Solidūs metai Kornvalio kunigaikštienei – jokia tragedija. Nepanašu, kad ją kankintų nerimas ir baimės dėl tokių smulkmenų kaip raukšlės. Jei tektų spėti, kaip ši dama švenčia gimtadienį, veikiausiai pasakytume, kad džiugiai, o ne įspraudusi save į griežto detoksikacinio ar kokio nors kitokio režimo rėmus.

Princas Charlesas su žmona Camilla

Kad 60 dabar reiškia tą patį, ką mūsų mamoms reiškė 45, įtikinėti nebereikia, nes tai akivaizdu vien pagalvojus, kaip atrodo 62-ejų Michelle Pfeiffer, 60-ies Kristin Scott Thomas ir su 59-eriais netrukus atsisveikinsianti Julianne Moore. Visgi 70 – tai ne 60. Netgi Madonnai vargu ar pavyks ir toliau apsimesti, kad jai – 35-eri, kai stuktelės 70.

Pamąstyti apie tai, kaip norime, galime, turime ar net privalome atrodyti atsižvelgdamos į su laiku kintančią išvaizdą, tiesą sakant, niekada neprošal. Juk nesiginčysite, kad trisdešimtmetė neatrodo kaip aštuoniolikmetė. Taigi, kai sukanka 70, kad ir kokia jaunatviška besijaustumėte, kaip keturiasdešimtmetė, deja, neatrodote. Jūsų kūnas – jau kitoks, pasikeitęs. Turėtų būti pasikeitusios ir mintys. Todėl negalite manyti, kad tai, kas tiko kažkada, puikiausiai tinka ir dabar.

Pastabos apie kūno pokyčius, beje, nereikia suprasti kaip užuominos apie svorį. Svoris, tiesą sakant, gali nesikeisti visą gyvenimą, tačiau pečiai nusvyra, stotas netenka grakštumo (nebent, aišku, dieną naktį prakaituojate baleto salėje), imate linkti per juosmenį.

Ir vis dėlto, nepaisant visų pokyčių, atrodyti stilingai tikrai galima. Kaipgi formuoti įvaizdį? Pirmiausia, kičo ir intriguojančių detalų patariama vengti (jūs juk ne Dolly Parton ir ne Cher). Sekti Camillos pavyzdžiu – visai gera mintis. Kopijuoti visų jos apdarų niekas nesiūlo, bet pasimokyti, kaip jaustis puikiai, kai tiesiog esi toks, koks esi, išties vertėtų.

Kelias į būtent tokią savijautą aprašytas aibėje psichologinių vadovėlių, kurių autoriai pataria, kaip pakylėti smukusią savivertę, kaip sau padėti, kaip vėl pajusti gyvenimo džiaugsmą ir t. t. Bet jei analizės ir meditacijos jūsų netraukia, pamėginkite pasivadovauti vienu ypač praktišku patarimu: apsilankykite pas stilistą. Jis, patikėkite, galį įžiebti šviesą net ir niūriausioje drabužinėje.

Taip pat privalote suprasti, kad jau seniai turėjote nustoti žvalgytis į manekenes – jos demonstruoja drabužius, o ne diktuoja, kaip reikia atrodyti. Deja, polinkis brokuoti save dėl įsivaizduojamų trūkumų ir regėti mintyse idealą, į kurį privalu lygiuotis, būdingas daugeliui bet kurio amžiaus moterų. Tačiau supraskite, kad žavėtis Jackie Kennedy elegancija arba Stevie Nicks bohemiškais apdarais galite iki išprotėjimo, tačiau jei nesate šių įžymybių kopija, jų stilius tegul pasilieka „Pinterest“.

Jackie Kennedy

Geras, profesionaliai savo darbą išmanantis stilistas padės surasti individualų stilių. Tikrai gali būti, kad būsite nukomandiruota įsigyti figūrą formuojančio apatinio trikotažo, bet turite suprasti, jog kartais be jo apsieiti neįmanoma. Nėriniuoti, ant virvelių besilaikantys ir netgi ypač brangūs drabužėliai gali atrodyti išties žavingai, tačiau jei daiktas (ypač toks kaip liemenėlė) neatlieka jokios funkcijos, jis yra nieko vertas. Nepamirškite, kad liemenėlės petnešėlės yra reguliuojamos: jeigu nepasirinksite reikiamo ilgio, galite nesistebėti, kodėl brangi ir itin rekomenduota liemenėlė neatlieka jokios funkcijos.

Nors nuostabiausiais metais 2020-ųjų kol kas pavadinti neišeina, verta prisiminti, kad kaip tik dabar turime daugiausia galimybių susikurti savitą stilių, ir nesvarbu, kiek mums metų. Juk galime mėgautis neribota saviraiškos laisve. Tik įsivaizduokite, kaip sureaguotų mūsų močiutės, jei užsimintume, kad neprivalo visos lig vienos vaikščioti nuo cheminio sušukavimo hortenzijų žiedynus primenančiomis galvomis ir vilkėti dirželiu sujuostų suknučių.

Kad nereikėtų apsileisti, mums primena visa galybė ryškių ir stilingų moterų, kurioms virš 60. Jos vienareikšmiškai prilygsta tikriems modeliams, demonstruojantiems kuo įvairiausią stilių, išskyrus tai, kas vulgaru ir neskoninga. Tokios asmenybės kaip žurnalistė Diane Sawyer, eklektišką madą pamėgusi Maye Musk (buvęs modelis, mitybos specialistė ir, žinoma, Elono Musko motina) ir minimalistinius spalvų derinius dievinanti Phylicia Rashad yra tikros stiliaus ikonos.

Mąstant apie įvaizdį privalu atsižvelgti į savo asmenybę. Net ir labiausiai apgalvotas stilius yra bevertis, jei neužtikrina komforto ir puikios savijautos. Jūsų draugei gali puikiausiai tikti „Chanel“ tipo tvido švarkelis apvaliu kaklu, bet na ir kas? Kitaip nei įprasta manyti, toks drabužis tinka ne visoms. Jums galbūt verta rinktis kiek platesnį švarką su atvartais arba apykakle? O gal užvis labiausiai jums tinka golfai? Tikrai turite iš ko rintis: įvairios suknelės, plačios palaidinės ir gana prigludusios kelnės, kūną aptraukiantys megztiniai ir A silueto sijonai. Gal net „Chanel“ tipo švarkelis jums puikiai tinka, tik kol kas nežinote, koks konkrečiai. Variantų, kaip suprantate, – toli gražu ne vienas, o rinktis tai, kas nuobodu, dabar tikrai ne metas.

Maye Musk

Norint įsigyti idealų drabužį, nebūtina išleisti krūvos pinigų, tad pagal kainą nesiorientuokite. Ieškoti pirkinių bus daug lengviau, jei išsiaiškinsite, kurie prekių ženklai jums tinka: tada neteks bergždžiai naršyti po parduotuves.

Labai svarbu savęs paklausti, kokio drabužio norite. Tarkim, su megztiniu tikrai bus šilta, bet chaki spalvos ilgokas švarkas taip pat sušildo, be to, su juo atrodysite jaunatviškesnė.

Deramą dėmesį reikia skirti avalynei. Senamadiški batai negailestingai sudarko bet kokį įvaizdį. Laimei, dabar nesunku išsirinkti ne tik stilingą, bet ir ypač patogų apavą. Tai gali būti kedai, batai su platforma arba įsispiriami plokščiapadžiai. Metalu žvilgančiais ar kitokiais akcentais pagyvinti gaminiai derės prie bet kokių drabužių.

Pamąstykite, ar tikrai verta ir toliau ištikimai nešioti juodus arba rusvus drabužius? Atminkite, kad odos atspalvis su laiku kinta, todėl mėgstamos spalvos gali nebetikti, kaip anksčiau. Netgi Grace Coddington nustojo teikti prioritetą vien tik juodai. Žinoma, spalvos, kurias ji renkasi, atrodo ypač dramatiškai prie liepsnos raudonumo plaukų kupetos, bet daug mažiau nei juoda kertasi su blyškia oda.

Ryškiausias G. Coddington stiliaus akcentas, aišku, yra plaukai. Kokį nors savitą akcentą pajėgi susikurti bet kuri moteris. Gal tam prireiks impozantiškų akinių, gal nepriekaištingo kirpimo, gal elegantiškos geros odos rankinės, gal kokybiško lūpdažio ar laikui nepavaldžių papuošalų? Nesvarbu, kas tai būtų, tai turi tikti ir patikti būtent jums.

Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)