Įvaizdžio konsultantai tikina, kad vertingiausiais pirkiniais išparduotuvėse yra laikomi geros kokybės, laikui ir tendencijoms nepavaldūs drabužiai. Jei, pavyzdžiui, šį sezoną ypač madingi kaubojiški batai kažkada užleis savo pozicijas, tai klasikiniai juodos spalvos aukštakulniai iš „must have“ pirkinių sąrašo nesitrauks niekada.

Išparduotuvėse rekomenduojama ieškoti pagrindinių spintos kapsulės drabužių:

1. Įprastų baltų marškinių. Moterys kaip alternatyvą gali rinktis ir oversize modelį. Rinkitės tvirto, neperšviečiamo audinio marškinius, pageidautina – medvilninius, nes medvilnė sugeria prakaitą ir leidžia odai kvėpuoti.

2. Nepriekaištingos kokybės švarko. Rinkitės prailgintus tiesaus silueto arba kiek įliemenuotus švarkus. Rekomenduojamos spalvos – tamsios, tokios kaip tamsiai mėlyna, arba neutralios, pilkšvos ir žemės spalvų. Juoda spalva yra laikoma universaliausia, tačiau, paradoksalu, ji tinka ne visiems.

Kodėl? Juoda spalva tarsi į pirmą planą ištraukia visus jūsų veido netobulumus, tokius kaip odos papilkėjimai, raudonis, spuogeliai, todėl jei paprastą dieną atrodote pavargusi ir vengiate makiažo, juoda spalva bus ne pats geriausias pasirinkimas.

3. Standaus audinio džinsų pagal figūros tipą. Dažna klaida, kuria daro pirkėjai – džinsus renkasi neatsižvelgdami į savo figūrą. Džinsai žemu liemeniu, pavyzdžiui, bus prastas pasirinkimas žemaūgiams, mat vizualiai dar labiau sutrumpins kojas. Atkreipkite dėmesį ir į audinį, itin plonas džinsas galbūt ir guls lyg antra oda, tačiau ir susidėvės gerokai greičiau – jei norite, kad džinsai tarnautų ne vieną sezoną, pirkite juos standesnio audinio.

4. Klasikinio kirpimo kelnių. Spintoje privalu turėti bent vienas klasikinio modelio kelnes. Jei norite, kad jos tiktų tiek prie laisvalaikio įvaizdžio, tiek prie elegantiškesnio – rinkitės nežymiai siaurėjantį, kiek patrumpintą variantą. Renkantis kelnes taip pat būtina atsižvelgti į savo kūno formas, tad nepagailėkite kelių papildomų minučių ir pamatuokite bent kelis skirtingus išparduotuvėje esančius modelius.

5. Megztinis apvalia apykakle. Megztinis yra tarsi šaltojo sezono simbolis, tad bent keletą jų savo garderobe turėtų turėti kiekvienas iš mūsų. Jei norite universalaus varianto, rinkitės megztinį apvalia apykakle – iš jo gražiai kyšos jau aptarti klasikiniai balti marškiniai.

6. Gero pasiuvimo paltas arba striukė. Įprastai viršutiniai šaltojo sezono drabužiai yra brangus pirkinys, tad išparduotuvėse galima rasti geros kokybės prekių už dėkingą kainą.

Turėkite omenyje, kad net ir šimtaprocentiniai, stori vilnos paltai nuo šalčio jus saugos iki -10, galbūt iki -15 laipsnių Celsijaus, jei teisingai sluoksniuose drabužius. Idealu tuo atveju, jei nuo taško A iki B dažniausiai keliaujate mašina. O jei daug laiko leidžiate gryname ore, dairykitės pūkinių striukių, kurių pamušale būtų tiek plunksnų, tiek pūkų.

Beje, ar žinojote, kad plonytes pūkines striukes galima sluoksniuoti po paltu? Tai kompromisas, kai norisi atrodyti elegantiškai ir tuo pačiu nesušalti.

Kaip žinoti, kad drabužio jums iš tiesų reikia?

Visų pirma, prisiminkite, kokie rūbai vyrauja jūsų spintoje – nuo to priklauso, ar naujasis pirkinys papildys įvaizdžio eilutę. Juk niekam nereikia dar vieno drabužio, kuris tik ant pakabos atrodo pribloškiančiai, tačiau realybėje, deja, nedera su turimais drabužiais.

Atsakykite sau į klausimą – ar su šiuo pirkiniu galėsiu sukurti bent du, tris derinius iš turimų drabužių? Jei atsakymas taip, pirkite. Jei dvejojate, padėkite į šalį arba įsigiję rūbą jį dar sykį pasimatuokite namuose. Jei galite sukurti bent kelis klasiškus derinius, su drabužiu jaučiatės komfortiškai ir išlaikantys savo stilistinę liniją, neprašovėte su pasirinkimu. Kitu atveju nesikuklinkite ir drabužį grąžinkite.

Nepirkite marškinių su viltimi, kad po savaitės ar mėnesio nusipirksite prie jų derantį sijoną, taip pat kaip ir nereikėtų pirkti dydžiu mažesnių drabužių, į kuriuos ketinate įtilpti sulieknėję. Investuokite į drabužius, kuriuos tvirtai žinote, kad galėsite vilkėti čia ir dabar.

Ar tikrai neprašovėte?

Stilistai žino vieną paprastą gudrybę, kaip įvertinti, ar drabužis, kurį nusipirkote, buvo išties geras pirkinys. Drabužio kainą padalinkite iš tiek dienų, kiek jį vilkėjote. Pavyzdžiui, jei įsigijote suknelę už 100 eurų ir ją vilkėjote vos kartą per metus - tai laikytina brangiu pirkiniu, nes vienas pasipuošimas jums atsiėjo... 100 eurų. O štai jei įsigijote suknelę už 100 eurų ir ją vilkėjote 30 kartų per metus, vienas kartas jums atsiėjo tik kiek daugiau nei tris eurus.

Logika čia paprasta – pirkite drabužius, kurie kasdien puoš jūsų kūną, o ne dulkės tolimiausiame spintos kampe.

Na, o jei pagrindinius drabužius jau turite ir norite paįvairinti savo stilių, būkite drąsūs ir leiskite sau eksperimentuoti su spalvomis, įmantresniais modeliais, nebijokite išskirtiniu įvaizdžio akcentų.

„F8 Outlet“ siūlo pasidairyti, kokių šaltajam sezonui skirtų derinių galima įsigyti išparduotuvėje.


Moteriškas derinys: „Asics“ batai, 39.90 Eur; „Soya“ striukė, 39,90 Eur; „Armani“ džinsai, 79,90 Eur;„Guy Laroche“ rankinė, 99 Eur' „Tom Tailor“ megztinis 24,90 Eur.

Vyriškas derinys: „Ferre“ megztinis, 34 Eur. „Liu Jo“ striukė, 59 Eur; „The Pack Society“ kompiuterio tašė, 29 Eur; „Liu Jo“ kelnės, 39 Eur; Adidas“ batai, 44 Eur.


„Piure“ batai, 49,00 Eur; „Craghoppers“ striukė, 54,90 Eur; „Guess“ suknelė, 79,00 Eur; „Guy Laroche“ rankinė, 99 Eur


„Alina Fabbri“ rankinė, 24,90 Eur; „Soya“ suknelė, 29,90 Eur; „Zelia“ švarkelis, 44 Eur; „Piure“ batai, 19.90 Eur.



„Imagini“ batai, 39 Eur; „Donatella“ rankinė, 42,90 Eur; „Geisha“ suknelė, 24,90 Eur; „Armani“ švarkelis, 110,90 Eur.




„Bruno Premi“ batai, 39,90 Eur; „Donatella“ rankinė, 39,90 Eur; „Tommy Hilfiger“ puspaltis 79,00 Eur; „Bleifrei“ golfas, 14,90 Eur; „Blumarine“ kelnės-sijonas, 49.90 Eur; „American Vintage“ megztinis, 44 Eur



„Thomas Breitling“ batai, 59 Eur; „Tom Tailor“ kelnės, 29,90 Eur; „Lee“ megztinis, 27,90 Eur; „Lamborghini“ striukė, 84 Eur.



„Liu Jo“ kelnės, 39 Eur; „Guess“ paltas, 79,90 Eur; „Lamborghini“ marškiniai, 47 Eur; „Edween Pearson“ megztinis, 24,90 Eur; „R. Cavaletti“ batai, 59 Eur.



„Regatta“ striukė, 59,90 Eur; „Piure“ batai, 39 Eur; „Calamar“ megztinis, 34,90 Eur; „Armani Jeans“ džinsai, 79,90 Eur.



„The Pack Society“ kuprinė, 24,90 Eur; „Funnie“ liemenė, 19,90 Eur; „Tom Tailor“ džemperis, 17,90 Eur; „Armani“ kelnės, 64,90 Eur; „Adidas“ batai, 39,90 Eur

Visus straipsnyje parodytus drabužius galite rasti „F8 Outlet“ išparduotuvėje.