Ponia Zelenska neturi oficialaus portfelio Ukrainos vyriausybėje. Tačiau po beveik penkis mėnesius trukusio Rusijos karo Ukrainoje Kijevas nori daugiau karinės pagalbos ir politinės paramos iš JAV, todėl kalbėtis tam tikrais diplomatiniais ir pagalbos kare reikalais į JAV nuvyko ir pirmoji ponia.

Kelionės metu ji vilkėjo išvien Ukrainos dizainerių sukneles ir kostiumus, kai kuriomis aprangos detalėmis sudarydama užuominas į Ukrainos vėliavos spalvas.

Du kartus ji vilkėjo Ukrainos dizainerės Lilijos Litkovaskos prekės ženklo „Litkovska“ drabužius. Kai tik Zelenska atvyko į JAV, ji pasirinko alyvuogių spalvos suknelę su ant kaklo užsegama skarele.

O. Zelenska stilius

„Pirmoji ponia yra Ukrainos moterų, kurios karo metu atlieka didžiules pareigas, grožio simbolis: apranga primena karinę uniformą, kurią kasdien dėvi mūsų gynėjai ir mūsų prezidentė, bet elegantiška su skara, simbolizuojančia laisvę ir pasitikėjimą savimi. Tai mūsų pergalė“, – žurnalui „Vogue“ sakė dizainerė Litkovska.

Kreipdamasi į Kongresą Zelenska pasirinko Ukrainos prekinio ženklo AMG kostiumą-suknelę su trupučiu balto audinio. Audinys buvo išsiuvinėtas tradiciniais ukrainietiškais raštais.

O. Zelenska stilius

Taip pat kelionės metu ji pasipuošė „Guzema“ sege. Ji įkvėpta „rushnyk“ – audinio gabalo, išsiuvinėto tradiciniais Ukrainos simboliais.

„Vogue“ rašoma, kad Tai ne pirmas kartas, kai Zelenska savo drabužiais demonstruoja pasididžiavimą namuose. Ji jau seniai remia jaunus ir veteranus dizainerius iš savo šalies. Dar 2019-aisiais per vyro inauguraciją ji vilkėjo balto sijono kostiumą su skeltomis rankovėmis, kurį sukūrė Artemas Klimchuk.

O. Zelenska stilius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)