1. Pirmiausia pradėkite nuo aukštakulnių! Jei nenorite jų avėti kasdien, įsigykite batelius bent su 2,5 cm. – 3 cm. aukščio pakulne, pageidautina, smailesnius.

Šaltuoju metų laiku avėkite batus ir pėdkelnes, derančius su kelnių, sijono ar suknelės krašto linija, o jei galite sau leisti – batus virš kelių.

Šiltuoju metų laiku – kuo atviresnius, be raištelių aplink kulkšnį, geriausia – „nude“ spalvos ir taip pat, jeigu išdrįstumėte, – dangų remiančias platformas!

2. Vertikalios linijos. Jomis akys nutrūkstamai slenka žemyn, todėl kūnas atrodo ilgesnis ir siauresnis. Visų pirma tai – drabužių konstrukcinės ir dekoratyvinės detalės: vertikalios siūlės ir įsiuvai, klostės, plisė, kelnių kantas.

📸Miroslava Duma

A post shared by ModestyGuide (@modesty.guide) on Aug 23, 2017 at 5:28pm PDT

Vertikalias linijas sukursite ir atsegtu paltu, švarku, kardiganu ar liemene (vertikali priekinio krašto linija), taip pat rinkdamosi vertikaliu raštu margintus audinius, dėvėdamos ilgą stačiakampį šalį ir pan.

3. V formos iškirptė (jei ji labiau gili, nei plati ir trumpa) ir ilgi kaklo papuošalai. Įstrižų linijų, artimų vertikaliosioms, efektas analogiškas, t.y. ilginantis ir siaurinantis. Jūsų kaklas ir viršutinė kūno dalis atrodys ilgesni.

4. Juosmeniniai drabužiai (kelnės, sijonai ir t.t.) paaukštinta liemens linija ir siauru juosmeniu arba išvis be jo (t.y. apdoroti apsiuvu). Beje, nerekomenduotina trumpo stuomens savininkėms.

5. Monochromatiniai deriniai. Sukūrusios tos pačios ar panašios vertės spalvų drabužių eilutę, išvengsite vizualaus kūno „dalijimo pusiau“ dėl pernelyg skirtingų viršutinės ir apatinės kūno dalių drabužių spalvų. Drabužių apačios (apsiuvimo) linija yra horizontali linija, kuri trumpina ir platina, tačiau monochromatiniame derinyje ji tampa nepastebima.

7. Prigludęs siluetas ir tinkamas dydis! Jei esate nedidelio ūgio nesirinkite apsmukusių kaip maišai, per didelių, keturkampių (dėžės formos) drabužių, nebent centimetrų trūkumą norėtumėte pabrėžti.

Tinkamas dydis ir proporcijos būtini visiems, ne vien ūgio stokojantiems (tačiau pastariesiems – ypač), todėl pirkite tik tinkamo dydžio rūbus (jokių per didelių!), įsitikinkite, kad pečiai nėra per platūs, sekite proporcijas ir, esant reikalui, patrumpinkite rankoves, kelnių ar sijono apačią, kad rūbas atrodytų tarsi pasiūtas Jums.

8. Šukuosena. Žemo ūgio ilgaplaukė palaidais plaukais atrodys dar žemesnė. Todėl plaukus kiek patrumpinkite ar paprasčiausiai šukuokite į kuodą viršugalvyje – jis be juokų „pridės“ ūgio.

Daugiau tinklaraštininkės E. Nagės įrašų rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)