1. Balti prailginti marškiniai

Geros kokybės balti marškiniai – išties universalus drabužis daugeliu atvejų. Jie derės su sijonu ir švarku, kai ieškosite, kuo apsirengti ruošiantis svarbiam karjeros susitikimui. Kas yra geros kokybės marškiniai? Tankios medvilnės, be sintetinio pluošto, kruopščiai pasiūti (be matomų laisvų ar prairusių siūlių). Aš rekomenduoju pamiršti įliemenuotus ir stipriai prigludusius marškinius. Geriau jau apsivilkite savo draugo, vyro ar tėčio marškinius!

Prailginto tipo marškiniai atrodys tarsi tunika, jei apsivilksite derindama su odinėmis matinėmis ar blizgiomis tamprėmis arba džinsais, o ant marškinių apsivilksite megztuką. Pastaroji eilutė tiks ir į darbą, ir į susitikimą su draugais, ir apsipirkti. Tokius marškinius tiks derinti su sijonu (marškinius galima sukišti į sijono vidų arba surišti matomu mazgu). Vasarą ilgesnius, laisvesnius marškinius galite nešioti vietoj suknelės, apjuosusios dirželiu.

2. Sijonas

Svarbu išsirinkti jūsų figūros tipui tinkantį sijoną. Jį galite derinti su baltais marškiniais, švarku, kai reikia oficialesnio aprangos varianto. Vietoj marškinių tiks derinti su marškinėliais, kai lauks kiek laisvesnė diena. O šaltesniu metų laiku galėsite derinti su megztuku.

Jeigu sijonas mini, pamėginkite sijoną mūvėti ant odinių kelnių – netikėtas ir stilingas derinys. Toks sijonas tiks H raidės figūros savininkei. Pastarajam figūros tipui taip pat tiks lengvai klostėmis krintantis sijonas. Platesnėmis klostėmis krintantis sijonas tiks O figūros moteriai, o trapecijos sijono forma – A raidės figūros savininkei. X raidės figūros tipui vertėtų ieškoti pieštuko silueto sijono.

3. Sujuosiama suknelė

Sujuosiama minkšto audinio suknelė tinka visiems figūros tipams, nes ją galima susiausti, sudėti klostėmis ir surišti taip, kad pabrėžtum didžiausius privalumus ir nukreiptum dėmesį nuo vietų, kurios ne taip patinka. Jeigu tokia suknelė lengvo audinio, tiks įvairiais metų laikais. Šaltesniu oru ant viršaus tiks apsirengti megztuką arba švarką. Atkreipkit dėmesį, kad kuo ilgesnė suknelė, tuo atidžiau vertėtų rinktis palto ar striukės ilgį – idealiu atveju viršutinis drabužis turėtų dengti suknelę.

4. Megztukas

Geros kokybės megztukas pravers įvairiais gyvenimo atvejais ir visais metų laikais. Lengviausia jį bus derinti ir prie daugiausiai drabužių derės, jei jo spalva – monochrominė. Išsirinkit, kuri labiausiai dera prie jūsų spalvinio tipo (vasaros ir žiemos spalviniams tipams labiau tinka šaltos, ryškios spalvos, o pavasario, rudens spalviniams tipams – žemės, pasteliniai atspalviai). Universaliausios – klasikinės spalvos: balta, pieno baltumo, juoda, pilka, kakavinė, šokolado rudumo.

Kuo geresnės sudėties megztinis, tuo ilgiau galėsite jį nešioti. Prastos kokybės megztiniai dažnu atveju nusiburbuliuoja taip, kad atnaujinti drabužio nebepavyksta ir naudojant siūlų nurinkėją. Taigi šiuo atveju mažiau ir vėl yra daugiau – geriau turėti vieną megztinį, juo rūpintis, prižiūrėti, nei dešimt, kurių kiekvienas po mėnesio tampa nebetinkamas nešioti.

Mėgstamo megztuko derinimo galimybės plačios: jis derės prie visų šiame straipsnyje minimų drabužių: prie jau minėto sijono; nešiojamas ant marškinių ir derinamas su odinėmis kelnėmis arba džinsais; ant suknelės ar marškinėlių; o šaltesnę žiemos dieną tiks vilkėti ir po švarku. Priklausomai nuo kitų derinamų drabužių ir aksesuarų geras megztukas gali sukurti ir įmantrų, ir kasdienišką įvaizdį. Ši aprangos dalis – tarsi drobė, pagrindas, prie kurio derinami kiti drabužiai.

5. Odinės tamprės/džinsai

Efektingiausiai atrodo tie drabužių deriniai, kada derinama kontrastų principu, pvz., minkšti audiniai su šaltais (lateksas, oda). Odinės kelnės, derinamos su baikeriška striuke, ir primintų baikerį, o mūvimos vilkint baltus prailgintus marškinius įkūnys modernios, šiuolaikiškos, moters įvaizdį. Odinės tamprės tiks derinti ir su suknele, jeigu ji trumpesnė, itin gerai atrodys, jeigu suknelės audinys lengvas, plevėsuojantis, bohemiškos stilistikos. Ši aprangos dalis derės ir su kitomis išvardintomis aprangos dalimis – švarku, marškinėliais, megztuku, jau minėtu sijonu.

Jeigu visgi odinės kelnės – ne tai, ką norėtumėte prisijaukinti į savo spintą, viskas, kas išvardinta, tiks ir prie aprangos derinant džinsus.

6. Švarkas

Kokybiško audinio švarkas – tai pirmas drabužis, kurio reikėtų ieškoti per išpardavimus, norint sutaupyti ir už mažesnę kainą įsigyti kokybišką drabužį. Kuo audinys tvirtesnis, tuo kokybiškesnis ir prabangesnis švarkas atrodys jums ir aplinkiniams. Užteks šios vienos aprangos dalies, kad aplinkiniams sudarytumėt savimi pasitikinčios, sėkmingos moters įvaizdį. Kokybiškas švarkas, vilkimas net ant marškinėlių, sukurs asociacijas apie profesionalumą.

Ši aprangos dalis derės prie visų šiame straipsnyje minimų drabužių. Rinkitės švarką tuomet, kai norite atrodyti dalykiška, pasitikinti savimi, sėkminga.

7. Marškinėliai

Monochrominės spalvos medvilniniai marškinėliai – dar vienas daugelyje situacijų tinkantis drabužis. Jį tiks derinti su sijonu, odinėmis tamprėmis ar džinsais, vilkėkite po švarku ar megztuku, kai bus tikimybė, jog prireiks nusirengti viršutinę dalį.

Universaliausios marškinėlių spalvos, kaip ir megztuko – balta, pieno baltumo, juoda, pilka, kakavinė, šokolado rudumo. Kad derinys būtų išraiškingesnis, visada galite pasitelkti aksesuarus, pvz., į plaukus įsirišti skarelę ar padažyti lūpas ryškiais lūpų dažais.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)