Spontaniškas ir emocionalus apsipirkimas niekada neatneša ilgalaikės naudos, tad aptarkime pagrindinius kriterijus, kurie padės kiekvienai užtikrinti produktyvų pasivaikščiojimą po parduotuves.

1. Atlikite namų darbus

Prieš keliaujant apsipirkti rekomenduoju atverti savo drabužių spintos duris ir įsitikinti, ko konkrečiai joje trūksta. Atlikite savarankišką spintos reviziją, blaiviai įvertinkite situaciją ir pasirašykite, ką papildomai norėtumėte įsigyti kito apsipirkimo metu. Taip pat protingai pasielgsite, jeigu apsilankysite savo mėgstamiausių drabužių parduotuvių internetinėse svetainėse ir apžvelgsite visą asortimentą „online“, taip atvykę į vietą konkrečiai žinosite, ko ieškote ir kas siūloma naujoje kolekcijoje.

2. Apsipirkite viena

Apsipirkimo metu jūs turite jaustis laisva, atsipalaidavusi ir nuo nieko nepriklausoma. Tad keliaukite apsipirkti viena: palikite vaikus, draugių kompaniją ar vyrą namie, tegul jie būna jūsų patarėjais per atstumą. Visada pasitarkite su savo artimu žmogumi, kurio nuomonė jums svarbi, nusiųsdami nuotrauką telefonu arba ateikite kartu kitą dieną. Apsipirkimo metu dalintis naujienomis su draugėmis, jausti įtampą, kad vyras jūsų laukia ar vaikai nori valgyti, yra blogas sprendimas.

3. Jauskitės patogiai

Keliaujant į drabužių medžioklę, visada patariu pasidažyti ir susišukuoti taip, kaip jums įprasta, kad matuojantis derinį patiktumėte sau ir matytumėte realų vaizdą. Apsirenkite patogiai, kad būtų lengva nusivilkti drabužius ir nusiauti avalynę. Nesineškite su savimi papildomų daiktų ir svorio, juk jums tikrai neprireiks kosmetinės ar užrašų knygutės. Pirkinių sąrašas, banko kortelė ir telefonas puikiai tilps mažoje rankinėje per petį, o jūsų rankos liks laisvos naujos kolekcijos apžvalgai.

4. Šaltas protas

Jeigu abejojate, ar daiktas jums patinka, niekada jo nepirkite! Stilistikos, kaip ir dainavimo, reikia mokytis ir jeigu jūs nežinote visų drabužių stilizavimo gudrybių, greičiausiai jums bus sunku atsakyti, kas drabužyje yra ne taip. Ilgis, faktūra, sukirpimas, spalva – gali būti vieni iš kriterijų, kurie verčia jus abejoti. Tokiu atveju, visada rekomenduoju nufotografuoti kelis derinius, grįžti namo ir apmąsčius įvertinti, kuris iš jų atrodo geriausiai.

5. Sukurkite derinį

Stilingas įvaizdis – tai menas sujungti drabužius ir aksesuarus taip, kad jie derėtų tarpusavyje. Dažnai drabužių derinimą galima palyginti su obuolių pyragu, kuriam reikia tam tikrų ingredientų. Tada jis bus purus ir kvepiantis. Nusipirkus vieną atskirą ingredientą, mūsų atveju drabužio elementą, – mažai tikėtina, kad gausime „skanų“ rezultatą. Nepulkite prie pavienio daikto, kuris jums atrodo tiesiog patrauklus, pirkite tik tai, kas derėtų prie jau esančių drabužių spintoje arba ieškokite jam poros parduotuvės erdvėse.

6. Investuokite į kokybę

Šiandien lengva mokytis iš geriausių, o pagrindinė stilistų taisyklė – investuoti į bazinius drabužius ir aksesuarus. Atminkite, neutralūs ir madai nepavaldūs drabužiai gali gerokai patuštinti jūsų kišenę, o margi, raštuoti, dekoruoti ir madingi modeliai turi kainuoti nedaug. Kaitaliojant liukso klasės segmentą ir greitąją madą, jūs visada išlaikysite balansą savo įvaizdyje.

7. Nieko nebijokite

Nebijokite kreiptis į aptarnaujantį personalą dėl dydžio, juk daugelyje parduotuvių yra galimybė atsiųsti papildomą dydį iš kito miesto. Jeigu daiktas jums netiko – nebijokite grąžinti – tai nėra gėdinga, o atvirkščiai, labai protinga. Ir svarbiausia – nebijokite išeiti nieko nenusipirkus, nes tik jūs esate savo sprendimų šeimininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)