Kad po skalbimo drabužiai nesusitrauktų ar neištįstų, visada pažiūrėkite į etiketę, iš kokios medžiagos jie pagaminti – vilna ir medvilnė po skalbimo traukiasi, o sintetiniai ir medvilniniai drabužiai ištįsta. Paisykite ir gamintojo rekomendacijų, kaip skalbti.

Drabužiai, kuriuos galima pirkti didesnio dydžio:

Vilnoniai megztiniai

Visų pirma, stipriai apgludę drabužiai prasčiau išlaiko šilumą nei laisvesni drabužiai. Antra, didelė tikimybė, kad po skalbimo vilnonis drabužis susitrauks ir pasidarys per mažas.
Be to, kad po skalbimo vilnoniai drabužiai nesusitrauktų, džiovinkite juos horizontalioje padėtyje arba ant drėgnų rankšluosčių.

Marškinėliai, apatiniai drabužiai ir kiti medvilniniai drabužiai

Išskalbus medvilniniai marškinėliai šiek tiek susitraukia, todėl nepirkite jų idealiai savo dydžio. Tiesa, jeigu marškinėliai su elastanu, pirkite savo dydį.

Palaidinės ir marškiniai su apykakle

Matuodamiesi atkreipkite dėmesį, kokio dydžio apykaklė. Nepirkite marškinių, jei apykaklė stipriai apspaudusi kaklą, visiškai be tarpelio – po skalbimo tokia apykaklė tiesiogine to žodžio prasme ims jus smaugti.

Drabužiai, kuriuos galima pirkti mažesnio dydžio:

Megzti drabužiai

Kad ir iš kokio pluošto siūlų būtų megzti drabužiai, po skalbimo jie vis tiek susitrauks, taigi megztus drabužius geriausia pirkti vienu dydžiu mažesnius. Apsivilkus savo dydžio megztą drabužį, jau pirmos dėvėjimo dienos pabaigoje rankovės bus ilgesnės.

Džinsai

Nors džinsai yra medvilniniai, po pirmo mūvėjimo je išsitampo. Vienintelė išimtis – džinsai su elastanu, kurie yra tamprūs, todėl neišsitampo.

Poliesterio drabužiai

Drabužiai iš šios sintetinės medžiagos dažnai tamposi, ypač jų apačia. Galimas sprendimas – pirkti mažesnio dydžio poliesterio drabužius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)