Kardinalūs gyvenimo būdo pokyčiai verčia adaptuotis prie naujų realijų ir derinti prie jų komplektuojamą garderobą. Nepriekaištingai lygios kelnės ir judesius varžantys kostiumėliai dabar kur kas mažiau aktualūs nei jaukumą ir komfortą teikiantys drabužiai. Laimei, norint jaustis patogiai, tikrai neprivalu užgrūsti spintos beformiais treningais ir džemperiais. Naujuoju sezonu mados dizaineriai ir ekspertai vienu balsu pataria atkreipti dėmesį į priglundantį ir itin praktišką drabužį – tampres su pėdų kilpomis.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad tamprės su už kulnų užkišamomis juostomis reguliariai sugrįžta į madą. Pirminė drabužio, kuriam transformuojantis atsirado čia aptariamo tipo tamprės, paskirtis buvo susijusi su jojimu, o mintis jų apačioje suformuoti kilpas kilo kaip pavyzdžiu vadovaujantis XIX a. raitelių kojoms prilaikyti naudotomis detalėmis. Vis dėlto iš pradžių tokius modelius dėvėjo išskirtinai vyrai. Tiktai tada, kai moterys nustojo jodinėti pasisukusios šonu ir vilkėdamos sukneles, joms irgi prireikė kelnių su užkulniais, kurias būtų nesunku susikišti į batus. Kiek vėliau šis rūbas nukeliavo į sportininkų garderobą – tapo, pavyzdžiui, amerikiečių slidininkų aprangos dalimi.

Išties madingu ir populiariu drabužiu šios kelnės tapo tik XX a. viduryje: laikoma, kad 1947 metais būtent tokį modelį italų mados dizaineris Emilio Pucci sukūrė savo mylimajai. Vis dėlto tik 9-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje tamprės su pėdų kilpomis įgavo platesnio masto populiarumą, ir taip nutiko dėl aerobikos kultūros suklestėjimo, taigi, tokios žvaigždės kaip Jane Fonda tapo tikromis atitinkamo stiliaus ikonomis.


Tamprės su pėdų kilpomis – tai kiek stilingesnės ir universalesnės bazinių juodų tamprių giminaitės. Šiandien tamprės laikomos tinkamomis ne tiktai sportui – jas kuo puikiausiai galima mūvėti vietoj kasdienių kelnių. Reikia suprasti, kad iš pažiūros nereikšminga ir vos pastebima už kulno užkišama detalė atlieka didžiulį vaidmenį ir iš esmės keičia įvaizdį, padėdama sukurti ultramadingą stilių. Kita vertus, kartu su pačiais lakoniškiausiais baziniais daiktais, kaip antai „oversize“ bleizeriai ir laisvi megztiniai, kojas aptempiančios kelnės gali atrodyti tiesiog nepriekaištingai ir efektingai įsikomponuoti į išbaigtą ansamblį.

Ypač didele būtent šio tipo tamprių gerbėja tapo Victoria Beckham. Prieš keletą metų ji su didžiausiu užmoju eksperimentavo kurdama derinius su šiuo drabužiu ir sugebėjo pasiūlyti ne tik kiekvienai dienai skirtų, bet ir dalykiniam stiliui nenusižengiančių amplua. Ne kas nors kitas, o ji pademonstravo, kad „oversize“ švarkas ir klasikiniai aukštakulniai akimirksniu eliminuoja bet kokias sąsajas su sportiniu garderobu. Taigi, lėtai, tačiau užtikrintai V. Beckham pradėta tendencija ėmė populiarėti visame pasaulyje. Tarsi sekdama V. Beckham pavyzdžiu, į tampres su pėdų kilpomis atkreipė dėmesį ir kita madų diktuotoja – Katie Holmes. Ilgainiui stilistai ir mados žinovai sugebėjo moteris įtikinti, kad pėdų kilpos gali būti tikras išsigelbėjimas žiemą, kai tenka autis šiltais ilgaauliais.

Kelnės su pėdų kilpomis veiksmingai nukreipia dėmesį į efektingą apavą, todėl jas derinti patartina su pačiais ryškiausiais bei neįprasčiausiais batais ir bateliais. Jei norite, kad tamprės nė iš tolo neprimintų jojimui skirtų kelnių, rinkitės aukštakulnius.

Kaip tenka įsitikinti stebint podiumu žingsniuojančias manekenes, modeliai su pėdų kilpomis vizualiai ilgina kojas, ypač jei yra avimi prie smailianosių „laivelių“. Jei renkatės prie kojų priglundančias tampres, nesuklysite užsimetusios ilgoką švarką, plačią palaidinę arba striukę. Tačiau jei ieškote vakarui tinkamo varianto, pirmenybę turėtumėte teikti tamsios spalvos tamprėms. Prie jų puikiausiai tiks efektingi „laiveliai“ ir blizgi viršutinė dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)