Nors korsetų tendencija mados pasaulyje nėra nauja (madingi buvo ir praėjusiais metais), šį sezoną jie tampa „prieinamesni“ ir dažniau pastebimi laisvalaikio deriniuose. Madistės korsetus vilki kaip palaidines ir derina su plačiais džinsais, kargo stiliaus arba plačiomis klasikinėmis kelnėmis bei oversized (padidintais, - Red.) kostiumais.

Korsetams būdingas romantiškas prieskonis, tačiau šiandien stiliai drąsiai maišomi ir dažnai deriniuose su korsetais išvysite sportbačius arba sportinio stiliaus rankines. Jeigu prie korseto vilkimas laisvalaikio rūbas, pavyzdžiui, džinsai ar tamprės, tokį duetą neretai lydi stilistinę atsvarą suteikiančios aukštakulnės basutės.


Pastaruoju metu korsetų pagausėjo ir vakaro aprangoje. Ne viename šįmet vykusių svarbiausių mados renginių, tokių kaip „MET Gala“ ar Kanų kino festivalis, garsenybės segėjo įvairiausius korsetus. Vienos rinkosi sutvirtintus karkasais ir aptrauktus perregimu audiniu, kitos – 2000-ųjų laikmečiui būdingus žvilgaus satino, puoštus varstymais, dar kitos – nėrinių arba alternatyvaus stiliaus odinius.


Kalbant apie vakarinius derinius, kartais korsetai pasirenkami kaip prabangi palaidinė, derinami su klasikiniais kostiumais ar maksi ilgio sijonais. O kartais jie tampa kūno linkius formuojančia viršutine suknelės dalimi. Madingi tiek įmantriai dekoruoti (gėlėmis, kristalais ar siuvinėjimais), puošti nėrinių detalėmis, tiek suvarstyti arba lygaus audinio aksominiai korsetai, suteikiantys įvaizdžiui vintažinės prabangos.