Sluoksniuokite

Tai gali nuskambėti kaip klišė, tačiau drabužių sluoksniavimas iš tiesų yra vienas efektyviausių būdų nesušalti speigo dienomis. Keli drabužių sluoksniai ne tik sulaiko nuo jūsų kūno sklindančią šilumą, bet ir pasitarnauja migruojant tarp patalpų ir lauko.

Tarkime, marškiniai + megztinis yra puikus variantas darbo dienas leidžiantiems biure. Kodėl? Žengiant gatve papildomas drabužių sluoksnis (šiuo atveju – megztinis) maloniai šildys, o įėjus į patalpą galėsite drąsiai jį nusivilkti ir likti vien su marškiniais. Tad kas kartą renkantis, ką apsirengsite, būtina įvertinti temperatūrų skirtumus tose vietose, kuriose planuojate lankytis.

Nepamirškite apsimuturiuoti

Net jei įsisprausite į kelis vilnonius megztinius, kurie suteiks jūsų viršutinei kūno daliai šilumos, sušalusios galūnės privers tirtėti visą kūną. Tad pasirūpinkite, kad šios jūsų kūno dalys būtų tinkamai izoliuotos nuo šalčio: galva, kaklas, rankos ir pėdos.

Investuokite į kokybišką kepurę, pavyzdžiui, paprastą pompom stiliaus kepurėlę (kepurė su bumbulu). O jei esate klasikinio stiliaus gerbėja, šilumos suteiks į madą sugrįžusi beretė.

Renkantis pirštines vienas saugiausių ir tikrai pasiteisinančių variantų – klasikinių spalvų, pavyzdžiui, juoda, pilka arba tamsiai mėlyna, pasirinkimas. Tokias pirštines nesunkiai priderinsite prie bet kokio įvaizdžio.

Įvaizdžiui trūksta ryškių akcentų? Įsigykite didžiulį minkštą šaliką. Lai jis būna ryškus vienspalvis, o gal net margas? Su šalikais galite drąsiai eksperimentuoti.

Ir, be abejo, nepamirškite vilnonių kojinių! Rinkitės kokybiškas, pagamintas iš šimtaprocentinės vilnos. Jei batuose su stora kojine kiek ankšta – ieškokite plonesnės vilnos kojinių.

Investuokite į itin šiltą paltą ar striukę

Paltas suteikia elegancijos ir išbaigtumo įspūdį, bet net ir pagamintas iš 100 proc. vilnos vargiai apsaugos jus nuo didelių šalčių, kai temperatūra krenta žemiau -20°C. (Išgelbės nebent drabužių sluoksniavimas, žr. pirmą punktą – DELFI).

Dairykitės šiltų parkų, dirbtinio kailio kailinių, pūkais ir plunksnomis kimštų striukių, o jei galite sau leisti prabangesnį pirkinį, itin šiltų, tačiau atitinkamai brangių gaminių gali pasiūlyti „Canada Goose“, „Moncler“ ar „North Face“.

Rinkitės tinkamus batus

Be abejo, žiema – aulinių batų karaliavimo metas. Idealu, jei jūsų žieminiai batai yra su pakulne ir nedidele platforma bato priekyje. Vienas geriausių variantų žiemai – iš termo gumos pagamintas padas, kuris ne tik neslysta, bet ir neleidžia formuotis „gniūžtėms“ po padu.

Ilgaauliai taip pat ypač tinkami šaltajam periodui. Jie ne tik dailiai atrodo ant kojų, bet ir suteikia papildomą šilumą jūsų blauzdoms.

Nepalikite tarpų tarp kelnių ir kojinių – šaltis skverbsis ir kels diskomfortą. Taip pat nepamirškite įsigyti vidpadžių. Rekomenduojama pirkti natūralios vilnos.

Net šalčiausiomis dienomis likite ištikima jums tinkančiam siluetui

Visa laimė, jei dalis jūsų garderobo – oversize drabužiai ir kokono tipo paltai ar suknelės. Bet ką daryti toms, kurios mėgsta išryškinti savo liemenį? Tarp siūlomų variantų – paltai su diržu, o jei turite klasikinį tiesaus kirpimo ar oversize paltą, liemenį tiesiog apjuoskite jums patikusiu diržu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)