Su jais galima sukurti kalnus skirtingų derinių, o progų jais pasipuošti ieškoti nė nereikia. Tačiau kodėl kartais nusipirkusi vienus jautiesi, lyg svertum 10 kilogramų daugiau, o su kitais, tarsi tavo krūtinė visiems badytų akis? Kodėl vienus marškinėlius gali dėvėti nuolat ir jiems - nieko, o kiti vos po poros skalbimų tarnauja tik kaip grindų skuduras?

Atsakymas labai paprastas – ne visi trumparankoviai marškinėliai yra vienodi. O tai, kas tinka man, nebūtinai tiks tau. Todėl privali žinoti kelias taisykles, kuriomis vadovaudamasi galėsi išsirinkti sau labiausiai tinkančius.

Pradėkime nuo pradžių.

Paprastai sunkiausiai išsirinkti marškinėlius yra toms, kurių viršutinė kūno dalis yra platesnė ar stambesnė. Todėl jei tavo krūtinės dydis D ir didesnis – būtinai atkreipk dėmesį į marškinėlių iškirptės formą. Tau labiausiai tiktų V formos marškinėliai. Taip, jei turi didelę krūtinę, iškirptė nėra blogai, žinoma, kol ji nėra per gili (ypač, jei darbe vidaus taisyklės ar nebylūs susitarimai reikalauja subtilumo). Tikiu, kad kartais, kai krūtinė pilna, norisi lyg ir ją užmaskuoti, uždengti, tad neapsirik, net jei ir norisi pilną krūtinę pridengti ar paslėpti – tai suveiks priešingai. Patikėk, mačiau ir įsitikinau tuo ne kartą.

O toms, kurios nori, jog jų krūtinė atrodytų kiek „pilnesnė“ siūlau rinktis marškinėlius su apvalia dekoltė. Taip vizualiai padidinsite krūtinę. Uždaras viršus visada optiškai didina ir platina.

Plačių pečių savininkėms patartina rinktis marškinėlius, kurių apykaklė iškirpta palei kaklo liniją ir nenutolsta link pečių. Vadinasi, geriau vengti bet kokių „laivelo“ formos apykaklių. Puiki alternatyva - V formos dekoltė.

Jei jūsų kaklas trumpokas – jums ir vėl pagelbės V iškirptė. Ji kaip reikiant prailgina kaklą ir suteikia ilgesnio silueto bei grakštumo efektą.

O kaip dėl ilgio?

Na, mados keičiasi greičiau nei sezonai. Šiandien visi pamišę dėl „crop top“ (smarkiai patrumpintų marškinėlių), o dar visai neseniai visi norėjo „oversized“ (padidintų, lyg per didelių) tipo palaidinių. Žodžiu, čia siūlyčiau likti ištikimoms klasikai. O tradicinis ir visiems figūros tipams tinkantis marškinėlių ilgis yra toks, kuris baigiasi ties dubenkauliais. Be to, nepamiršk, kad visada jų ilgį gali koreguoti juos susikišdama į kelnes ar sijoną.

Rankovės: raitoti ar ne?

Visos žinome, jog rankos, o ypač jų viršutinė dalis (tiksliau, tricepsas) nėra pati mylimiausia moterų vieta (taip, tie išdavikai plojimai po gero koncerto visada atskleidžia visas kortas). Deja, gravitacija daro savo, tad ne visos mes esam linkusios rodyti rankas, tad trumparankoviai marškinėliai turi būti kiek ilgesnių rankovių. Tokiu būdu galėsi rinktis, ar nori šiek tiek atsiraitoti ir pasitrumpinti jas, ar nori visai palikti jas tokias (tai ypač patogu po švarku ar megztiniu).

Forma?

Aš visada buvau ir būsiu už patogumą. Grožis grožiui, bet jei drabužis nepatogus, sakyk, ką nori, neatrodysi gerai (savo kailiu patikrinta tiesa). Todėl jei nori jaustis patogiai, rinktis tokius marškinėlius, kurie nebūtų pernelyg siauri ar aptempti, neveržtų krūtinės, kaklo ar pažasčių, nebūtų per trumpi ir neišryškintų bambos linkio. Todėl, jei yra galimybė, rinkis kiek padidintą modelį. Bet nepersistenk ir neslėpk savo figūros „maiše“. Taip niekada neprašausi, o susikišusi į kelnes ar sijoną, visuomet gali pabrėžti juosmens liniją.

Koks audinys?

Natūralumas visada nugali. Tiek karštomis vasaros dienomis, tiek ir vėsų rudenį. Kai oda kvėpuoja, lengva bet kokiu metų laiku, todėl ieškant geros investicijos, visada rinkis medvilninius (su trupučiu elastanu - dar geriau) marškinėlius arba medvilnės ir viskozės miksą. Taip nušausi du zuikius vienu metu – leisi odai visada kvėpuoti, o marškinėliai beveik nesiglamžys.

Kokios spalvos?

Pradžiai pakaks kelių pagrindinių: baltos ir juodos. Su jomis sukursi krūvas derinių ir turėsi puikią kapsulę. Na, o jei nori įvairovės – neapsiribok tik šiomis spalvomis. Vasarą man labiausiai patinka lengvos ir gaivios spalvos – kreminė arba žydra. Žiemą norisi kažko žemiško, todėl renkuosi pilką ar juodą.