemaūgėmis – mados pasaulyje laikomos merginos, kurių ūgis siekia 165 cm ar mažiau. Nėra jokių konkrečių taisyklių, kurių kiekviena privalo laikytis, tačiau verta atkreipti dėmesį Į kelis patarimus, kurie padės rūbų pagalba prailginti siluetą ir vizualiai išilginti kojas.

Platėjantys džinsai

Tokio tipo džinsai gali pasirodyti visiška atgyvena, tačiau mados pasaulyje jie užima tvirtą poziciją ir tikrai grįžta su trenksmu. Platėjantys džinsai, ypač aukštu liemeniu, vizualiai ilgina kojas ir išlaiko tobulą balansą tarp viršutinės ir apatinės kūno dalies. Dėvėkite tokias kelnes ar džinsus su platformomis, taip atrodysite dar aukštesnė ir ištempsite siluetą iki maksimumo.

Jei renkatės ilgas sukneles – jos turėtų būti su skeltuku

Maksi suknelės, ypač jei jos ilgomis rankovėmis, žemaūgėms neretai atlieka meškos paslaugą ir moteris tarsi „sustumia“ į apačią. Rinkitės sukneles, kurios atidengs dalį kūno, V tipo iškirptę arba suknelę su skeltuku, atraitokite rankoves ir nepamirškite atidengti riešų, kad ilgiai pasiskirstytų tinkamai.

Proporcijos

Atsisakykite oversized švarkų ir kelnių derinių vienu metu, jūs nenorite paskęsti rūbuose ar atrodyti taip, lyg vilkėtumėte tėčio kostiumą. Rinkitės įliemenuotus švarkus bei sijonus, jie ne tik pabrėš jūsų figūros privalumus, bet vizualiai lieknins ir ištemps siluetą.

Jei renkatės sijonus arba sukneles žemiau kelių, venkite grubių batų

Iš esmės žemaūgėms patartina atsisakyti masyvios ir itin grubios avalynės, kuri prikaustys visą dėmesį į kojas. Jums puikiai tiks „sock boots“, tokio tipo batai puikiai aptemps kulkšnį ir akcentuos liekniausia kojos vietą. Patartina atsisakyti basučių su storais dirželiais, jie „nukerta“ kojas.

Niekada neapsiriksite pasirinkusi klasikinio tipo smailianosius batelius, jie puikiai dera prie visko ir žinoma vizualiai prideda kelis centimetrus. Triukas: rinkitės kūno spalvos, prie jūsų odos atspalvio tinkančius, smailianosius aukštakulnius, taip suteiksite kojoms maksimalų ilgį.

Kelnės turi būti arba labai ilgos arba atidengti kulkšnis

Kelnių ilgis, siekiantis batus, vizualiai trumpina kojas ir jus padaro žemesne nei esate iš tikrųjų. Kas kartą pirkdamos naujas kelnes ar džinsus, matuokitės jas su avalyne, tokiu būdu atrasti tinkamą ilgį bus kur kas paprasčiau.

Vienspalvė eilutė, daranti stebuklus

Visai nesvarbu, ar tai kostiumėlis, ar atskiri rūbai. Pasirinkusios vienos spalvos ar tos pačios paletės drabužius, vizualiai atrodome aukštesnės ir lieknesnės. Be to, toks pasirinkimas kaip niekad aktualus šį sezoną, tad drąsiai puoškitės ir ženkite Į gatvę aukštai iškelta galva.

Atsisakykite labai didelių rankinių

Pasirinkusios labai dideles rankines, šalia jų jūs pradingstate ir atrodote daug mažesnės. Kad rankinė jūsų neprarytų, patartina rinktis rankines per petį arba rankines, proporcingas jūsų ūgiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)