Vasarai skirtų drabužių kolekcijose visada gausu ryškių spalvų pliūpsnių, bet šiemet dizaineriai panoro išspausti dar daugiau iš saulėtai nuteikiančios paletės. Kaip ir švelniai pastelinių spalvų gama bei natūralūs gamtos tonai, iš mados kūrėjų akiračio vis dar nedingsta ryškios neoninės spalvos, iš karto primenančios 9-ą praeito amžiaus dešimtmetį ir dar nepasitraukusios į antrą planą, nors iš pradžių taip ir atrodė. Tiesa, nenurašyta ir sodrių spalvų paletė, rašoma portale marieclaire.ru.


Visgi dizainerių dėmesio centre šį sezoną, kaip jau minėta, atsidūrė ryškiai žalia spalva, tikriausiai niekada anksčiau nebuvusi tokia populiari. Šviežumu, gaivumu ir sodrumu pulsuojantis atspalvis atrodo toli gražu ne banaliai ir ypač traukia žvilgsnį. Matyt, todėl vis gausesnes auditorijas siekiantys pritraukti influenceriai akimirksniu šią spalvą pasigavo.


Eksperimentams su žalia spalva įkvėpė ir „Bottega Veneta“, mat būtent šis ryškus tonas tapo pamatiniu kelių prekės ženklo pristatytų kolekcijų akcentu. Didžiųjų mados entuziastų dėka šiuo sezonu madingas tapo 80-ųjų stiliaus „oversize“ tipo švarkas paplatintais pečiais – kaip tik toksai, kokį galima rasti vasaros „Attico“ kolekcijoje. Dalykiniu jo, aišku, nepavadinsi, užtat toksai akcentas atveria kuo plačiausias stilingo įvaizdžio kūrimo galimybes.


Visiškai ignoruoti mados tendencijas – nelengva. Laimei, priderinti ryškiai žalią spalvą prie turimo garderobo, net jeigu jis – minimalistinis, visai nesudėtinga. Jei ypač drastiškiems eksperimentams nesiryžtate, galime jus nuraminti: jūs tikrai neprivalote iš tolo žaižaruoti ryškiausiomis ir pačiomis netikėčiausiomis spalvomis. Užteks, jei įsigysite madingos spalvos sportinio tipo kelnes arba keletą aksesuarų ir išnaudosite juos kaip kuriamo įvaizdžio akcentus.

Yra įvairių būdų, kaip integruoti madingiausią sezono spalvą į turimus ansamblius. Patikėkite, atrodyti šiuolaikiškai tikrai įmanoma negaištant lako ilgiems svarstymams, ką su kuo komplektuoti.


Bene visada pasiteisina vienos spalvos drabužių deriniai – vadinamasis „total look“ įvaizdis. Prašauti čia sunku. Jeigu tikslinė spalva – žalia, visi drabužiai gali būti vieno tono, tačiau nebūtinai. Galima derinti ir skirtingus, šviesesnius bei tamsesnius atspalvius. Pavyzdžiui, ryškiai žalią galima komponuoti su mėtine. Toks amplua bus kiek ramesnis, tačiau vis tiek atrodys efektingai.

Bettina Vermillon batai

Dar vienas būdas „pasimatuoti“ madingą ryškią spalvą – įsigyti būtent tokios spalvos aksesuarų ir išnaudoti juos kaip akcentus. Jei vadovausitės tokia strategija, ryški spalva netaps dominuojančia ir netrikdys lakoniško įvaizdžio. Kokie aksesuarai gali tapti spalviniais akcentais? Rakinės, kepuraitės, bižuterija ir daug kitų daiktų.

Madingiausia šio sezono spalvų sąjunga tapo ryškiai žalios ir ryškiai rožinės derinys. Žinoma, tokiam ekscentriškam duetui ryžtis nėra lengva, bet dėmesio jį pasirinkus tai jau tikrai netrūks. Pildyti įvaizdžio aksesuarais jokiu būdu nereikia – taip tiktai kyla rizika peržengti nuo beskonybės skiriančią ribą.

Vis dėlto pats paprasčiausias būdas sukurti unikalų, ne pernelyg rėksmingą, tačiau stilingą įvaizdį – derinti ryškią spalvą su ramia. Pastaroji automatiškai prigesins intensyvų toną ir bendras vaizdas visai nebus ekscentriškas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)