„Rankinė – ne tik funkcionalus daiktas, neretai tai būna ir išbaigto įvaizdžio pagrindinis akcentas. Ypatingai svarbi ši detalė tampa žiemos periodu, kai mes viską paslepiame po savo sunkiais, žieminiais drabužiais. Būtent tada mūsų rankinės įgauna kitą prasmę. Ar verta nepamiršti šios detalės? Tikrai taip. Ar verta investuoti į ją? Priklauso nuo situacijos“, – sako stilistė.

– Kokios rankinės yra aktualiausios šį šaltąjį sezoną?

– Kaip visada, tendencijų galima išskirti gana daug, tačiau aš norėčiau paminėti, mano nuomone, aktualiausias, kurios yra ne tik matomos socialinėse medijose, bet ir prieinamos kiekvienam iš mūsų parduotuvėse.

Grandinės. 90-tieji mums daro įtaką jau kurį laiką, todėl nenuostabu, kad šis akcentas tapo aktualus ne tik kaip kūno aksesuaras, bet ir kaip rankinių puošybos elementas: vietoje rankenų ar kitaip papuošiant rankinę.

Rankinė

Itin didelės rankinės. Po praėjusio sezono populiariausio minimalistinio rankinių dydžio, atėjo laikas itin didelėms rankinėms. Praktiškumas ir patogumas keičia madą, todėl elementaru, kad atėjo laikas didelėms ir talpioms rankinėms.

Dygsniuotos ir pūstos rankinės. Kuo puresnė – tuo geriau. Tai puiki alegorija į tai, ko mes ieškome šaltuoju metų laiku: patogumo ir jaukumo, todėl tai puikus pasirinkimas žiemą.

Rankinė

Kutai. Tai viena iš tų tendencijų, kurios labai patiks drąsiosioms madistėms. Gali būti ilgi kutai, ar tik akcentas, prikabintas prie rankinės, tačiau ši tendencija abejingų nepaliks.

Geometrinės figūros ir kitos formos. Kad nepamirštume, jog mada yra ir žaidimas, kai kurie dizaineriai įvedė ir žaismingesnių formų rankines kaip mados tendencijas. Kitą vertus, juk ne viskas gyvenime turi būti praktiška: rankinės, kurių forma yra kaip papuošalų dėžutės, maisto išsinešimo dėžutės, širdelės, žvaigždės, kitos netikėtos formos ar geometrinės figūros.

Rankinė

Prie aprangos derančios rankinės. Labai originali idėja, kurią galime pamatyti ant didžiausių mados podiumų – rankinės raštas, kuris sutampa su aprangos raštais. Deja, kad ir kaip būtų gražu ir madinga, tačiau tai nėra labai praktiška, nes tokia rankinė gali būti sunkiai panaudojama vėliau.

Mažos rankinės ant peties. Tai maži rankinukai ant vienos rankenos. Gana dažnai matoma tendencija pas dizainerius. Gal pati rankinė ir nebus itin praktiška, tačiau tai tikrai gali būti visos jūsų aprangos akcentu.

Rankinė

Delninė su rankena. Netikėtas ir itin praktiškas sprendimas vakaro įvaizdžio pagyvinimui.

Vintažinių formų tašės. Ne paslaptis, kad visas pasaulis eina iš proto dėl vintažo, todėl tokia mada nekelia nuostabos. Tai rankinės, kurios atkartoja mūsų mamų ir močiučių spintose matytas tašes ir pinigines.

Krokodilo odos raštas. Labai daug komentuoti ir nereikia. Tai klasika. Madinga klasika.

Rankinė

– Kurį laiką stebėjome mažų rankinių dominavimo erą, galbūt jau sugrįžtame prie didelių modelių, į kurį telpa visas gyvenimas?

Mini rankines, kaip ir buvo galima tikėtis, vis dar galima matyti ant podiumo. Tai tapo itin populiaria tendencija tarp gatvės madistų, o ir pačios mini rankinės tapo labiau prisitaikančiomis ir panaudojamomis kasdienybėje ir tinkančiomis įsidėti tik vienam, konkrečiam daiktui, be kurio dažniausiai negalime apsieiti, pavyzdžiui, ausinėms, lūpdažiui, telefonui ar vandens buteliukui.

– O kaip gi su spalvomis – kokios yra madingos? Drabužių spalvų mados keičiasi kas sezoną, tačiau ar tokia pati kaita vyksta ir su rankinių spalvomis?

– Rankinės yra ne išimtis ir jos turi savo tendencijas tiek spalvose, tiek modeliuose. Šie metai yra puikus pavyzdys, kai galime matyti rankines nuo pastelinių iki neoninių spalvų, nuo permatomų iki eklektiškai sulipdytų medžiagų ir spalvų derinių.

Rankinė

– Ar tiesa, kad rankinę reikėtų pasirinkti atsižvelgiant ir į figūros tipą? Tarkime, apkūnesnė moteris su mažyte rankine gali atrodyti dar stambesnė, o itin smulki mergina su didžiule rankine – neproporcingai ir kiek komiškai.

– Kaip ne visos spalvos tinka visiems žmonėms, taip ir su rankinių forma ir dydžiu – nėra universalaus sprendinio.

Pavyzdžiui, žemesniam asmeniui nerekomenduojama įsigyti itin didelę rankinę, nes su ja atrodys dar žemesnis. Jeigu žmogus yra aukštas ir lieknas, didelės rankinės yra puikus pasirinkimas.

Jei pas žmogų yra platūs klubai, reikėtų rinktis rankinę trumpa rankena ir spalvotą, kad nukreiptų dėmesį nuo klubų. Jei krūtinė didesnė, rekomenduojama vengti mažų, su trumpomis rankenomis, rankinių. Geriau rinktis tas, kurios yra vidutinio dydžio ir jas galima neštis pasikabinus ant dilbio.

Jei asmuo yra plius dydžio, tai mažas rankines turėtų pamírští ir rinktis didesnes, spalvingas, įdomesnio dizaino. Tai tik keli dažniausiai sutinkami patarimai.

– Koks rankinės modelis, tavo nuomone, būtų universaliausias ir madingas metų metus?

– Pirma mintis, kuri šauna į galvą, tai odinis pirkinių krepšys (tote bag), kuris bus puikus pasirinkimas kiekvienai dienai. Taip pat kalbėčiau net ne apie modelį, o apie konkretų raštą – krokodilo raštą. Šis raštas visada atrodys prabangiai.

Rankinė

– Kiek rankinių ir kokioms progoms vertėtų savo garderobe turėti kiekvienai moteriai?

– Žinoma, reikia atsižvelgti į gyvenimo būdą ir finansinę padėtį. Mano rekomendacija būtų turėti vieną klasikinę tote bag, į kurią galėtumėte susidėti visą savo gyvenimą.

Taip pat mažą delninę su kuria galėtumėme vykti į vakarienę ar vakarėlį. Mažesnę rankinę su kuria galime vykti į darbą. Ir vieną rankinę pagal mados tendencijas, jei, vis dėlto, asmeniui yra svarbu jausti mados pulsą savo spintoje.

– Įprastai oda (ir ypač made in Italy) būdavo rankinės kokybės ženklas. Galbūt dabar turime ne ką prastesnių alternatyvų?

– Dabar žmonės darosi sumanesni ir vertina kitais kriterijais. Mano nuomone, dabar yra labai sunku nustatyti bendrinius vertinimo kriterijus, kuriais remiantis galima išsirinkti gerą daiktą, nes pasiūla yra be proto didelė. Geriausias pasiūlymas, kurį duodu – kiekvienas asmuo turi turėti savo vertinamuosius kriterijus, tokius kaip kaina, kokybė, etiškumas, tvarumas ir visos kitos aplinkybės, kurios yra svarbios asmeniui, ir pagal tai rinktis kokybišką daiktą.

– Kokie rankinukai jau atgyveno savo ir dabar yra mados užribyje?

– Kuprinės-rankinės. Tai nesuteikia patogumo ir praktiškumo, nes plonos rankenos vis tiek apkrauna nugarą, o ir atrodo nestilingai ir nemadingai.

Rankinė

Iš virvių nertos rankinės. Kažkada seniai tai buvo madinga Lietuvoje, tačiau jau laikas atsisveikinti su jomis.

Prekinių ženklų padirbiniai. Tai niekada nebuvo madinga. Parduotuvėse tikrai galima rasti gerų rankinių už prieinamą kainą. Arba tiesiog galima pataupyti kelis mėnesius ar metus ir įsigyti savo svajonių rankinę.

Straipsnyje panaudotos Shutterstock ir Vida Press nuotr.

Daugiau M. Glebutės įvaizdžio patarimų galite rasti jos „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)